post
line IMAGE
Wat zijn de voordelen van het digitaliseren van uw payroll processen?
Akyla - 4 April 2018

Wat zijn de voordelen van het digitaliseren van uw payroll processen?

Er zijn genoeg mogelijkheden wat betreft het digitaliseren van uw payroll processen, van contractgeneratie tot aan de salarisadministratie. Vrijwel alle processen zijn tegenwoordig te digitaliseren met software. Maar wat zijn de belangrijkste voordelen van een goed payroll proces in combinatie met de juiste software?

Digitalisering

Digitalisering is iets wat u regelmatig terugziet en wat een belangrijke trend is binnen de payrollbranche. Wilt u als payroller van toegevoegde waarde blijven, dan zullen innovatie en automatisering belangrijke aspecten moeten zijn van uw strategie in de komende periode.

Een goed voorbeeld is het digitaliseren van uw processen rondom handtekeningen. Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om flexkrachten volledig digitaal op contract te nemen. Een digitale handtekening is hier een belangrijk onderdeel van. Dit zorgt er namelijk voor dat u snel en eenvoudig nieuwe arbeidscontracten, inleenovereenkomsten en documenten kunt laten ondertekenen. Als u dit combineert met een volledig digitaal dossier, zorgt de combinatie ervoor dat uw flexkrachten en opdrachtgevers altijd en overal bij hun loonstroken, arbeidsovereenkomsten, inleenovereenkomsten en overige documenten kunnen.

Inzicht, overzicht en grip op al uw payroll processen

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het aanschaffen van payroll software is of u altijd real time inzicht heeft in de voor u belangrijke informatie. Zo kunt u bijvoorbeeld zien welke flexkrachten hun uren nog niet hebben aangeleverd, welke contracten nog niet ondertekend zijn of welke certificaten binnenkort verlopen. Zo heeft u eenvoudig grip op uw processen. Daarnaast reduceert de juiste payroll software de kans op fouten aanzienlijk. Uw hoeft immers achteraf geen handmatige wijzigingen meer door te voeren. Daarnaast heeft u gelijk veilige processen, welke eenvoudig te bewaken zijn, omdat u daar nu echt de tijd voor heeft.

Meer tijd voor advies, beleid en de menselijke factor

Met behulp van payroll software zult u veel tijd besparen. De juiste software zal ervoor zorgen dat uw werkzaamheden veranderen van het administreren en controleren, naar het adviseren. Een goed voorbeeld, waarin deze verandering naar voren komt, is het op tijd binnen krijgen van alle uren/werkbriefjes. Met behulp van een notificatiefunctie kunt uw flexkrachten en inleners automatisch voorzien van een notificatie. Zo weten zij precies wanneer bijvoorbeeld een urenbriefje ingevuld moet worden of wanneer er urenbriefjes klaarstaan om te accorderen. Het grote voordeel is dat u zo eenvoudig tijd kunt besparen, omdat u niet iedere flexkracht hoeft na te bellen of te mailen.

Tegenwoordig brengen Nederlanders steeds meer tijd door op hun smartphones en tablets. En toch merken we nog steeds dat veel payrollers hun flexkrachten en inleners niet de mogelijkheid bieden om via hun smartphone te werken. Waarom zou u, uw flexkracht niet de mogelijkheid bieden om via hun telefoon uren te registeren of onkosten te declareren?

Verder kunt u met behulp van slimme tools eenvoudig video’s beschikbaar stellen aan uw flexkrachten en opdrachtgevers. Hoe handig zou het zijn als uw flexkrachten in een video te zien krijgen hoe zij hun uren moeten invullen? Of een video met een introductie van de opdrachtgever. Dit scheelt u veel uitleg en uw flexkrachten veel ergernis, omdat ze niet weten wat ze moeten doen of omdat ze niet weten wat de opdrachtgever nu precies doet.

Al deze features dragen bij aan het eenvoudig optimaliseren van uw processen. Zo kunt u zich focussen op uw core business, waardoor u meer tijd overhoud voor de menselijke factor. Want het draait uiteindelijk om personen of dit nu uw opdrachtgever is of uw flexkracht.

urenregistratie software

Benieuwd  hoe Payroll Select e-UUR ervaart?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze payroll software? Kijk dan eens bij e-UUR of vraag een online demo aan!

Geschreven door: Stan Olde Wieverink

line IMAGE

Hoe kunnen we u helpen?

FLEX IMAGE

Vraag een online demo aan

Benieuwd naar wat onze software voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een online demo aan en wij vertellen u graag meer!

Demo aanvragen

FLEX IMAGE

Stel een vraag

Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of over ons bedrijf? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Neem contact op

FLEX IMAGE

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts, leuke nieuwtjes over Akyla en interessante weetjes over de software? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden

We horen graag van u!
Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u ons iets anders laten weten? We horen het graag. Maak gebruik van het formulier hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Liever langskomen of telefonisch contact opnemen?
Bezoekadres
Het Eeftink 11-31
7541 WH ENSCHEDE
Postadres
Postbus 517
7500 AM ENSCHEDE
Algemene gegevens
(053) 483 75 38
info@akyla.nl