Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Wat is het voordeel van een digitale verlofregistratie?

Wat zijn reserveringen?

Als eerste, wat zijn reserveringen ook al weer precies? Reserveringen zijn aanvullingen op het loon, uitgedrukt in percentages. Deze aanvulling wordt niet iedere week uitgekeerd, maar gereserveerd voor de vergoeding van vakantiegeld, vakantie-uren, feestdagen, kort verzuim of bijzonder verlof.

Het voordeel van een digitale verlofregistratie

Flexkrachten willen op een makkelijke manier inzicht hebben in hun actuele verlofsaldo, en dat voor hen vervolgens snel duidelijk is óf en hoeveel vrije uren opgenomen kunnen worden. Tegenwoordig heeft zelfs 86% van Nederland een smartphone. Voor je flexkrachten zou een verlofregistratie app een zeer waardevolle toevoeging zijn.

Tevens is het van belang dat bij de opname van verlofuren het opgebouwde saldo niet overschreden wordt, waardoor er onbedoeld meer uren worden opgenomen dan opgebouwd zijn. Een zogenaamd negatief verlofsaldo is voor de flexkracht, maar ook voor je als flexleverancier niet gewenst.

Een digitale registratie van reserveringen geeft een continu en actueel inzicht in de verlofregistratie van reserveringen. Dit geldt voor je als flexleverancier, maar zeker ook voor je flexkrachten. Door simpelweg in te loggen in de portal of app weet een flexkracht direct zijn of haar status. Dit scheelt op jaarbasis een behoorlijk aantal belletjes en mailtjes voor je als flexleverancier!

Bovendien vindt de daadwerkelijke aanvraag en de verwerking van het verlof digitaal plaats. Een tijdige en foutloze verwerking is hiermee gegarandeerd.

Verder is het erg handig als je flexkrachten in het systeem, waarin zij hun uren registreren, ook de reserveringen of verlofdagen kunnen aanvragen. Zo heeft u de totale verwerking binnen één systeem. Wat zorgt voor een overzichtelijk en efficiënt proces.
Een digitale verlofregistratie kan dus veel tijd, geld en moeite besparen.

Wil je meer weten over hoe uitzenders digitale verlofregistratie ervaren?

Lees dan nu de case van Kolibrie HRM.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.