De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Snel en efficiënt digitaal onboarden: ook voor jou is het binnen handbereik
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

24 april 2019

Over een paar minuten heb je een afspraak met Freek, een nieuwe flexkracht die binnenkort voor één van jouw inleners aan de slag gaat. Een goede ontwikkeling natuurlijk, maar je ziet al wel op tegen het proces dat volgt. Voor veel consultants is dit een veel voorkomende situatie. Het op contract nemen van nieuwe flexkrachten kan echt veel eenvoudiger. Snel en efficiënt digitaal onboarden ligt namelijk ook voor jou binnen handbereik.

Flexkrachten op contract nemen: het proces

Het handmatig invoeren van de gegevens van de flexkracht in je backoffice, vervolgens het genereren, invullen en laten ondertekenen van alle benodigde documenten – denk aan het contract, het loonheffingsformulier en de bruikleenovereenkomst. Het printen en op de post doen van die documenten. Het in de gaten houden of de documenten op tijd getekend retour komen en dit bijhouden in een Excel-bestand. Vervolgens moet je de flexkracht op de hoogte brengen en ervoor zorgen dat het contract snel getekend retour komt. Het checken van de handtekening en – als dit niet goed is gegaan, wat nog regelmatig gebeurt – het opnieuw opstarten van het proces. Het inscannen van alle documenten. En tot slot het invoeren van de ondertekende documenten in de backoffice.

Op contract nemen, ook wel onboarden: het kan anders

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het op contract nemen (ook wel het onboarden) van (nieuwe) flexkrachten niet één van jouw favoriete bezigheden is. Het is immers foutgevoelig, arbeidsintensief en zeer tijdrovend. Maar wist je dat het ook anders kan? Stel je eens voor wat het jou op zou leveren als je flexkrachten volledig online zou kunnen onboarden: Tijd, een sterke foutenreductie, meer werkplezier.

Digitaal op contract nemen: jouw nieuwe situatie

Je start de onboarding van een nieuwe flexkracht – Freek weer, in dit geval. Freek ontvangt vervolgens gegevens waarmee hij kan inloggen in jouw online omgeving. Hier kan hij zijn NAW-gegevens invullen, overige gegevens invullen en een kopie van zijn paspoort of ID-kaart achterlaten. Eigenlijk zijn we daarmee nog te summier, want je kunt in deze omgeving álle gegevens uitvragen die jij maar nodig hebt. Vervolgens worden op basis van de gegevens automatisch de juiste documenten gegenereerd. Freek krijgt daarna vanzelf een seintje dat er documenten klaarstaan om te ondertekenen. Dat ondertekenen gebeurt met een digitale handtekening, dus op zijn smartphone, tablet of computer. Vervolgens is het de beurt aan jou of een andere tekenbevoegde binnen jouw organisatie. Na die ondertekening worden de documenten automatisch geëxporteerd naar de backoffice. Jij bent klaar, en Freek is klaar om aan de slag te gaan.

onboarding papier vs. digitaal

Onboarding papier vs. digitaal

Binnen vijftien minuten flexkrachten onboarden

Anno 2019 is dit geen droomsituatie, maar een situatie die vandaag nog werkelijkheid kan worden. Er zijn namelijk tools op die markt waarmee ook jij binnen vijftien minuten nieuwe flexkrachten kunt onboarden. Het resultaat?

  • Voor uitzenders: betere dienstverlening aan jouw flexkrachten.
  • Voor payrollers: snel grote hoeveelheden op contract nemen.
  • Voor zowel uitzenders als payrollers: een tijdbesparing van maar liefst tachtig procent ten opzichte van het oude proces.

 

Efficiënt onboarden, doe jij het al?

Met digitaal onboarden is het papieren proces verleden tijd en krijgt iedere flexkracht een vliegende start. Het op contract nemen van flexkrachten gebeurt namelijk volledig geautomatiseerd. Je hebt continu grip op jouw processen, dankzij e-UUR.

Start met efficiënt onboarden

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk bedrijf heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen over zichzelf, maar ook verhalen van klanten! Verhalen die niet alleen de doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

71 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.