e-UUR, de ideale oplossing voor Kolibrie

“In 2010 keken wij voor het eerst voorzichtig naar een nieuwe portal, met daarbij maar twee eisen: het moest kunnen koppelen met AFAS en de nieuwe urenportal moest minstens hetzelfde kunnen als ons toenmalige pakket. Lang hebben we echter niet rondgekeken; e-UUR was zo uitgebreid dat we vrijwel direct voor Akyla hebben gekozen”, valt Joris Schuurkes van Kolibrie HRM voor Horeca met de deur in huis. “e-UUR stak qua mogelijkheden echt met kop en schouders boven de rest uit. De enige uitbreiding die we nog bij e-UUR zagen was een digitale inschrijving*, aangezien dit ons ontzettend veel tijd en geld zou besparen. Deze hebben wij dan ook volledig op maat laten maken. Maar, als ik eerlijk ben hadden we ook zonder die inschrijving wel voor Akyla gekozen. We hadden dan alleen nooit zo hard kunnen groeien als dat we nu hebben gedaan. Dankzij onze inschrijving hebben we altijd realtime de juiste gegevens bij de hand, weten we precies wie er nog actie moet ondernemen en besparen we aanzienlijk op kosten. En met de komst van de digitale handtekening is de inschrijving helemaal compleet.”

“Dankzij de kennis en expertise van Akyla is alles perfect verlopen”

Kolibrie is de eerste payrollorganisatie in Nederland die het mogelijk maakt dat medewerkers hun arbeidscontract digitaal kunnen ondertekenen. Daarmee verloopt de inschrijving van medewerkers honderd procent digitaal, waardoor de verwerkingstijd van de inschrijving aanzienlijk verkort wordt. Natuurlijk had een grote speler als Kolibrie hier ook zelf een portal, inclusief inschrijving en digitale handtekening, voor kunnen ontwikkelen. “Maar waarom het wiel opnieuw uitvinden als er al een pakket als e-UUR op de markt is?” meent Schuurkes. “De op maat gemaakte inschrijving is bovendien onwijs snel voor ons gerealiseerd. Al binnen zes maanden konden we live aan de slag met Kolibrie Online, zoals wij e-UUR noemen. “Het was best even spannend om zoveel data in één keer over te zetten naar een nieuwe portal, maar dankzij de kennis en expertise van Akyla is alles perfect verlopen.”

'“e-UUR is zo uitgebreid dat we vrijwel direct voor Akyla hebben gekozen. En Akyla is in de loop der tijd een betrouwbare partner gebleken, waarmee we verder kunnen doorontwikkelen en groeien.”'

Joris SchuurkesApplicatiebeheerder

Enorme stappen voorwaarts

Inmiddels is de relatie tussen Akyla en Kolibrie gegroeid van opdrachtgever-leverancier naar sparringpartners. Schuurkes: “Dat we zo’n relatie in Akyla hebben gevonden, vinden we heel prettig. Akyla is voor ons een betrouwbare partner gebleken, waarmee we verder kunnen doorontwikkelen en groeien. Een paar keer per jaar sparren we samen over nieuwe mogelijkheden en zo ontwikkelen we Kolibrie Online continu door. Ook in 2015 hebben we weer enorme stappen voorwaarts gezet, onder meer op het gebied van reserveringen. We maken nu sinds een aantal maanden voor verlof- en vakantie-uren gebruik van de reserveringsbriefjes in e-UUR. Ook kunnen medewerkers in e-UUR de hoogte van hun vakantiegeld, hun vakantie-uren en het maximaal op te nemen vakantiedagen per week inzien. Wij verlonen wekelijks 30.000 actieve medewerkers, je kunt je voorstellen hoeveel berekeningen, telefoontjes en mailverkeer er voorheen bij het registreren van reserveringen kwamen kijken. Alleen het automatiseren van die reserveringen scheelt ons nu al 1,5 fte. En voor het komende jaar kijken we nu alweer naar nieuwe ontwikkelingen, uiteraard samen met Akyla!”

Kolibrie HRM voor Horeca

Kolibrie is sinds 1994 marktleider op het gebied van payrolling in de horeca-, recreatie- en evenementenbranche. Dankzij lage tarieven, maximale flexibiliteit, openheid, eerlijkheid en uitstekende service zorgen slimme ondernemers ervoor dat Kolibrie jaarlijks sterk groeit. Inmiddels staan er ongeveer 30.000 horecamedewerkers bij Kolibrie op de payroll. Naast payroll biedt Kolibrie de ondernemer ook HRM-diensten en Werving & Selectie aan. Volgens Kolibrie maken medewerkers hét verschil in de horeca. Zij zijn immers het visitekaartje van de zaak. Te vaak wordt er puur getraind op vaardigheden. Vanuit de missie en visie van Kolibrie, is het belangrijk juist de talenten en competenties van payrollmedewerkers en relaties te ontwikkelen, coachen en verbeteren. Dat begint al bij de aanname van de medewerkers. In samenwerking met Lenting & Partners biedt Kolibrie hiervoor via de Kolibrie Academy trainingen en opleidingen. In februari 2015 is Paystaff HRM, powered by Kolibrie, gestart. Waar Kolibrie zich richt op de horeca, concentreert Paystaff zich op de andere branches. Paystaff is de specialist op het gebied van payroll, werving & selectie en HRM en kenmerkt zich door haar integere en transparante dienstverlening. Paystaff helpt een evenwichtige balans tussen ondernemen en werkgeverschap te realiseren. Bij Paystaff staan ondernemer én medewerker centraal. Paystaff maakt gebruik van de kennis en de jarenlange ervaring van Kolibrie (op payrollgebied). Door de goede ervaring van Kolibrie was de keuze voor Paystaff meteen duidelijk: ook samenwerken met Akyla. Door de nauwe samenwerking en ervaring kon e-UUR ook voor Paystaff op maat worden ingericht.

* Inmiddels is de digitale inschrijving geupdate naar de onboardingmodule in e-UUR.

Gratis Online Demonstratie

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.