Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Een sneller en eenvoudiger sollicitatieproces? Ontdek cv parsing

Wat is cv parsing?

Parsing betekent ‘ontleden’. Relevante informatie wordt door cv parsing software dus uit het cv van een flexkracht ontleed en daarna automatisch en op de juiste plek in jouw systeem opgeslagen. Naam, geboortedatum, woonplaats, werkervaring, vaardigheden: het is slechts het topje van de ijsberg als je kijkt naar informatie die uit een cv ‘geparsd’ kan worden. Je hebt dus altijd direct veel informatie over een nieuwe flexkracht tot je beschikking. Ook bouw je met cv parsing in jouw systeem voor iedere flexkracht aan een volledig profiel, omdat er nooit meer informatie over het hoofd wordt gezien. Dit alles gebeurt zonder dat jij óf je flexkracht er veel tijd aan hoeven te besteden. En dat laatste is van groot belang. Een sneller en eenvoudiger sollicitatieproces zorgt namelijk voor een significant verbeterde candidate experience.

Cv parsing in een werving- en selectiemodule

De woorden ‘jouw systeem’ in de vorige alinea kun je wat ons betreft vervangen door ‘de werving- en selectiemodule in e-UUR’. Sinds kort is de werving- en selectiemodule in e-UUR namelijk voorzien van een cv parsing-functie. Nadat alle benodigde informatie uit een cv ‘geparsd’ is, bepaal je in die module zelf de vervolgactie. Wil je simpelweg het cv importeren om een pool op de bouwen? Of wil je na het importeren van een batch cv’s direct flexkrachten via een berichtje aanmoedigen om op vacatures te solliciteren? Aan jou de keuze.

Cv parsing, zodat er ruimte is voor jouw human touch

Met de nieuwe toevoeging in onze werving- en selectiemodule in e-UUR dragen we bij aan onze missie: wij versterken jouw human touch. Als uitzender wil je jouw flexkrachten en opdrachtgevers zo goed mogelijk bedienen. De manier waarop je dat doet, jouw persoonlijke aanpak, dáármee maak je het verschil. Daarom zorgen we er bij Akyla voor dat alles wat geautomatiseerd kán worden, ook daadwerkelijk geautomatiseerd wordt. Zo ook het verwerken van gegevens uit een cv. Laat die gegevens maar aan onze slimme nieuwe functionaliteit over, dan kun jij je blijven focussen op wat er écht toe doet: Het werven, selecteren, het opbouwen van relaties en het zoeken van nieuwe opdrachtgevers.

De voordelen van cv parsing opgesomd

De voordelen van cv parsing (in e-UUR) staan al verspreid door deze blog, maar sommen we hieronder graag nog even voor je op.

  • Je verwerkt sneller grote hoeveelheden informatie. Cv parsing bespaart dus tijd, zowel voor je flexkracht als voor jezelf. En dat terwijl je nog even nauwkeurig kunt werken als voorheen.
  • Doordat cv parsing een sneller en eenvoudiger sollicitatieproces mogelijk maakt, is de candidate experience voor je flexkrachten vele malen beter.
  • Alle tijd die je bespaart kun je besteden aan wat er echt toe doet: de menselijk connectie met je flexkrachten. Omdat onze cv parsing-functionaliteit zich focust op (het verwerken van) die nou eenmaal noodzakelijke informatie, is er voor jou en je collega’s meer tijd en ruimte voor persoonlijke communicatie met jullie flexkrachten.
  • Je bepaalt in e-UUR zelf de vervolgactie en kunt de cv parsing-functionaliteit dus exact zo inzetten zoals jij wilt.

De werving- en selectiemodule in het kort

Is dit de eerste keer dat je over onze werving- en selectiemodule leest? In het kort: in e-UUR kun je eenvoudig nieuwe flexkrachten werven en selecteren. In de werving- en selectiemodule bouw je vacatures op en kun je gemakkelijk vacatures op je eigen jobboard en op gekoppelde vacaturesites plaatsen. Daarnaast helpt onze software je met het inrichten van een geautomatiseerd selectieproces. Zo kun je als uitzender en payroller als de markt erom vraag weer eenvoudig nieuwe kandidaten werven en selecteren. Hier vind je alle informatie over de module.

Meer weten over cv parsing in e-UUR?

Wil je meer weten over e-UUR, onze werving- en selectiemodule en onze nieuwste feature: cv parsing? Bekijk dan onze Werving & Selectie module of voor meer info download onze white paper.

Download onze whitepaper

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.