Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Focus op de kandidaat in plaats van op de inlener

Duurzame inzetbaarheid van flexkrachten

Dit betekent dat uitzenders lang niet altijd meer focussen op wat de inlener zoekt, maar vooral op waar de flexkracht naar op zoek is. Wat zijn zijn competenties, waar liggen zijn talenten, wat zijn zijn interesses, welke kennis en ervaring heeft hij en hoe zit het met de fysieke en mentale belastbaarheid? Om de war on talent te winnen, proberen steeds meer uitzendorganisaties bovendien om flexkrachten aan zich te binden door te investeren in opleiding en persoonlijke ontwikkeling. Door de flexkrachten hierbij te begeleiden en coachen, zorgen deze organisaties voor duurzame flexkrachten die ook in de toekomst inzetbaar, gezond en gemotiveerd zijn. Zoals Welter ook zegt: “‘Duurzame inzetbaarheid gaat over investeren in ontwikkeling, vitaliteit en een match met werk.”

Uitzendorganisaties, signaleer nu kansen!

Uitzenders moeten volgens Welter dan ook een meer proactieve houding aannemen als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Het onderwerp speelt in de flexbranche nog een te kleine rol. En daar zijn wij het mee eens. Het waarom voor de flexkracht is duidelijk, maar waar ligt het voordeel voor uitzendorganisaties? Bedrijven willen snel in kunnen spelen op veranderingen in de economie en hebben daarom steeds meer behoefte aan flexibele arbeidskrachten. Kortom, flexkrachten worden meer en meer onmisbaar voor Ondernemend Nederland. Door een nieuwe rol te vervullen die goed in deze tijdsgeest past, namelijk faciliterend en proactief richting de flexkracht, verbeteren uitzendondernemingen hun flexkrachtenbestand. Hun flexkrachten zijn gemotiveerder, beter ontwikkeld en breed inzetbaar. Onderaan de streep levert dit meer tevreden inleners en dus meer opdrachten op.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.