De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Het hanteren van de inlenersbeloning en cao-regels, dat doe jij toch niet meer handmatig?
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

27 maart 2019

Krijgen flexkrachten overwerk juist uitbetaald? Hebben ze onregelmatigheidstoeslagen? Of overnachten ze soms voor hun werk? Als uitzender of payroller weet jij als geen ander hoeveel tijd het kost om op dit soort situaties de geldende inlenersbeloning en cao-regels juist toe te passen, zodat de verloning van flexkrachten correct gebeurt. Of eigenlijk… Weet jij dit wel? Heb jij wel eens bijgehouden hoeveel tijd hiermee gemoeid gaat? Of is de verloning van flexkrachten iets waar jij en jouw collega’s iedere keer weer met man en macht aan werken, omdat het nu eenmaal iets is wat (goed) moet gebeuren?

De inlenersbeloning en cao-regels tackelen

Wij weten zeker dat jij iedere werkweek weer (te) veel tijd kwijt bent aan de situatie die wij zojuist schetsten. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die het kost om gemaakte fouten op te lossen. Want ja, ook dat die fouten worden gemaakt is een zekerheid. Het tackelen van de inlenersbeloning en de cao-regels is immers handmatig werk, en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Iedere fout betekent weer opnieuw in de uren duiken, uitzoeken waar de fout zit en vervolgens de juiste vergoeding opzoeken of uitvragen. En dáárna moet de correctie nog door worden gevoerd. Voor een inlener met een lastige of zeer uitgebreide cao ben je hier al snel een ochtend zoet mee. Per flexkracht…

Toeslagen en onkostenvergoedingen berekenen

Het is nú tijd om te ontdekken dat het berekenen van toeslagen en onkostenvergoedingen veel gemakkelijker kan, én met minder fouten. Er zijn namelijk oplossingen waarmee jij niet langer handmatig cao’s hoeft te tackelen.

Werken met een digitale cao-ontrafelaar

Wellicht denk jij nu: “Ik werk op dit gebied al (grotendeels) digitaal, dus ik heb het goed geregeld. Handmatig werken? Dát is voor mij al verleden tijd.” Toch adviseren wij je om eens verder te kijken. Het probleem met de meeste programma’s is namelijk dat zaken als het onderhouden van het systeem of het aanbrengen van wijzigingen erg kostbaar zijn. Er gaan vaak softwareontwikkelaars aan de slag met jouw specifieke wensen, en dat kost tijd (en dus geld). Maar er zijn ook cao-ontrafelaars op de markt waarin je vrij eenvoudig zelf aanpassingen kunt doen. Dit maakt het mogelijk om nieuwe klanten vrij snel uit te rollen en grip te houden op je processen.

Cao-ontrafelaar Xplican

Onze eigen cao-ontrafelaar Xplican is daar een goed voorbeeld van. De belangrijkste voordelen?

– Je reduceert de kans op het maken van fouten bij het invullen van urenbriefjes en bent daardoor minder tijd kwijt aan het doorvoeren van correcties.
– Je kunt de tool zelf inrichten en naar wens aanpassen.
– Met als resultaat dat je jouw flexkrachten altijd kunt uitbetalen volgens de inlenersbeloning en de geldende cao-regels, zónder dat dit je te veel tijd kost.
– Je houdt méér tijd over voor het binden en boeien of voor het werven van flexkrachten. Jouw core business, dus!

Onkostenvergoedingen en toeslagen toepassen: maar hoe?

Wij zijn benieuwd: welke keuze maak jij? Blijf jij vergoedingen en toeslagen handmatig toepassen? Of kies jij voor geautomatiseerde efficiency en compliance? In beide gevallen ben jij van harte uitgenodigd om eens de producttour van Xplican te bekijken of de ervaringen van Timing over Xplican te lezen. Wij weten zeker dat je er inspiratie uit haalt.

Lees de ervaring van Timing met Xplican

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk bedrijf heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen over zichzelf, maar ook verhalen van klanten! Verhalen die niet alleen de doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

81 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.