Een terugblik op 2020 in 15 best gelezen blogs

No. 1 | Het burgerservicenummer: wat mag wel en wat mag niet?

Omdat het BSN een identificatienummer is, kan gemakkelijk een koppeling gelegd worden tussen informatie uit verschillende bestanden. De AP (Autoriteit Persoonsgegevens) stelt: “Onzorgvuldig gebruik van het BSN brengt privacyrisico’s met zich mee. Bijvoorbeeld misbruik van persoonsgegevens en identiteitsfraude.” Maar mag jij als uitzender of payroller dan wel of niet een BSN-nummer opvragen bij flexkrachten? En mag je dit met je inlener(s) delen? Je ontdekt het in onze best gelezen blog van 2020.

Lees deze blog

No. 2 | Wat is het verschil tussen een inleenovereenkomst en een raamovereenkomst?

Veel uitzenders werken met raamovereenkomsten en inleenovereenkomsten. Jij ook? Zo ja, weet jij wat het verschil is tussen deze twee? En wat de voordelen zijn van een raamovereenkomst ten opzichte van een inleenovereenkomst? Zo niet, lees dan onze tweede topper in dit lijstje om het te ontdekken.

Lees deze blog

No. 3 | Wat is de inlenersbeloning?

De inlenersbeloning. Inmiddels staan er al dertien blogs over dit onderwerp op onze website. We kregen (en krijgen) er dan ook vaak vragen over, en delen natuurlijk graag onze kennis over het onderwerp. In blog nummer drie in dit rijtje vind je het antwoord op de vraag: wat is de inlenersbeloning?

Lees deze blog

No. 4 | Is het versturen van loonstroken via e-mail AVG-proof?

Op 25 mei 2018 is de AVG ingegaan, de Algemene verordening gegevensbescherming. Nu deze wetgeving sinds 2,5 jaar gehandhaafd wordt, moet je aan veel meer veiligheidseisen voldoen dan voorheen. Daar is het veilig versturen van bijvoorbeeld loonstroken onderdeel van. In deze blog – nummer vier in ons rijtje – behandelen we wat wel en niet mag rondom het versturen van loonstroken.

Lees deze blog

No. 5 | Fasensysteem uitzendkrachten: heb jij het goed geregeld?

De top vijf in ons overzicht wordt afgesloten met een blog over het fasensysteem. Weet jij wat de verschillende fasen inhouden en waar je flexkrachten in de verschillende fasen recht op hebben? En waar je in de verschillende fasen rekening mee moet houden? In deze blog leggen we het je uit.

Lees deze blog

No. 6 | Wat zijn de wettelijke eisen bij een digitale handtekening?

Tegenwoordig, zeker sinds het begin van de coronacrisis, worden steeds meer processen gedigitaliseerd. Zo ook de handtekeningen. In deze blog praten we je bij over de verschillende soorten digitale handtekeningen, waarvoor deze handtekening allemaal gebruikt kan worden en aan welke eisen je moet voldoen zodat deze rechtsgeldig is.

Lees deze blog

No. 7 | Werven en selecteren als payroller: zó doe jij dit zonder die moeilijk te vinden recruiter aan te nemen

‘Krap, krapper, krapst: recruiter 1 van de 140 (!) beroepen met grote schaarste’, konden we dit jaar lezen in een artikel van Werf&. En dat terwijl steeds meer organisaties een beroep doen op recruiters – ook in coronatijd. Niet gek dat deze blog, over hoe je als payroller kunt werven en selecteren, in onze top vijftien is geëindigd.

Lees deze blog

No. 8 | Gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen?

Daar is ‘ie weer: de inlenersbeloning. Ook onze blog over het besparen van tijd bij het berekenen van de juiste vergoedingen heeft een plek tussen onze best gelezen blogs verworven. Om te voldoen aan de inlenersbeloning is het namelijk belangrijk dat je de juiste vergoedingen betaalt. In deze blog lees je meer over welke problemen uitzenders en payrollers hierbij ervaren én hoe je dit eenvoudig kunt oplossen.

