Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Vakantie voor flexwerkers: e-UUR ondersteunt

Opbouw van vakantie-uren

Ook bouwen flexwerkers, net als vaste medewerkers, vakantie-uren op. Volgens de wet hebben flexwerkers per jaar recht op minimaal vier keer de overeengekomen arbeidsduur per week aan vakantie-uren. Een voorbeeld: als een flexwerker gemiddeld 8 uur per week werkt, heeft hij recht op minimaal 32 uur vakantie per jaar. Per maand bouwt de flexwerker dan 2,6 uur vakantie op (32 uur gedeeld door 12 maanden). Als flexorganisatie bent u verplicht om uw flexwerkers in staat te stellen deze vakantie-uren op te nemen. Alleen bij beëindiging van de oproepovereenkomst mogen eventueel opgebouwde, maar niet-genoten vakantie-uren worden uitbetaald. Flexwerkers die niet het hele jaar door werken, bouwen een evenredig deel op.

Inzage in reserveringen in e-UUR

Flexwerkers kunnen op hun loonstrook altijd zien hoeveel vakantietoeslag en -dagen ze totaal hebben opgebouwd. Toch horen wij van onze klanten vaak dat flexwerkers hiervoor contact met hen opnemen, bijvoorbeeld omdat ze niet snappen hoe het werkt. e-UUR vergemakkelijkt dit, zowel voor uw flexwerkers als voor u als flexorganisatie. Flexwerkers kunnen in e-UUR (en ook in de e-UUR-app) namelijk altijd in één overzicht de hoogte van hun vakantiegeld en het maximaal op te nemen vakantiedagen (per week) inzien. In e-UUR noemen wij dit ‘Reserveringen’. Kolibrie HRM voor Horeca maakt sinds enige tijd gebruik van deze feature in e-UUR. Joris Schuurkes van Kolibrie HRM voor Horeca: “Wij verlonen wekelijks 30.000 actieve flexwerkers, je kunt je voorstellen hoeveel berekeningen, telefoontjes en mailverkeer er voorheen bij het registreren van reserveringen kwam kijken. Alleen het automatiseren van de reserveringen met e-UUR, scheelt ons al 1,5 fte.”

reserveringen in e-UUR

Verlofregistratie in e-UUR

Uiteraard kunnen flexwerkers in e-UUR vervolgens ook hun verlof aanvragen. Naast uren bijhouden in e-UUR kunnen namelijk ook onkosten (zoals reiskosten) en verlofuren worden geschreven. e-UUR automatiseert hiermee het volledige proces rondom vakantie. Als flexorganisatie heeft u in e-UUR altijd up-to-date inzicht in het saldo vakantieuren van al uw flexkrachten en in lopende, goedgekeurde en afgekeurde verlofaanvragen.

Wil je je verlofregistratie digitaliseren?

Start met digitaal verlof verwerken

Lees ook

Nieuw! Automatisch berichten versturen via WhatsApp vanuit mid-office platform

Samen zijn we sterker! Vanaf januari bundelen wij onze krachten...

Textkernel brengt vijf bedrijven samen onder één nieuw merk

Amsterdam, Nederland — 14 December 2023 Textkernel, een leider in...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.