De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen?

2 September 2019

In een vorige blog hebben we het gehad over het digitaal laten declareren van onkosten. Om te voldoen aan de inlenersbeloning is het niet alleen belangrijk dat je onkostendeclaraties van flexkrachten op de juiste manier uitbetaalt, maar ook dat je de juiste vergoedingen betaalt. In deze blog lees je meer over welke problemen uitzenders en payrollers ervaren en hoe je dit eenvoudig kunt oplossen.

Waar komen vergoedingen vandaan?

We gaan eerst terug naar het begin. Het is belangrijk om te weten waar vergoedingen vandaan komen. Vergoedingen komen namelijk:

  1. voort uit een cao of
  2. voort uit afspraken bij de inlener

In beide gevallen heeft de flexkracht er volgens de inlenersbeloning recht op. Of het nu gaat om een maaltijdvergoeding, een reiskostenvergoeding, een bonus of een vergoeding voor overwerk. Hoe meer flexkrachten je als uitzender of payroller bedient, hoe meer tijd en energie hier in gaat zitten. Er zijn namelijk zoveel soorten vergoedingen en de meeste uitzenders en payrollers verwerken deze vergoedingen nog steeds handmatig. Dat betekent veel verschillende Excel-bestanden mits je digitaal werkt, maar sommigen zeldzame gevallen houden alles ook nog bij op papier en dat kost tijd, veel tijd.

Automatisch de juiste vergoedingen laten berekenen

Nu wil je natuurlijk je werk gemakkelijker maken en dat is nou net iets waar we je goed bij kunnen helpen. Een tijdinterpretatietool kan jouw werk hierin vergemakkelijken, dus fouten maken bij het handmatig vergoedingen berekenen hoeft écht niet meer.

Hoe werkt zoiets dan? In de tijdinterpretatietool bouw je een profiel o.b.v. de geldende cao en de inlenerspecifieke afspraken. Je geeft simpelweg aan welke vergoedingen flexkrachten op welke momenten krijgen. Hiervoor pak je er natuurlijk de diverse cao(‘s) en de met inleners gemaakte afspraken bij. Nadat je eenmalig alle vergoedingen hebt ingevoerd, ben jij nooit meer tijd kwijt aan het handmatig berekenen van vergoedingen. De tool interpreteer vervolgens de ingegeven uren en berekent de bijbehorende vergoedingen. Om een voorbeeld te geven: een bepaalde flexkracht werkt van 16.00 uur tot 23.00 uur en heeft daardoor recht op een maaltijdvergoeding. De tool weet dat deze vergoeding voor deze flexkracht geldt – jij hebt dit immers ingesteld. Wanneer de flexkracht in de urenregistratie module in e-UUR vervolgens zijn begin- en eindtijd registreert, berekent de tijdinterpretatietool, genaamd Xplican, aan de hand van die tijden automatisch de juiste maaltijdvergoeding. Jij hoeft niets meer handmatig te berekenen en kunt je tijd beter besteden.

Download ‘m nu: white paper over cao-ontrafelaar Xplican

Klinkt goed, niet? Wil je graag meer weten over het verwerken van vergoedingen in cao-ontrafelaar Xplican, bekijk dat de product tour van Xplican of download gratis onze white paper. Je haalt er gegarandeerd inspiratie uit.

Gratis white paper downloaden

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!