CASE - NED Personeel

47% meer uur per FTE verwerkt in vergelijking met jaar ervoor

Grootste uitdaging:
Proces na plaatsing digitaliseren

Akyla is niet meer weg te denken uit digitale denk- en werkwijze van NED

Het is niet eens zo heel lang geleden dat NED-medewerkers met papieren dossiers van medewerkers van het ene NED-gebouw naar het andere liepen. “Met Akyla is dat niet meer denkbaar. Het hele proces na plaatsing is met behulp van Akyla voor flexkrachten en inleners gedigitaliseerd” zegt Janno Elst. Hij werkt als manager businessdevelopment bij NED nauw samen met Akyla uit Enschede, onderdeel van Textkernel.

Midofficeplatform voor de flexbranche

Evelien van het Reve was als account executive new business bij Akyla betrokken bij het eerste contact en contract tussen NED en Akyla. Eveline: “Ik begeleid de salestrajecten. Opvallend bij NED vond ik hun hoge ambitieniveau op het vlak van automatiseren; heel vooruitstrevend.”

Janno vertelt daarover: “Eind 2019 zijn we de digitale transitie voor NED gestart. We stapten snel af van het idee dat één pakket alles moest kunnen voor al onze processen. In plaats daarvan was de keuze om op onderdelen het beste pakket te kiezen en vervolgens de diverse pakketten en processen aan elkaar te knopen. Via Solid Online vonden we een manier om de software aan elkaar te knopen. Akyla kwam als beste uit de bus voor het gehele onboardingproces, dus alle processen ná plaatsing, zoals de urenregistratie en het ontrafelen daarvan voor de facturatie in Easyflex.”

Automatiseren van deelprocessen

Evelien: “Best een opvallende keuze. De meest klanten willen namelijk één pakket voor alles. NED koos nadrukkelijk voor een koppeling. We startten bij NED met een demo over Akyla en een inventarisatie van hun wensen. Je ontrafelt elk proces en gaat dat vervolgens automatiseren. Niet eenvoudig, want de flexbranche is zeer complex vanwege alle wetgeving en de verschillende cao’s.”

Afstemmen processen

Bijzonder is dat het hele afstemmingsproces over de implementatie online verliep. Janno: “Het was midden in coronatijd. Tom Maring, de customer succes manager, was de eerste vanuit Akyla die we life zagen.” Tom: “De hele uitrol en implementatie zijn inderdaad online verlopen. Met succes! Maar het werkt toch wel heel fijn als je elkaar life beter leert kennen. Zo kunnen we met Akyla beter inspelen op de wensen die bij onze klanten leven. Daarom organiseren we klantenpanels, waar ook NED recent aan deelnam.”

NED neemt deel aan klantenpanel Akyla

Voor dit klantenpanel reisde Janno naar Enschede. “Het was dit behoorlijke eind rijden zeker waard! Een nuttige en productieve dag waar we ook concullega’s ontmoetten. Zinvol om te horen waar zij tegenaan lopen. Uit dit klantenpanel kwam een top 5 van ontwikkelpunten waar Akyla verder mee aan de slag gaat. Eén van de punten die ik noemde, is het digitale ondertekeningsproces. Nu moeten medewerkers soms wel zeven verschillende digitale documenten apart ondertekenen. Idee is om die processen verder te bundelen, zodat de ondertekening in badges kan verlopen. Met elkaar maken we steeds de volgende stap om de doorlooptijd van de onboarding te verkorten en de kans op fouten te verkleinen. We zijn al een heel eind, want die tijd van het heen en weer lopen met papieren dossiers is definitief voorbij. Akyla heeft overzicht en efficiency opgeleverd. Zo hebben we in 2022 47% meer uur per FTE verwerkt in vergelijking met 2021. Daar worden we blij van.” 

Tom Maring: “Precies dáár zet ik me voor in. Het doel is dat onze klanten blij worden van het succes dat zij hebben. Als dat succes deels komt door onze systemen, dan zijn wij ook blij. Om de zes weken hebben we sowieso een meeting met NED om bij te sturen en ontwikkelingen uit te wisselen; een heel open samenwerking. De mensen bij NED zijn vriendelijk en kritisch tegelijkertijd; we begrijpen elkaar. Waarschijnlijk omdat we vergelijkbare bedrijven zijn: met een gemoedelijke sfeer maar scherp op de inhoud. Als het gaat om praktische vragen, kunnen ze terecht bij onze Servicedesk.” Janno zegt daarover tot slot: “Die is altijd goed bereikbaar en komt snel met oplossingen. Het gebruiksvriendelijke Akyla is gewoon niet meer weg te denken uit de denk- en werkwijze van NED.”

(tekst: Hennie van de Kar-Vervooren)

NED Personeel maakt gebruikt van:

Meer cases

-7FTE

benodigd op backoffice

9

urenverwerkers minder nodig

Benieuwd welke impact ons platform kan hebben op jouw flexbedrijf?

Geheel vrijblijvend

Meer cases

Ontdek hoe zij resultaat boeken met Akyla

100%

Meer omzet met dezelfde mensen

15%

Stijging in productiviteit

4x

sneller uitrollen

1,2

FTE per week besparen op onboarding