De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Waarom digitaal ondertekenen binnen de flexbranche een must is.
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

23 januari 2019

We hebben het eerder al eens gehad over de welke soorten digitale handtekeningen er zijn en welke wettelijke eisen er zitten aan een digitale handtekening.
In de blog gaan we verder in op de welke documenten allemaal ondertekent kunnen worden en waarom je als uitzender of payroller je handtekeningen moet digitaliseren.

Waarom digitaal ondertekenen?

Heel simpel, omdat het vele malen efficiënter en voordeliger is. We zien het namelijk nog steeds, uitzenders en payrollers die de documenten printen, er postzegels opplakken, ze vervolgens opsturen voor ondertekening en netjes wachten op de papieren bevestiging.
De handgetekende documenten moeten daarna nog gedigitaliseerd en ingevoerd worden in een dossier.

Dat terwijl het tegenwoordig mogelijk is om 24/7 digitaal te ondertekenen op de computer of met je smartphone. Het hele proces van printen en opsturen om het vervolgens in te scannen is allemaal verleden tijd.

Binnen de uitzend- en payrollbranche zouden veel meer organisaties de voordelen van een digitale handtekening kunnen of eigenlijk moeten toepassen. Deze vorm van ondertekenen kan namelijk veel contracten, inleen-, fase- en bruikleen overeenkomsten vereenvoudigen, zodat een snelle doorlooptijd gerealiseerd kan worden.

Voor jou als organisatie betekent dit een enorme tijdswinst en je verbetert sterk de kwaliteit van serviceverlening richting je uitzendkrachten, daarnaast beheer je al je documenten ook nog eens op één locatie, wel zo gemakkelijk als je AVG-proof wilt zijn.

Wat kan je allemaal digitaal ondertekenen?

Bij het ondertekenen van een contract houdt de digitale handtekening natuurlijk niet op! We hebben een top 10 voor je samengesteld, zodat je kunt zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

  1. Arbeidscontract
  2. RIF (risico inventarisatie formulier)
  3. Bevestiging van uitzending
  4. Verlening arbeidsovereenkomst
  5. Uitzendovereenkomst of de inleenovereenkomst
  6. Loonbelastingverklaring / Loonheffingsformulier
  7. Plaatsing gerelateerde documenten
  8. Document met huisregels
  9. Bruikleen producten
  10. Ontslagbrief

Hoe starten met digitaal ondertekenen?

Zo kun je eenvoudig je contracten, inleen-, fase- en bruikleenovereenkomsten volledig rechtsgeldig (laten) ondertekenen. Wil je meer weten over de digitale handtekening? Bekijk dan de digitale handtekening van e-UUR eens! Wil je meer weten over hoeveel euro je kunt besparen door over te stappen? Lees dan onze blog over de besparing van het overstappen op een digitale handtekening.

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk merk heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen van jezelf, maar ook verhalen van je klanten! Verhalen die niet alleen je doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe je het verschil kunt maken! Als online marketeer bij akyla° combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

34 artikelen van Stan