Werken met cao-ontrafelaar met cao-profielen: dít levert het je op

Urenverwerking obv de inlenersbeloning wordt een peulenschil

Waar we het over hebben? Handmatige urenverwerking. Ervaar jij de genoemde ongemakken ook? Met een cao-ontrafelaar wordt urenverwerking volgens cao-regelgeving en de inlenersbeloning een peulenschil. Alle ongemakken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Urenverwerking is niet langer tijdrovend. Je houdt méér tijd over voor dingen die je wél leuk vindt. Daarom wordt jouw werk ook veel interessanter. Omdat alles geautomatiseerd plaatsvindt, is het woord ‘lastig’ ook niet meer van toepassing. En de kans op het maken van fouten bij het invullen van urenbriefjes wordt sterk gereduceerd, en daardoor ben je minder tijd kwijt aan het doorvoeren van correcties. Bijkomend voordeel: flexkrachten krijgen altijd uitbetaald volgens de inlenersbeloning en de geldende cao-regels.

Eenmalig een cao-profiel inrichten

Het werkt heel eenvoudig. In een tool als Xplican richt je een cao-profiel in, waarin je de regels vanuit de cao en de inlenerspecifieke afspraken opneemt. En wees niet bang, dit is geen tijdrovende klus: een cao-profiel stel je eenmalig in. Als het cao-profiel eenmaal is ingericht past Xplican tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen toe.

De voordelen van werken met een cao-profiel

Je kunt je vast al wel voorstellen dat dit jou veel voordelen oplevert. De belangrijkste voordelen van werken met een cao-profiel sommen we voor je op.

–          Cao’s zijn ingewikkeld. In een eerdere blog schreven we het ook al eens: iedere cao heeft minimaal 50 pagina’s, en er zijn uitschieters tot maar liefst 250 pagina’s. Al die cao’s worden bovendien jaarlijks of soms tweejaarlijks vernieuwd. Als je de cao’s van jouw inleners er tijdens de urenverwerking constant bij moet pakken, wordt het tackelen van de inlenersbeloning en de cao-regels tijdrovend en onderhoudsgevoelig.

–          Met een profiel staat de urenverwerking als een huis. Wat gebeurt er momenteel als een medewerker of collega met alle kennis van (de cao van) die ene inlener net op vakantie is als daar een nieuwe groep flexkrachten aan de slag gaat? Maak je gebruik van een cao-profiel in cao-ontrafelaar Xplican, dan loopt de verloning altijd soepel door én is jouw organisatie altijd compliant aan de inlenersbeloning. Ongeacht vakanties. Alle gegevens staan immers in het cao-profiel, en iedereen in jouw organisatie kan hiermee werken.

–          Sluit je een nieuwe inlener aan, met een nieuwe cao? De cao-profielen in Xplican zijn vrij gemakkelijk te kopiëren en aan te passen aan de inlenerspecifieke regels.

–          Zijn er wijzigingen in een cao? Geen probleem, die wijziging voer je simpelweg door in Xplican en de eerstvolgende verloning verloopt volgens de nieuwe cao-regels. Wijzigt een inlener regels? Dan geldt natuurlijk hetzelfde.

–          Krijg je controle van de SNA/SNCU? Dan kun je precies aantonen waarom je welke regels toepast én ziet de controleur gelijk welke regels de inlener hanteert.

“Urenverwerking: van twintig naar vijf uur per week”

Als de genoemde voordelen je nog niet over de streep trekken, dan doet het volgende voordeel dit wel. Met een cao-profiel in Xplican reduceer je het verwerken van urenbriefjes en het toepassen van de juiste toeslagen en vergoedingen tot slechts enkele minuten. Tevreden klant Logistic Force zegt er het volgende over: “Voorheen was één medewerker op de vestiging in Breda van maandag tot en met woensdag – lees: een uur of twintig – volop bezig met de urenregistratie en de interpretatie van de cao-regels. Met de komst van Xplican is dit vermindert naar slechts vijf uur per week. Inmiddels doet deze medewerker er zelfs al de urenregistratie van een andere vestiging bij!”

Ervaringen met Xplican: lees de case van Logistic Force

Benieuwd naar de ervaringen van Logistic Force met Xplican en het werken met cao-profielen? Lees hier de volledige case: Logistic Force plukt de vruchten van automatische cao-ontrafeling met Xplican. Business Architect Debby Smits vertelt je in de case alles over de mooie resultaten die haar organisatie met Xplican behaalt. Laat je inspireren!

Ontdek het verhaal van Logistic Force

Hoe belangrijk is IT voor de uitzendbranche?

Blijf op de hoogte van de nieuwste IT ontwikkelingen voor de Flexbranche. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend