post
line IMAGE
De top 4 voordelen van geautomatiseerde cao ontrafeling
Akyla - 23 April 2018

De top 4 voordelen van geautomatiseerde cao ontrafeling

Het handmatig controleren van gewerkte en geschreven uren op cao-regelgeving is een lastige, tijdrovende en foutgevoelige klus. Met een online cao-ontrafelaar/tijdinterpretatie-tool kunt u het toekennen van onkostenvergoedingen en toeslagen aan uw flexkrachten automatiseren. Automatiseren klinkt leuk, maar wat heeft u nu echt aan een cao-ontrafelaar/tijdinterpretatie-tool? In deze blog lichten we de vier belangrijkste voordelen toe!

Waarom zou u het toekennen van toeslagen en onkostenvergoedingen moeten automatiseren?

In Nederland hebben we meer dan 1000 cao’s. Al deze cao’s zorgen ervoor dat het voor u als, uitzender of payroller, lastig is om alle toeslagen en vergoedingen handmatig te verwerken, daarnaast is het ook nog eens een zeer tijd intensieve klus. Naast de bestaande cao’s kent Nederland ook de inlenersbeloning. De inlenersbeloning realiseert ‘gelijk werk, gelijk belonen’. De inlenersbeloning verplicht uitzenders om flexkrachten, vanaf de eerste werkdag, te belonen volgens de inlenersbeloning. Wilt u meer weten over de inlenersbeloning? Lees dan onze blog over de inlenersbeloning!

Daarnaast zijn cao’s zeer vatbaar voor interpretatie. Dit betekent dat als u verschillende personen de cao-regels laat verwerken, ze waarschijnlijk allemaal de regels anders interpreteren en verwerken. Vaak kost dit veel tijd om te herstellen en het maakt het lastig om kwaliteit te garanderen.
Het voordeel van een cao-ontrafelaar is dat u vastlegt welke toeslagen en vergoedingen uitgekeerd moeten worden, zodat deze niet meer verschillen van elkaar en uw flexkrachten volgens de cao en inlenersbeloning betaald worden. Zelfs als een collega, met specifieke kennis over de inlener, op vakantie is.

Als u gaat investeren in een gestructureerde geautomatiseerde oplossing. Is het belangrijk om voor een tool te kiezen welke zowel ‘simpele’ als zeer complexe cao’s en klantafspraken ondersteunt. Zo kunt u bij cao-wijzigingen vrij eenvoudig aanpassingen doorvoeren, zonder de hele cao door te moeten nemen. Kiest u voor een online oplossing? Dan werkt u eenvoudig online, via de Cloud en een beveiligde verbinding, net zoals bij internetbankieren.

Wat zijn nu echt de voordelen van een cao-ontrafelaar?

  • Wilt u eenvoudig tijd besparen?

Het verwerken van de cao-regelgeving en de inlenersbeloning is een arbeidsintensieve, lastige, maar ook foutgevoelige klus. Een van de grote voordelen van een cao-ontrafelaar is dat de tool ervoor zorgt dat de verwerking veel sneller uitgevoerd kan worden. Dit resulteert in een grote ontlasting van uw backoffice. Let ook hier op of de tool beschikt over een drag-and-drop-editor. Dit maakt het namelijk veel gemakkelijker om eenvoudig blokken heen en weer te slepen, zodat u met een paar drukken op de knop een cao-profiel ‘in elkaar klikt’. Het bijkomende voordeel hiervan is dat uw wijzigingen gelijk inzichtelijk zijn.

  • Uw kwaliteit verhogen?

Naast de tijdbesparing zorgt een cao-ontrafelaar ook voor het verhogen van uw kwaliteit. De tool zal tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels en de juiste vergoedingen en toeslagen toepassen. Hierdoor worden niet-rendabele werkzaamheden van uw medewerkers automatisch uitgevoerd, waardoor hij of zij productiever kan worden ingezet. Ook is er bij een goede automatisering sprake van een sneller en efficiënter proces. En de fouten die door handwerk nog wel eens gemaakt worden? Die zijn nu voorgoed verleden tijd.

  • Eenvoudig inlenerspecifieke afspraken nakomen?

Een van de andere voordelen van een cao-ontrafelaar is dat u eenvoudig inlener/klantspecifieke afspraken na kunt komen. De juiste tool zorgt ervoor dat u bij iedere inlener altijd automatisch de juiste afspraken te pakken heeft. Door ook de vooraf gemaakte afspraken in uw interpretatie van de cao op te nemen, komt u altijd de gemaakte afspraken na. Zelfs wanneer een collega, met veel kennis van die ene inlener, op vakantie is.

  • Een makkelijke integratie met uw backoffice?

Als laatste bespreken we de integratie van uw backoffice. Het is belangrijk om cao-ontrafelaar te kiezen welke eenvoudig kan koppelen met uw backoffice. De koppeling maakt het mogelijk om volledig geautomatiseerd uw uren te verwerken. Uw inleners of flexkrachten registreren hun uren, welke na accordering doorgezet worden naar de cao-ontrafelaar. Hierdoor is dubbele invoer echt verleden tijd. Dit resulteert erin dat u eenvoudig tijd bespaard en u kwaliteit en zekerheid kunt garanderen.

Urenverwerking volgens cao

Hoe verwerken andere uitzenders en payrollers hun uren volgens de cao-regels?
Wilt u weten hoe andere uitzenders of payrollers werken met een cao-ontrafelaar? Lees dan het verhaal van Consolid of van Timing.
Zij delen hun ervaring, waar liepen ze tegenaan liepen en hoe het is opgelost.

Wilt u direct starten?
Wilt u weten hoe u direct kunt starten? Kijk dan gerust eens naar onze cao-ontrafelaar.

Starten

Geschreven door: Stan Olde Wieverink

line IMAGE

Hoe kunnen we u helpen?

FLEX IMAGE

Vraag een online demo aan

Benieuwd naar wat onze software voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een online demo aan en wij vertellen u graag meer!

Demo aanvragen

FLEX IMAGE

Stel een vraag

Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of over ons bedrijf? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Neem contact op

FLEX IMAGE

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts, leuke nieuwtjes over Akyla en interessante weetjes over de software? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden

We horen graag van u!
Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u ons iets anders laten weten? We horen het graag. Maak gebruik van het formulier hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Liever langskomen of telefonisch contact opnemen?
Bezoekadres
Het Eeftink 11-31
7541 WH ENSCHEDE
Postadres
Postbus 517
7500 AM ENSCHEDE
Algemene gegevens
(053) 483 75 38
info@akyla.nl