post
line IMAGE
Wat is het voordeel van een digitale verlofregistratie?
Akyla - 2 October 2017

Wat is het voordeel van een digitale verlofregistratie?

Handmatige verlofregistratie blijft voor menig uitzender of payroller een doorn in het oog. Het werken met losse briefjes, handmatige invoer in het systeem en bijbehorende ingewikkelde procedures resulteert in extra werk en kost veel tijd. Tevens is het daardoor foutgevoelig, waardoor de kans op een foutieve of een te late invoer groot is.

Graag praten wij u in deze blog bij over “reserveringen” en de grote voordelen van een digitale verlofregistratie.

Wat zijn reserveringen?
Als eerste, wat zijn reserveringen ook al weer precies? Reserveringen zijn aanvullingen op het loon, uitgedrukt in percentages. Deze aanvulling wordt niet iedere week uitgekeerd, maar gereserveerd voor de vergoeding van vakantiegeld, vakantie-uren, feestdagen, kort verzuim of bijzonder verlof.

Het voordeel van een digitale verlofregistratie
Flexkrachten willen op een makkelijke manier inzicht hebben in hun actuele verlofsaldo, en dat voor hen vervolgens snel duidelijk is óf en hoeveel vrije uren opgenomen kunnen worden. Tegenwoordig heeft zelfs 86% van Nederland een smartphone. Voor uw flexkrachten zou een verlofregistratie app een zeer waardevolle toevoeging zijn.

Tevens  is het van belang dat bij de opname van verlofuren het opgebouwde saldo niet overschreden wordt, waardoor er onbedoeld meer uren worden opgenomen dan opgebouwd zijn. Een zogenaamd negatief verlofsaldo is voor de flexkracht, maar ook voor u als flexleverancier niet gewenst.

Een digitale registratie van reserveringen geeft een continu en actueel inzicht in de verlofregistratie van reserveringen.  Dit geldt voor u als flexleverancier, maar zeker ook voor uw flexkrachten.  Door simpelweg in te loggen in de portal of app weet een flexkracht direct zijn of haar status. Dit scheelt op jaarbasis een behoorlijk aantal belletjes en mailtjes voor u als flexleverancier!

Bovendien vindt de daadwerkelijke aanvraag en de verwerking van het verlof digitaal plaats. Een tijdige en foutloze verwerking is hiermee gegarandeerd.

Verder is het erg handig als uw flexkrachten in het systeem, waarin zij hun uren registreren, ook de reserveringen of verlofdagen kunnen aanvragen. Zo heeft u de totale verwerking binnen één systeem. Wat zorgt voor een overzichtelijk en efficiënt proces.

Een digitale verlofregistratie kan u dus veel tijd, geld en moeite besparen.

Wilt u meer weten over hoe uitzenders digitale verlofregistratie ervaren?

Lees dan nu de case van Kolibrie HRM.

line IMAGE

Hoe kunnen we u helpen?

FLEX IMAGE

Vraag een online demo aan

Benieuwd naar wat onze software voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een online demo aan en wij vertellen u graag meer!

Demo aanvragen

FLEX IMAGE

Stel een vraag

Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of over ons bedrijf? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Neem contact op

FLEX IMAGE

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts, leuke nieuwtjes over Akyla en interessante weetjes over de software? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden

We horen graag van u!
Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u ons iets anders laten weten? We horen het graag. Maak gebruik van het formulier hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Liever langskomen of telefonisch contact opnemen?
Bezoekadres
Het Eeftink 11-31
7541 WH ENSCHEDE
Postadres
Postbus 517
7500 AM ENSCHEDE
Algemene gegevens
(053) 483 75 38
info@akyla.nl