Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Is de Thuiswerk kostenvergoeding verplicht?

Het antwoord is ‘nee’. Het kan zijn dat in de cao-regels staan over het vergoeden van thuiswerken, maar is er geen cao van kracht dan ben je niet wettelijk verplicht om een thuiswerkkostenvergoeding te geven. Wil je jouw flexkrachten wél tegemoetkomen? Dan is dat als je het ons vraagt een goede keuze. Hiermee laat je namelijk aan flexkrachten zien dat jij een goede werkgever bent. Ook onderscheid je je zo van uitzend- en payrollbureaus die ervoor kiezen om geen vergoeding te geven – en die zijn er genoeg. In de huidige, krappe arbeidsmarkt is het geven van een thuiswerkvergoeding dus een slimme manier om flexkrachten aan te trekken en aan je te binden.

Een vaste vergoeding berekenen?

Met flexkrachten die regelmatig thuis (blijven) werken, kun je vaste afspraken maken over het aantal dagen per week waarop ze thuiswerken. Zo kun je een vaste vergoeding berekenen en hoef je niet per werkdag bij te houden welke vergoeding je toekent. De flexkracht hoeft hier niks voor te doen, hij of zij kan gewoon via e-UUR haar of zijn uren invullen. Door onze tool Xplican wordt dit op de achtergrond automatisch ontrafeld.

De thuiswerkkostenvergoeding en Xplican

Nu je alles weet over de thuiswerkkostenvergoeding, vertellen we je graag hoe je deze in onze cao-ontrafelaar Xplican administreert. Xplican kan zo voor je worden ingericht dat met het component thuiswerkvergoeding je dit mee rekent met de verloning.

Het enige wat jij hoeft te doen is de regels vanuit de cao en de inlenerspecifieke afspraken opnemen in een cao-profiel. Zo’n cao-profiel stel je eenmalig in (en daar kunnen wij je de eerste keer natuurlijk bij helpen). Als het cao-profiel is ingericht past Xplican tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen toe.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.