Hoe kan een mobile app je helpen bij reboarding? 2 redenen om voor een eigen app te kiezen
Hoe kan een mobile app je helpen bij reboarding? 2 redenen om voor een eigen app te kiezen

19 October 2021

93 procent van de Nederlanders bezit een smartphone. Ook 55-plussers maken inmiddels volop gebruik van hun smartphone. Maar wie écht niet meer zonder kunnen, zijn millennials en Gen Z (generatie Z). Zij besteden dagelijks uren aan hun mobiele telefoon - zo’n 55 procent kijkt zelfs vaker dan 25 keer per dag op z’n telefoon. Met een eigen app speel jij hier als uitzender of payroller perfect op in. Het grootste voordeel? Je biedt deze nieuwe generaties flexkrachten gemak. En jouw organisatie profiteert er ondertussen ook van, want een app vergemakkelijkt de reboarding na corona.

Een app is perfect voor millennials en Gen Z

Vacatures zoeken gebeurt tegenwoordig voornamelijk op een tablet of smartphone. Om de nieuwere generaties te bereiken is het daarom essentieel dat de vacatures op jouw website zó zijn ingericht, dat ze op een tablet of smartphone goed vindbaar en vervolgens ook leesbaar zijn. Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Met een vacaturebord op je website(uiteraard gekoppeld aan de bekende jobboards) heb je een eigen platform waarmee je gemakkelijk (nieuwe) flexkrachten kunt bereiken. Zo zien zij dan alle beschikbare vacatures bij jouw inleners, waar ze ook direct kunnen doorklikken, de flexkracht kan dan via de app eenvoudig zijn of haar voorkeur aangegeven en de benodigde gegevens achterlaten. Zo kunnen ze in slechts een paar klikken reageren. Dat laatste is belangrijk, want het vacatureproces is anders voor millennials en Gen Z. Bellen? Mailen? Dat doen ze liever niet. Een digitaal en volledig geautomatiseerd sollicitatieproces werkt hierbij dus in voordeel.

Een app vergemakkelijkt de reboarding na corona

Daarnaast kan jouw eigen app een belangrijke rol spelen in de reboarding na corona. Veel flexkrachten hebben de afgelopen maanden andere functies vervuld. Horecakrachten hebben bijvoorbeeld tijdelijk bij de GGD gewerkt. Als deze flexkrachten weer voor jouw organisatie beschikbaar zijn, wil je hen natuurlijk zo snel mogelijk een passende baan kunnen aanbieden. Een matching tool helpt jou bij het aanbieden van de juiste functie, maar ook het overzichtelijk weergeven van alle openstaande vacatures. Hiervoor is een app ideaal, want flexkrachten kunnen dus via de app op jouw openstaande vacatures reageren. Neem je vervolgens iemand op een bepaalde functie aan? Dan kan deze flexkracht in de app direct het nieuwe contract digitaal ondertekenen. En omdat je via de app met al jouw flexkrachten kunt communiceren – bijvoorbeeld via push notificaties – kun je het altijd snel laten weten als de coronaregels veranderen.

Klaar voor jouw eigen app?

Als je het ons vraagt zijn dit twee overtuigende redenen om nu voor een eigen app te kiezen.
Wil je na het lezen van deze blog niet langer wachten? Vraag dan een demo aan, zodat wij je alles kunnen vertellen over de e-UUR-app. Nog niet overtuigd? Ook geen probleem! We hebben eerder deze maand nóg een blog over dit onderwerp online gezet. Je leest ‘m hier: 6 redenen om je portal nú uit te breiden met een app.

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!