Lees deze blog

No. 9 | Waarom digitaal ondertekenen binnen de flexbranche een must is

Net als nummer zes op dit lijstje gaat ook deze blog over de digitale handtekening. In de blog gaan we verder in op welke documenten allemaal ondertekend kunnen worden en waarom je als uitzender of payroller je handtekeningen moet digitaliseren.

Lees deze blog

No. 10 | Dit is waarom jij nu écht een app nodig hebt

Bied jij flexkrachten al de mogelijkheid om in een app hun uren te registeren, verlof aan te vragen of loonstroken te bekijken? En hoe zit het met inleners… bedien je hen al via een app? Zo nee, dan is deze blog speciaal voor jou. We vertellen je in deze ‘nummer tien’ namelijk alles over (de gemakken van) de app van Akyla e-UUR.

Lees deze blog

No. 11 | Werken met cao-ontrafelaar met cao-profielen: dít levert het je op

Cao’s ontrafelen is voor veel uitzenders en payrollers een vervelende klus. En dan drukken we het nog zacht uit… Niet gek dus dat deze blog over het werken met een automatische cao-ontrafelaar in 2020 bijna massaal gelezen werd. Ook nieuwsgierig geworden?

Lees deze blog

No. 12 | 5 vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe uitzend- of payrollsoftware

Veel uitzenders en payroller hebben moeite met het kiezen tussen nieuwe softwarepakketten – misschien jij ook. Om je op weg te helpen bij het maken van een goede keuze (in een jaar waarin digitalisering een must is gebleken!) delen we in deze blog vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe uitzend- of payrollsoftware.

Lees deze blog

No 13. | De vijf digitaliseringsslagen die jij vandaag nog moet maken

We zijn er bijna… Nummer dertien alweer! En je hebt het misschien al gezien aan alle onderwerpen van de vorige twaalf blogs: ‘digitaliseren’ was in 2020 een onderwerp waar wíj graag over schreven. Heel bewust, want als organisaties als ING en ABU in hun marktcijfers aangeven dat de omzet in de uitzendbranche daalt, wéét je wat je te doen staat: digitaliseren. Om concurrerend te blijven kún je als uitzender of payroller niet anders dan investeren in digitalisering, is onze visie. In deze blog inspireren wij je graag met vijf digitaliseringsslagen die je volgens ons vandaag nog moet maken.

Lees deze blog

No. 14 | De voordelen van het digitaliseren van je dossiers

Ook de eennalaatste blog in ons rijtje gaat over digitaliseren, specifiek het digitaliseren van je dossiers. Met een digitaal dossier vergroot je de efficiëntie van je organisatie, verlaag je de constante kosten en creëer je een voorsprong op alle concurrenten die nog niet digitaal werken. Meer voordelen ontdekken?

Lees deze blog

No. 15 | De commerciële waarde van het hebben van je eigen platform

De hekkensluiter in ons lijstje is zeker niet de minste blog. Slimme uitzenders en payrollers kiezen bewust voor een eigen platform waarmee ze het verschil kunnen maken bij hun eigen klanten, doordat ze hen onder meer een eigen omgeving kunnen geven. En waarmee ze ook waarde bieden aan hun flexkrachten, bijvoorbeeld door de urenregistratie te vergemakkelijken met een speciale koppeling met een extern kloksysteem. Kortom: slimme uitzenders en payrollers zien de commerciële waarde van slimme technologie. In deze blog lees je meer over wat die commerciële waarde nu precies is.

Lees deze blog

Dat waren ze, onze vijftien best gelezen blogs van 2020…

Ook volgend jaar blijven we je inspireren met nieuws uit de flexbranche, handige tips en trends uit ons werkgebied. Blijf onze blog dus volgen, maar voor nu: fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en blijf gezond!

Populaire artikelen:

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend