4 Voordelen van iDIN tijdens de onboarding van flexkrachten

Als uitzender of payroller is het van groot belang om de identiteit van flexkrachten te verifiëren voordat ze aan het werk gaan. Traditioneel werd dit gedaan door het controleren van identiteitsbewijzen en andere documenten, maar deze methode kan tijdrovend en foutgevoelig zijn. Als je gebruik maakt van automation software voor je onboarding, kun je gebruik maken van iDIN en daarmee de onboarding van flexkrachten versnellen

Wat is iDIN?

iDIN (afkorting voor “identificeren met iDentificatie in Nederland”) is een online authenticatiedienst die in Nederland wordt aangeboden door de Nederlandse banken. Met iDIN kunnen gebruikers hun identiteit online bevestigen bij organisaties die iDIN ondersteunen, zoals financiële instellingen, verzekeraars, overheidsinstanties en e-commercebedrijven.

iDIN maakt gebruik van de vertrouwde inloggegevens van de bank, waardoor de identiteit van de gebruiker snel en veilig kan worden geverifieerd. iDIN is beschikbaar voor particulieren en zakelijke klanten van deelnemende banken in Nederland, en wordt gezien als een veilig en betrouwbaar alternatief voor andere online identificatiemethoden.

De 4 voordelen van iDIN

In dit artikel bespreken we vier voordelen van het gebruik van iDIN voor uitzendbedrijven.

1. Tijd besparen door snellere onboarding

Snelheid en gemak iDIN maakt het mogelijk om de identiteit van Nederlandse flexkrachten snel en gemakkelijk te verifiëren via hun bank, waardoor het niet langer nodig is om fysiek aanwezig te zijn om identiteitsbewijzen te controleren. Daarnaast kun je met de iDIN verificatie NAW gegevens (bekend bij de bank) automatisch ophalen en inladen in je software applicatie. Dit betekent dat je veel tijd bespaart bij het identificeren van flexkrachten.

2. Identiteitsfraude voorkomen

Het gebruik van iDIN voorkomt identiteitsfraude. Doordat iDIN gebruik maakt van de vertrouwde inlogggeevens van de bank, kan een flexkracht zijn of haar identiteit alleen bevestigen als ze daadwerkelijk de juiste inloggegevens hebben. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de identiteit van een flexkracht veilig is.

3. Betrouwbare verificatie methode

iDIN is ontwikkeld door de Nederlandse banken en wordt ondersteund door de Nederlandse overheid. Dit betekent dat het een betrouwbare methode is voor identiteitsverificatie. Het wordt gebruikt door verschillende grote bedrijven en organisaties in Nederland en wordt gezien als een van de veiligste en betrouwbaarste manieren om identiteitsverificatie uit te voeren.

4. Klanttevredenheid vergroten

Tot slot kan het gebruik van iDIN ook bijdragen aan een hogere klanttevredenheid. De flexkrachten ervaren een soepele en snelle onboarding. Inleners kunnen ervan uitgaan dat je de flexkrachten goed hebt geïdentificeerd en dat hun gegevens veilig zijn. Dit kan bijdragen aan een positieve beleving bij jouw flexbedrijf.

iDIN gebruiken binnen jouw software

Of je gebruikt kunt maken van iDIN voor het identificeren van flexkrachten, is afhankelijk van de software die je gebruikt. Binnen ons platform kun je iDIN inzetten voor de onboarding van flexkrachten. Hiervoor heb je een licentie nodig van Signicat, die je afneemt bij de Rabobank. Je ontvangt dan een URL, ClientID en een secret die je instelt in de onboarding. Je hoeft geen klant te zijn bij de Rabobank om een licentie te kunnen afnemen.

Populaire artikelen:

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend