CASE - Payroll select

Zoveel mogelijk processen automatiseren

Een platform dat je kunt afstemmen op eigen wensen en eisen

Sinds januari 2007 werkt Payroll Select met e-UUR. “En dat bevalt meer dan prima”, aldus Maurice, Marketing Manager bij Payroll Select. Salarisadministratie, afdracht van sociale premies, pensioenvoorzieningen: er komt vandaag de dag heel wat kijken bij het runnen van een (eigen) bedrijf. Het gaat dan vooral om administratieve, juridische en financiële werkzaamheden; zaken waar je als ondernemer vaak niet echt op zit te wachten. Steeds meer ondernemers besteden deze werkzaamheden dan ook uit aan specialisten. Eén van die specialisten is Payroll Select, een bedrijf dat vanuit Zutphen landelijk opereert en een groot aantal opdrachtgevers bedient. Payroll Select biedt een breed pakket aan diensten aan, waarbij payrolling en administratieve en financiële verwerking van freelancers en zelfstandigen centraal staan. Het bedrijf houdt zich onder meer bezig met payrolling, waarmee alle personeelszaken en bijbehorende risico’s voor ondernemers uit handen worden genomen. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loonbetalingen, jaaropgaven en ziekteverzuim.

Oplossingen voor iedere vorm van werkrelatie

Naast payrolling behoort ook het verlonen van freelancers en het administratief en financieel verwerken van opdrachten tussen zelfstandigen en hun opdrachtgevers tot de kernactiviteiten van Payroll Select. “Dat onderscheidt ons ook van andere payrollorganisaties”, aldus Hennevelt. “Van oorsprong zijn wij een payrollbedrijf, maar we houden ons niet alleen bezig met verloning. Payroll Select richt zich ook op interimmers en zzp’ers. Dan moet je denken aan diverse administratieve zaken als het verzorgen van de juiste overeenkomsten tussen partijen, facturatie en debiteurenbeheer. Gezien de grote hoeveelheid werk die door ons bedrijf wordt verzorgd, streven wij uiteraard naar zoveel mogelijk geautomatiseerde processen, bijvoorbeeld waar het gaat om urenregistratie en de verwerking van declaraties. Hierdoor zochten we een aantal jaar geleden contact met Akyla.”

Eigen wensen in de software

Het was een bericht over e-UUR in een tijdschrift over de uitzendbranche dat Payroll Select in contact bracht met Akyla. “Het besef dat online urenregistratie een belangrijke toevoeging voor onze dienstverlening is, was er al langer. Toen wij met Akyla in contact kwamen waren de eerste stappen al door ons genomen, alleen waren wij niet tevreden over een toentertijd lopende pilotproject. We besloten dan ook om te kijken naar een ander systeem. Juist op dat moment las ik in een vakblad een bericht over e-UUR, waarna we contact met Akyla hebben gezocht.” Het contact leidde ertoe dat beide partijen een overeenkomst afsloten en al in 2007 werd een en ander bekrachtigd met het live gaan van e-UUR binnen ‘de poorten’ van Payroll Select. “Het mooie van e-UUR is dat je het goed op je eigen wensen en eisen kunt afstemmen. Samen met Akyla hebben we veel geïnvesteerd in het op maat maken van het pakket en nu hebben we iets dat ook echt van ons is.”

Uren accorderen

De e-UUR-variant, zoals nu in gebruik bij Payroll Select, bevalt prima. “Ook de externe gebruikers kunnen er goed mee uit de voeten. Zowel onze klanten als onze medewerkers zijn over het algemeen erg tevreden. Het grote voordeel van e-UUR voor de klant is dat zij zelf kunnen bepalen welke manager welke afdeling mag accorderen. Ze bepalen zelf de hiërarchie. Bovendien hebben ze via internet altijd en overal, bijvoorbeeld vanuit huis, toegang tot gegevens en dat maakt dat de manager de uren altijd kan invoeren en/of accorderen. Nog een voordeel voor klanten is dat de diverse overzichten in e-UUR de manager snel veel informatie kan verschaffen”, aldus Hennevelt. “Wij zijn zeer tevreden met e-UUR én met de samenwerking met Akyla!”

Over Payroll Select

Payroll Select is één van de grootste payrollspecialisten van Nederland. In 2002 startte Payroll Select als één van de eersten met payrolling en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de flexmarkt. Payroll Select helpt organisaties bij het organiseren van (flexibel) werkgeverschap. Door middel van diverse soorten HR-dienstverlening, waaronder payrolling, zorgt Payroll Select voor een efficient ingericht en professioneel uitgevoerd HR-beleid. Met onze focus op service en kwaliteit weten werkgevers dat zowel zij als hun medewerkers in goede handen zijn. Er zijn op het moment ruim 8.000 medewerkers via Payroll Select in dienst, en dit aantal groeit continu. We werken zowel voor MKB als grootzakelijke klanten, in diverse branches, zoals onder andere horeca, callcenters, industrie, logistiek, onderwijs en de bouw. Ook biedt Payroll Select een volledige backoffice dienstverlening aan uitzendbureaus en andere intermediairs.

Payroll select maakt gebruikt van:

Meer cases

-7FTE

benodigd op backoffice

-9

urenverwerkers nodig

Benieuwd welke impact ons platform kan hebben op jouw flexbedrijf?

Geheel vrijblijvend

Meer cases

Ontdek hoe zij resultaat boeken met Akyla

+47%

uur verwerkt per FTE

+100%

omzet met dezelfde mensen

+15%

Stijging in productiviteit

4x

sneller uitrollen