Wat is het voordeel van een digitale verlofregistratie?

Wat zijn reserveringen?

Als eerste, wat zijn reserveringen ook al weer precies? Reserveringen zijn aanvullingen op het loon, uitgedrukt in percentages. Deze aanvulling wordt niet iedere week uitgekeerd, maar gereserveerd voor de vergoeding van vakantiegeld, vakantie-uren, feestdagen, kort verzuim of bijzonder verlof.

Het voordeel van een digitale verlofregistratie

Flexkrachten willen op een makkelijke manier inzicht hebben in hun actuele verlofsaldo, en dat voor hen vervolgens snel duidelijk is óf en hoeveel vrije uren opgenomen kunnen worden. Tegenwoordig heeft zelfs 86% van Nederland een smartphone. Voor je flexkrachten zou een verlofregistratie app een zeer waardevolle toevoeging zijn.

Tevens is het van belang dat bij de opname van verlofuren het opgebouwde saldo niet overschreden wordt, waardoor er onbedoeld meer uren worden opgenomen dan opgebouwd zijn. Een zogenaamd negatief verlofsaldo is voor de flexkracht, maar ook voor je als flexleverancier niet gewenst.

Een digitale registratie van reserveringen geeft een continu en actueel inzicht in de verlofregistratie van reserveringen. Dit geldt voor je als flexleverancier, maar zeker ook voor je flexkrachten. Door simpelweg in te loggen in de portal of app weet een flexkracht direct zijn of haar status. Dit scheelt op jaarbasis een behoorlijk aantal belletjes en mailtjes voor je als flexleverancier!

Bovendien vindt de daadwerkelijke aanvraag en de verwerking van het verlof digitaal plaats. Een tijdige en foutloze verwerking is hiermee gegarandeerd.

Verder is het erg handig als je flexkrachten in het systeem, waarin zij hun uren registreren, ook de reserveringen of verlofdagen kunnen aanvragen. Zo heeft u de totale verwerking binnen één systeem. Wat zorgt voor een overzichtelijk en efficiënt proces.
Een digitale verlofregistratie kan dus veel tijd, geld en moeite besparen.

Wil je meer weten over hoe uitzenders digitale verlofregistratie ervaren?

Lees dan nu de case van Kolibrie HRM.

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend