De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Veilig en gemakkelijk loonstroken versturen? Dit is jouw oplossing

We schreven het al in onze laatste blog: digitaal wordt het nieuwe normaal. En als je onze blogs al langer leest weet je dat niet alleen dit artikel over het digitaliseren van je processen gaat. Bij Akyla zijn wij namelijk fan van digitaal. Naast de voordelen voor jouw uitzend- of payrollorganisatie zitten jouw flexkrachten én inleners namelijk te springen om een online omgeving waar zij alles wat zij nodig hebben gemakkelijk zélf kunnen vinden. Van ondertekende arbeidsovereenkomsten tot urenbriefjes, van declaraties tot… Loonstroken! Aan die documenten - iedere uitzender en payroller wel bekend - besteden wij deze nieuwste blog. Waarom? Omdat het versturen van loonstroken via een platform, bij voorkeur natuurlijk e-UUR, verschillende voordelen heeft

Loonstroken versturen via een platform: gemakkelijk én veilig

Je wist het misschien nog niet, maar als je de loonstroken van flexkrachten nu nog via post of e-mail verstuurt loop je een groot risico op datalekken. En geloof ons: de boetes voor een datalek zijn niet mals, de controles nemen alsmaar toe en bovendien staat de goede naam van jouw uitzend- of payrollorganisatie op het spel. Het versturen van loonstroken via een veilig digitaal platform verlaagt het risico enorm en voorkomt dus problemen. Je werkt namelijk volledig AGV-proof.

Waarom is loonstroken versturen via een online platform veilig?

Misschien denk je nu: “Leuk geschreven, maar waarom is een dergelijk platform dan zo veilig?” Dat leggen we je graag uit. Een platform is zoals ze het noemen ‘een gesloten online circuit’. Oftewel: een beveiligde online omgeving waarin salarisgegevens en persoonlijke documenten tussen salarisverwerker, werkgever en werknemer gedeeld kunnen worden. De data wordt via een veilige verbinding (HTTPS) verzonden en komt door het uitgebreide rechtenbeheer alleen terecht bij de persoon voor wie het bedoeld is.

Toch loonstroken versturen per e-mail? Dit moet je weten

“Oké, maar waarom is het versturen van een loonstrook via de mail dan niet veilig?”, vraag je ons. De reden daarvoor is simpel: loonstroken staan boordevol met persoonsgegevens, denk aan een naam, adres, geboortedatum en BSN-nummer. Als deze gegevens uitlekken en in de handen vallen van de verkeerde mensen, kan dat desastreus zijn voor alle betrokkenen – en onder aan de streep ook voor jouw organisatie. Overigens moeten we hier wel een kleine kanttekening bij plaatsen, want in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat niet letterlijk dat je geen e-mail meer mag gebruiken. Maar, de regels hiervoor zijn wel flink aangescherpt: voor het verzenden van persoonsgegevens is onbeveiligde e-mail niet meer toegestaan. Privacywet AVG stelt dat de verwerking van persoonlijke gegevens met passende maatregelen (zoals encryptie) beschermd dient te worden. De verzender (jij dus!) is verantwoordelijk en moet maatregelen treffen om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot de informatie. En wees eerlijk… Ben jij er honderd procent zeker van dat jouw e-mailprogramma volledig veilig is?

Tip tussendoor: wil je meer weten over het versturen van loonstroken per e-mail, lees dan onze blog: Is het versturen van loonstroken, via e-mail, AVG-proof.

Loonstroken versturen via een platform: jouw oplossing

We komen daarom toch weer terug op het versturen van loonstroken via een platform, zoals e-UUR. Het is namelijk écht de makkelijkste manier om AVG-proof te werken en de veiligheid van jouw flexkrachten te waarborgen. Je werkt gegarandeerd veilig. Altijd en overal. Daarnaast betekent het een professionaliseringsslag voor jouw organisatie. En tot slot ervaren jij en je collega’s er gemak van, want het handmatig verwerken en per e-mail versturen van loonstroken kost jullie nu gegarandeerd veel tijd.

Dit wil jij toch ook? Lees hier meer artikelen over het digitaliseren van je processen met e-UUR of: let’s get started!

Ontdek de blog: Loonstroken via de mail

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave content met creatieve marketing. Content die niet alleen de doelgroep aanspreekt, informeert en verrast, maar content die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Met deze content help ik ondernemers en professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij de unieke identiteit van hun organisatie. Oplossingen die hen helpen onderscheidend te zijn en oplossingen die helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

99 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!