Wat zijn de voordelen van het digitaliseren van je payroll processen?

Digitalisering

Digitalisering is iets wat je regelmatig terugziet en wat een belangrijke trend is binnen de payrollbranche. Wil je als payroller van toegevoegde waarde blijven, dan zullen innovatie en automatisering belangrijke aspecten moeten zijn van je strategie in de komende periode.

Een goed voorbeeld is het digitaliseren van je processen rondom handtekeningen. Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om flexkrachten volledig digitaal op contract te nemen. Een digitale handtekening is hier een belangrijk onderdeel van. Dit zorgt er namelijk voor dat je snel en eenvoudig nieuwe arbeidscontracten, inleenovereenkomsten en documenten kunt laten ondertekenen. Als je dit combineert met een volledig digitaal dossier, zorgt de combinatie ervoor dat je flexkrachten en opdrachtgevers altijd en overal bij hun loonstroken, arbeidsovereenkomsten, inleenovereenkomsten en overige documenten kunnen.

Inzicht, overzicht en grip op al je payroll processen

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het aanschaffen van payroll software is of je altijd real time inzicht heeft in de voor je belangrijke informatie. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke flexkrachten hun uren nog niet hebben aangeleverd, welke contracten nog niet ondertekend zijn of welke certificaten binnenkort verlopen. Zo heb je eenvoudig grip op je processen. Daarnaast reduceert de juiste payroll software de kans op fouten aanzienlijk. Je hoeft immers achteraf geen handmatige wijzigingen meer door te voeren. Daarnaast heeb je gelijk veilige processen, welke eenvoudig te bewaken zijn, omdat je daar nu echt de tijd voor heeft.

Meer tijd voor advies, beleid en de menselijke factor

Met behulp van payroll software zul je veel tijd besparen. De juiste software zal ervoor zorgen dat je werkzaamheden veranderen van het administreren en controleren, naar het adviseren. Een goed voorbeeld, waarin deze verandering naar voren komt, is het op tijd binnen krijgen van alle uren/werkbriefjes. Met behulp van een notificatiefunctie kun je flexkrachten en inleners automatisch voorzien van een notificatie. Zo weten zij precies wanneer bijvoorbeeld een urenbriefje ingevuld moet worden of wanneer er urenbriefjes klaarstaan om te accorderen. Het grote voordeel is dat je zo eenvoudig tijd kunt besparen, omdat je niet iedere flexkracht hoeft na te bellen of te mailen.

Tegenwoordig brengen Nederlanders steeds meer tijd door op hun smartphones en tablets. En toch merken we nog steeds dat veel payrollers hun flexkrachten en inleners niet de mogelijkheid bieden om via hun smartphone te werken. Waarom zou je, je flexkracht niet de mogelijkheid bieden om via hun telefoon uren te registeren of onkosten te declareren?

Verder kun je met behulp van slimme tools eenvoudig video’s beschikbaar stellen aan je flexkrachten en opdrachtgevers. Hoe handig zou het zijn als je flexkrachten in een video te zien krijgen hoe zij hun uren moeten invullen? Of een video met een introductie van de opdrachtgever. Dit scheelt je veel uitleg en je flexkrachten veel ergernis, omdat ze niet weten wat ze moeten doen of omdat ze niet weten wat de opdrachtgever nu precies doet.

Al deze features dragen bij aan het eenvoudig optimaliseren van je processen. Zo kun je je focussen op je core business, waardoor je meer tijd overhoud voor de menselijke factor. Want het draait uiteindelijk om personen of dit nu je opdrachtgever is of je flexkracht

Benieuwd  hoe Payroll Select e-UUR ervaart?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze payroll software? Kijk dan eens bij e-UUR of vraag een online demo aan!

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend