Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

CASE - Kolibrie HRM

Van een eigen maatwerk platform naar het Akyla

De klantbeleving verbeteren met IT

Al sinds 1994 is Kolibrie HRM dé specialist voor de horecabranche op het gebied van payroll. In 2018 besluiten ze een eigen proces automation platform te ontwikkelen met als doel de horecamedewerker en ondernemer meer te ontzorgen. Na drie drukke jaren besluiten ze toch de stekker uit de eigen ontwikkelingen te trekken en zetten ze de migratie naar ons platform in gang. Het doel: klanten en flexkrachten nog beter bedienen, volledig volgens alle wet- en regelgeving.

Een oude bekende

Kolibrie HRM is geen onbekende voor ons. Op het moment dat ze besluiten om een eigen platform te ontwikkelen maken ze al gebruik van onze urenregistratie. “Dat was destijds in onze ogen nog vrij statische urenregistratietool waarin voor Kolibrie essentiële functionaliteiten ontbraken. Wij wilden onze klanten graag meer bieden. Onze grootste wens was een app voor de flexkrachten met een integratie van uren, reserveringen en digitale identificatie. Die bood Akyla toen nog niet.” vertelt Bob van Groeninge, IT manager bij Kolibrie HRM.

Uitdagingen bij maatwerk

Het bouwen van het urenportaal en de onboarding verloopt redelijk goed, maar ze lopen al snel tegen problemen aan. “Naast de urenverwerking en onboarding komen zoveel meer uitdagingen bij waar achteraf blijkt dat er niet voldoende over is nagedacht. Iets zelf ontwikkelen is hartstikke leuk, maar dat ook in de lucht houden is iets heel anders. De partij waarmee wij werkten had geen kennis van de flexbranche, dus we moesten alles uitleggen. Het werd energierovend om het product op niveau te houden. En daarbij ook een kostbare zaak.”

In de periode dat ze werken aan hun eigen platform blijft Bob in contact met ons. “Er is nog altijd contact gebleven met Akyla. We zijn elkaar niet uit het oog verloren. En dan merk je wel dat het Akyla platform gemaakt is voor de hele flexmarkt. Ze weten snel waar je het over hebt. Dat heeft enorm veel toegevoegde waarde.” Ook ziet Bob hoe ons platform zich in de afgelopen jaren verder heeft ontwikkelt tot een volwaardig midoffice platform voor onboarding, urenverwerking- en interpretatie en het automatiseren van andere processen in de midoffice. Zoals het aanvragen van ziekteverlof.

De sleutel tot succes

Dat besef zorgt ervoor dat ze besluiten de stekker uit hun eigen platform te trekken. In 2021 maakt Bob een plan voor het IT landschap van Kolibrie HRM; de basis voor een nieuwe intensieve samenwerking met Akyla. Een echt partnership waarbij een commitment over en weer wordt uitgesproken.

“e-UUR van Akyla is een stabiel en bewezen product voor de flexbranche. Het was een logische keuze. Vooral met de cao-ontrafeling, die wij niet in ons systeem hadden, bespaart het ons veel tijd en bovendien kunnen we daarmee ook de compliancy waarborgen.”

Naast dat Kolibrie gebruik maakt van al onze standaard functionaliteiten, zetten ze ook in op maatwerk. “Wij zijn vrij innovatief en het doel van onze partnership is om het product samen nog beter te maken. De combinatie van de praktijkervaring van Kolibrie en ontwikkelervaring van Akyla zien wij als de sleutel tot succes.”

Meer aandacht voor relaties dan administratieve controles

De automatiseringsslag zal er hopelijk voor zorgen dat er meer en meer administratieve zaken opgepakt gaan worden door het systeem in plaats van door de medewerkers. “Het is niet dat we mensen eruit willen werken, maar we willen meer aandacht besteden aan onze relaties aan de voorkant in plaats van controles en repeterende handelingen aan de achterkant.”

Als dit alles goed uitpakt, zal het er hopelijk voor zorgen dat ze straks de omzet kunnen verdubbelen met dezelfde hoeveelheid mensen.

Kolibrie HRM maakt gebruikt van:

Meer cases

-7FTE

benodigd op backoffice

-9

urenverwerkers nodig

Benieuwd welke impact ons platform kan hebben op jouw flexbedrijf?

Geheel vrijblijvend

Meer cases

Ontdek hoe zij resultaat boeken met Akyla

+47%

uur verwerkt per FTE

+15%

Stijging in productiviteit

4x

sneller uitrollen

1,2

FTE per week besparen op onboarding

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.