De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Dít zijn de redenen waarom jouw flexorganisatie gebruik moet maken van technologie voor elektronische handtekeningen

In allerlei sectoren dwong corona organisaties - groot én klein - om hun digitale transformatie te versnellen. Werken op afstand werd namelijk zo ongeveer van de ene op de andere dag ingevoerd. En nu, ruim 1,5 jaar sinds het begin van de pandemie, profiteren bedrijven met een digital first-aanpak nog steeds van die keuze: zij floreren in hun nieuwe manier van communiceren en werken, zeker omdat thuiswerken nog steeds gemeengoed is. Eén van de onderdelen van die digital first-aanpak? Werken met elektronische handtekeningen. In deze blog vertellen wij je alles over de voordelen.

Drie grote voordelen van de digitale handtekening

In maart 2020 mochten we van de ene op de andere dag niet meer naar kantoor. Ook het ondertekenen van arbeidscontracten kon niet meer op kantoor plaatsvinden. Voor bedrijven die toen al digitaal werkten én die al werkten met technologie voor elektronische handtekeningen, was dat geen enkel probleem. Veel bedrijven kwamen echter ineens in de problemen en moesten razendsnel op zoek naar de juiste technologie. Maar nu ook zij eenmaal met digitale handtekeningen werken, ervaren ze de drie grote voordelen – net als de bedrijven met een digital first-aanpak. Naast het mogelijk maken van contracten afsluiten op afstand zorgt digitaal ondertekenen namelijk

  • voor gemak en een flinke tijdbesparing, want het werkt sneller voor iedereen en het ondertekende document wordt ook gelijk digitaal verwerkt en gearchiveerd;
  • voor een flinke kostenbesparing, want je maakt gemiddeld 80 % minder kosten;
  • voor een verbeterslag als het gaat om duurzaamheid.

De voordelen van digitaal ondertekenen verder uitgelegd

Je leest het, de voordelen van digitaal ondertekenen liegen er niet om. En kies jij ook voor een oplossing voor elektronische handtekeningen, dan bespaar jij eveneens waardevolle tijd. Je hoeft namelijk geen tijd meer te besteden aan saaie, repetitieve taken zoals checken of een contract (juist) ondertekend is of documenten opnieuw verzenden die inderdaad niet (juist) ondertekend zijn. Bovendien leidt het ondertekenen van documenten op de traditionele manier vaak tot onnodige vertragingen, simpelweg om de administratieve rompslomp die erbij komt kijken. Met een oplossing voor elektronische handtekeningen heb je meer tijd om klantrelaties op te bouwen en je te concentreren op (leuke!) taken die inkomsten genereren. Oftewel: je hebt meer tijd om onderscheidend vermogen te creëren, wat je onderaan de streep meer resultaat oplevert.

Nog een voordeel: je creëert betere klantervaringen

Een vierde voordeel hebben we nog niet genoemd: met technologie voor digitale handtekeningen creëer je betere klantervaringen. We leggen je graag uit waarom. Dankzij organisaties als Revolut, Amazon en Spotify zijn mensen van alle leeftijden gewend geraakt aan snelle, eenvoudig werkende en sterk gepersonaliseerde digitale ervaringen. De juiste partij levert ook op het gebied van de digitale handtekening zo’n ervaring en zorgt zo dat jij een concurrentievoordeel behaalt. Want hoe gemakkelijker en sneller het ondertekenen van documenten voor je flexkrachten en je inleners wordt, hoe betere klantervaringen je creëert. Iedereen houdt immers van snelheid en gemak.

Benieuwd hoe jullie 80% kunnen besparen?

Lees dan onze blog: Bespaar bijna 80% bij het overstappen op een digitale handtekening

Wil je de voordelen van ónze technologie voor elektronische handtekeningen (lees: e-UUR) eens ervaren? Of ben je benieuwd naar wat een digitale handtekening kan betekenen voor jouw organisatie? We laten het graag zien!

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!