Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Razendsnel (opnieuw) flexkrachten werven met een digitaal jobboard

Een digitaal jobboard, voor een snelle start

Maar… Ben jij al klaar voor die situatie? Durf jij nu met zekerheid te zeggen dat jouw organisatie tegen die tijd snel genoeg nieuwe flexkrachten kan aantrekken om alle inleners van dienst te kunnen zijn? Want geloof ons: een snelle start zodra de economie aantrekt is van essentieel belang, omdat je zo de concurrentie voor kunt zijn. Kun jij niet snel genoeg de juiste flexkrachten leveren, dan gaat een inlener naar je concullega. En een digitaal jobboard gaat je bij die snelle start – lees: het (opnieuw) werven van flexkrachten – zéker helpen.

Voordelen van een digitaal jobboard

Op een digitaal jobboard staan al je vacatures overzichtelijk weergegeven. De voordelen van zo’n jobboard liegen er dan ook niet om. Allereerst kun je sneller en effectiever vacatures maken, vacatures publiceren, de juiste kandidaat matchen. Slimme vacaturetools in de software achter het jobboard zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in hoe je goede vacatureteksten schrijft, waardoor je structureel betere kandidaten aantrekt. Ook is het overzichtelijk – zowel voor jou en je collega’s als voor flexkrachten. De juiste inrichting en branding zorgt ervoor dat jouw organisatie zich onderscheidt ten opzichte van de concurrentie. En bovendien is de drempel om te solliciteren lager, want: het is a piece of cake om te solliciteren. In slechts een paar klikken, en natuurlijk na het invullen van gegevens, heeft een flexkracht een sollicitatie verstuurd.

Het gloednieuwe vacaturebord in e-UUR

In de werving- en selectiemodule van e-UUR vind je ook een jobboard. Wat je hiermee kunt?

·         Vacatures opbouwen en die gemakkelijk op jouw eigen jobboard en op gekoppelde vacaturesites zetten;

·         Een geautomatiseerd selectieproces inrichten;

·         Flexkrachten die je via de werving- en selectiemodule selecteert gelijk doorzetten naar de onboarding.

Maar ons jobboard is er niet zomaar eentje, nee: we hebben recentelijk een gloednieuw vacaturebord ontwikkeld. Wat er nieuw is? Allereerst de look and feel van het vacaturebord. Ook hebben we een overzichtspagina toegevoegd waarin je snel ziet hoeveel sollicitaties er op een vacature zijn en wat de status van die sollicitaties is. Binnenkort, tijdens de release van 9 oktober, komt er nóg een nieuwe feature bij: de kandidatenpoule en de daarbij behorende geautomatiseerde matching.

Het juiste digitale jobboard kiezen

Wil jij zo snel mogelijk de juiste stappen zetten, zodat je klaar bent voor het moment dat de economie aantrekt? Twijfel je nog of ons digitale jobboard voor jouw organisatie de juiste keuze is? Lees dan zeker eens deze blog met daarin vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe software.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.