Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen?

Waar komen vergoedingen vandaan?

We gaan eerst terug naar het begin. Het is belangrijk om te weten waar vergoedingen vandaan komen. Vergoedingen komen namelijk uit een cao of uit afspraken met de inlener.

In beide gevallen heeft de flexkracht er volgens de inlenersbeloning recht op. Of het nu gaat om een maaltijdvergoeding, een reiskostenvergoeding, een bonus of een vergoeding voor overwerk. Hoe meer flexkrachten je als uitzender of payroller bedient, hoe meer tijd en energie hier in gaat zitten. Er zijn namelijk zoveel soorten vergoedingen en de meeste uitzenders en payrollers verwerken deze vergoedingen nog steeds handmatig. Dat betekent veel verschillende Excel-bestanden mits je digitaal werkt, maar sommigen zeldzame gevallen houden alles ook nog bij op papier en dat kost tijd.

Automatisch de juiste vergoedingen laten berekenen

Nu wil je natuurlijk je werk gemakkelijker maken en dat is nou net iets waar we je goed bij kunnen helpen. Een tijdinterpretatietool kan jouw werk hierin vergemakkelijken, dus fouten maken bij het handmatig vergoedingen berekenen hoeft écht niet meer.

Hoe werkt dat?

In de tijdinterpretatietool bouw je een profiel o.b.v. de geldende cao en de inlenerspecifieke afspraken. Je geeft simpelweg aan welke vergoedingen flexkrachten op welke momenten krijgen. Hiervoor pak je er natuurlijk de diverse cao(‘s) en de met inleners gemaakte afspraken bij.

Nadat je eenmalig alle vergoedingen hebt ingevoerd, ben jij nooit meer tijd kwijt aan het handmatig berekenen van vergoedingen. De tool interpreteert vervolgens de ingegeven uren en berekent de bijbehorende vergoedingen.

Om een voorbeeld te geven:
Een bepaalde flexkracht werkt van 16.00 uur tot 23.00 uur en heeft daardoor recht op een maaltijdvergoeding. De tool weet dat deze vergoeding voor deze flexkracht geldt – jij hebt dit immers ingesteld. Wanneer de flexkracht in de urenregistratie module in e-UUR vervolgens zijn begin- en eindtijd registreert, berekent de tijdinterpretatietool, genaamd Xplican, aan de hand van die tijden automatisch de juiste maaltijdvergoeding. Jij hoeft niets meer handmatig te berekenen en kunt je tijd beter besteden.

Ander voorbeeld ter illustratie

Meer weten?

Klinkt goed, niet? Wil je graag meer weten over het verwerken van vergoedingen in cao-ontrafelaar Xplican, vraag dan geheel vrijblijvend een demo aan.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.