Wat ga jij doen? Stilstaan? Dat is nu géén optie

Pak de regie en start met digitaliseren

Je voelt het misschien al aan je water, zeker als je Akyla al langer kent en volgt: volgens ons is stilstaan géén optie. Ons advies is juist om zélf de regie te pakken en nu te starten met digitaliseren. Alleen zo kan jouw uitzendbureau processen efficiënter en inzichtelijker maken, met als groter gevolg dat je je digitaal onderscheidt van concurrentie.

Investeer júist nu in digitalisering

Wees ook niet te bang om júist nu te investeren in digitalisering. De geschiedenis wijst namelijk uit dat de flexbranche veerkrachtig is. En ook in deze coronacrisis – waardoor onze branche hard wordt geraakt – is snel herstel mogelijk, aldus ING. Als blijkt uit onderzoek van deze bank ook dat ons eerst nog flink wat te wachten staat. Het volume in de flexbranche daalt dit jaar naar verwachting met twintig procent, en die krimp is beduidend groter dan tijdens de vorige crisis in 2009 – toen het volume met dertien procent daalde. Met name in het tweede kwartaal van 2020 daalde het volume sterk. Maar hoewel de flexbranche dus hard is geraakt door de coronacrisis, kan onze sector ook weer snel herstellen als de economische groei aantrekt. Uit de vorige crisis blijkt dat bedrijven bij groei veelal eerder flexibel personeel inhuren dan dat ze direct vast personeel in dienst nemen, zeker gegeven de huidige onzekerheden. De verwachting is dan ook dat de flexbranche in 2021 weer terug kan zijn op het pre-corona niveau van eind 2019.

Gespecialiseerde digitalisering, om snel nieuwe flexkrachten te kunnen aantrekken

Zodra dat gebeurt, is het van groot belang dat je als uitzender snel nieuwe flexkrachten kunt aantrekken en aan inleners kunt matchen. Met meer dan tienduizend bureaus in Nederland is het de kunst dat je in de juiste vijver vist én dat je voor inleners snel een perfecte selectie realiseert. Gespecialiseerde digitalisering geeft je daarin een enorme voorsprong. Hierbij de drie stappen die je hier wat ons betreft voor moet zetten:

1.      Start met de basis. Begin met het digitaliseren van je administratieve processen, zodat je vele malen gemakkelijker kunt werken – bijvoorbeeld onze eigen, al jarenlang bewezen tool e-UUR. Uren, onkosten, reserveringen, documenten: het handmatig verwerken hiervan kost je veel tijd en moeite. Door te digitaliseren houd je tijd over voor de zaken die er écht toe doen: nieuwe flexkrachten aan jouw uitzendorganisatie binden, zodat je jouw inleners zo snel mogelijk van dienst kunt zijn.

2.      Kies daarna voor een werving- en selectietool waarmee je eenvoudig nieuwe flexkrachten kunt werven en selecteren. In ons platform voor flexwerk e-UUR kun je bijvoorbeeld vacatures opbouwen en die gemakkelijk op jouw eigen jobboard en op gekopppelde vacaturesites zetten. Daarnaast helpt onze software je met het inrichten van een geautomatiseerd selectieproces.

3.      Verbeter vervolgens je onboarding. Hoe gemakkelijker je het onboarding-proces maakt, hoe enthousiaster inleners en flexkrachten aan de slag zullen gaan. Goed om te weten: kies je ervoor om met e-UUR te werken, dan worden flexkrachten die je via de werving- en selectiemodule selecteert gelijk doorgezet naar de onboarding.

Hulp bij jouw keuze voor een gespecialiseerd platform

Zie je ook in dat de tijd júist nu rijp is om een digitaliseringsslag te maken? Voordat de flexbranche weer aantrekt en een concurrent wel in staat is om (online) snel nieuwe flexkrachten aan te trekken en jij niet? Om je op weg te helpen bij het maken van een goede keuze wat betreft een gespecialiseerd platform dat je hierbij kan helpen, geven we je in deze blog vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe software. Je haalt er zeker inspiratie uit.

Ontdek de 5 tips

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend