CASE - Direct Payrolling

1,2 FTE per week besparen met de onboarding

Grootste uitdaging:
Sneller onboarden met een persoonlijke touch

Profileren als dé flexibele en klantgerichte payrollen

Ondernemen makkelijk maken: dat is het doel van DIRECT Payrolling, onderdeel van DIRECT Service Groep. Dat gebeurt door diensten te verzorgen waardoor ondernemers zich weer kunnen richten op hun core business – op datgene waarvoor zij ondernemer zijn geworden. Payrollen is één van die diensten. “En daarbij hebben wij als doel om de meest flexibele en klantgerichte payroller van Nederland te worden. Akyla ondersteunt ons met de portal en app van e-UUR volledig in die ambitie.”

Flexibiliteit, transparantie en ontzorging

“e-UUR, dat wij sinds een aantal jaar inzetten, is namelijk maximaal flexibel”, vertelt algemeen directeur Rob Wennink. “Daardoor kunnen wij onder meer razendsnel onboarden. Die snelheid is voor onze klanten van cruciaal belang, vroeger duurde het veel langer om nieuwe flexkrachten op contract te nemen. Nu met de nieuwe module gaat het een stuk sneller en toch met een persoonlijke touch. Daardoor hebben onze klanten altijd voldoende medewerkers aan het werk hebben om hun bedrijfsprocessen door te laten gaan. Maar de portal zorgt er ook voor dat wij richting onze klanten maximaal transparant kunnen zijn. Klanten kunnen in de zeer gebruiksvriendelijke portal, maar ook in de app, namelijk 24/7 alle voor hen belangrijke informatie terugvinden. Van uren tot facturen, van margeafrekeningen tot salarisstroken. Bovendien kunnen wij dankzij de portal de hele keten ontzorgen – flexkrachten, inleners, bemiddelaars en onszelf.”

Véél meer dan alleen urenregistratie

Dat ons platform meer biedt dan alleen urenregistratie, onderschrijft Wennink: “Dankzij e-UUR hebben wij veel verschillende processen kunnen optimaliseren. Onze doelstelling is dan ook om de e-UUR portal als basis te gaan gebruiken. Dit levert ons maximale tevredenheid op, bij zowel klanten als bij medewerkers. Uiteraard hebben we de urenregistratie geoptimaliseerd, maar ook het proces van onboarden is een goed voorbeeld. De onboarding werd voor ons precies op het juiste moment gereleased. Dankzij deze oplossing besparen we een half uur per inschrijving. Dat is al gauw 1,2 FTE per week! Dankzij dit soort branchespecifieke innovaties wisten wij al vrij snel dat Akyla voor ons de perfecte partner is.

Eigen branding en zelfredzaamheid

Nog een pluspunt: e-UUR is volledig opgeleverd in onze stijl en met onze branding, maar kan ook klantspecifiek worden aangepast. Zo zorgen wij voor een stukje persoonlijkheid, waardoor wij echt het verschil kunnen maken. En ondernemen makkelijk maken betekent voor ons ook dat een klant die met e-UUR werkt, ons niet nodig moet hebben bij het gebruik ervan. Dat raakt meteen een belangrijk speerpunt van Akyla: zelfredzaamheid. Zelf formulieren kunnen ontwikkelen, zelf de frontend kunnen inrichten… die zelfredzaamheid vind ik écht sterk. Ja, dankzij e-UUR (dat bij ons overigens Mijn DIRECT Payrolling heet) kunnen wij ons exact profileren hoe wij willen: als dé flexibele en klantgerichte payroller.”

Direct Payrolling maakt gebruikt van:

Meer cases

9

urenverwerkers minder nodig

47%

meer uur verwerkt per FTE

Benieuwd of er ook voor jullie groeikansen liggen?

Meer cases

Ontdek hoe zij resultaat boeken met Akyla

100%

Meer omzet met dezelfde mensen

15%

Stijging in productiviteit

4x

sneller uitrollen

14u

besparing op margefacturatie