Tijdschrijven voor de inlenersbeloning

Dat tijdschrijven ook voor jou als uitzender een gemakkelijkere klus wordt, is essentieel. Je moet immers voldoen aan de inlenersbeloning. Daarom is het niet alleen belangrijk dat je onkostendeclaraties van flexkrachten op de juiste manier uitbetaalt, maar ook dat je de juiste vergoedingen betaalt die bij gewerkte uren horen. Een vergoeding voor werken op een feestdag bijvoorbeeld, of een vergoeding voor het maken van overuren. Doe je dit niet – oftewel: ben je niet compliant aan de inlenersbeloning – dan zitten daar grote gevolgen aan. Je riskeert om te beginnen een boete van de SNA/SNCU, maar je krijgt ook ontevreden flexkrachten (omdat ze niet juist uitbetaald worden) én hebt kans op reputatieschade.

Tijdschrijven volgens cao

Wil je wél compliant zijn aan de inlenersbeloning, dan moet je op de juiste manier urenbriefjes volgens cao verwerken. Het tijdschrijven volgens cao moet dus tot in detail correct gebeuren. Dat kan simpelweg niet als ingediende urenbriefjes handmatig verwerkt. Ga maar na: aangezien een gemiddelde cao minimaal 50 pagina’s heeft (met uitschieters tot maar liefst 250 pagina’s) en iedere cao jaarlijks of soms zelfs tweejaarlijks wordt vernieuwd, is het handmatig verwerken van cao’s beslist niet eenvoudig. Fouten liggen altijd op de loer – iedere dag weer. En zoals je in de vorige alinea al kon lezen hebben fouten in het tijdschrijven fouten in de inlenersbeloning tot gevolg, en daar kleven forse risico’s aan.

Cao tijdschrijven met Xplican

Het handmatig controleren van urenbriefjes op cao-regelgeving is dus een lastige, foutgevoelige en vooral ook tijdrovende klus. En gelukkig kan cao tijdschrijven vele malen gemakkelijker. Geloof ons. Wil jij tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen en toeslagen? Onze cao-ontrafelaar Xplican zorgt ervoor dat jij als uitzender dit werk veel sneller en gemakkelijker uitvoert. Onze tool voor digitaal cao’s ontrafelen werkt met een cao-profiel waarin je de regels vanuit de cao én de inlenerspecifieke afspraken opneemt. Een dergelijk profiel richt je eenmalig in. Tip: klik gerust op de link eerder in deze alinea, in de vierde zin om specifiek te zijn, om te ontdekken hoe dat precies in z’n werk gaat.

Cao tijdregistratie digitaliseren: nog enkele voordelen

En het feit dat je tijd bespaart – en véél ook! – is niet het enige voordeel van het digitaliseren van de cao tijdregistratie. Je verhoogt ook de kwaliteit van je dienstverlening. We noemden net het woord ‘foutjes’ al even. Met Xplican zijn al die foutjes die door handwerk wellicht nog wel eens gemaakt worden, voorgoed verleden tijd. Je leeft cao’s altijd op de juiste manier na. En daarmee komen we meteen op het volgende pluspunt: je komt ook inlenerspecifieke afspraken altijd na. Met Xplican heb je bij iedere inlener namelijk altijd de juiste cao te pakken. Het enige wat jij moet doen, is per inlener eenmalig een cao-profiel inrichten met daarin de inlenerspecifieke afspraken – hier kon je net al over lezen. En wees gerust: dat is erg gemakkelijk én daar helpt Akyla je de eerste keer natuurlijk bij. Als alles daarna goed is ingericht, kom je met inleners gemaakte afspraken altijd na. Ook na een feestdag pas je vergoedingen en toeslagen correct toe. En ja, ook wanneer een collega met veel kennis van (de cao van) een bepaalde inlener op vakantie is.

Tijdregistratie met e-UUR en Xplican

Kies voor je tijdregistratie met e-UUR, waarna je met cao-ontrafelaar Xplican de ingediende urenbriefjes volgens cao kunt verwerken? Dan ga je niet de minste organisaties achterna. Eén van de grootste spelers in de uitzendbranche, Adecco, werkt er zelfs mee. Transformation Director Daniëlle Lambo zegt daar het volgende over. “Cao’s zijn nou eenmaal heel moeilijk te interpreteren. Xplican helpt ons om de interpretatie zuiverder te maken. En natuurlijk hebben we daar ook onze klanten voor nodig, aangezien zij verantwoordelijk zijn voor hun cao’s. Maar de ontrafelaar helpt ons in het voeren van gesprekken over cao’s, daar waar klanten het soms ook niet weten. Het systeem denkt namelijk alleen in ‘ja’ of ‘nee’; er zijn geen grijze gebieden. Het resultaat: we zijn veel meer compliant wat betreft de inlenersbeloning, waardoor onze flexkrachten altijd betaald krijgen waar ze recht op hebben.”

Aan de slag met e-UUR en Xplican?

Wil je meer testimonials lezen en ben je ook benieuwd waarom deze klanten voor tijdregistratie met e-UUR en Xplican kiezen? Lees dan de blog De inlenersbeloning digitaliseren? Waarom en hoe? Deze organisaties gingen je voor. Ben je daarna benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eigen uitzendbureau? Download dan de white paper over Xplican of neem contact met ons op voor een persoonlijke demo (geheel vrijblijvend uiteraard).

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!