Snel en efficiënt digitaal onboarden: ook voor jou is het binnen handbereik

Flexkrachten op contract nemen: het proces

Het handmatig invoeren van de gegevens van de flexkracht in je backoffice, vervolgens het genereren, invullen en laten ondertekenen van alle benodigde documenten – denk aan het contract, het loonheffingsformulier en de bruikleenovereenkomst. Het printen en op de post doen van die documenten. Het in de gaten houden of de documenten op tijd getekend retour komen en dit bijhouden in een Excel-bestand. Vervolgens moet je de flexkracht op de hoogte brengen en ervoor zorgen dat het contract snel getekend retour komt. Het checken van de handtekening en – als dit niet goed is gegaan, wat nog regelmatig gebeurt – het opnieuw opstarten van het proces. Het inscannen van alle documenten. En tot slot het invoeren van de ondertekende documenten in de backoffice.

Op contract nemen, ook wel onboarden: het kan anders

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het op contract nemen (ook wel het onboarden) van (nieuwe) flexkrachten niet één van jouw favoriete bezigheden is. Het is immers foutgevoelig, arbeidsintensief en zeer tijdrovend. Maar wist je dat het ook anders kan? Stel je eens voor wat het jou op zou leveren als je flexkrachten volledig online zou kunnen onboarden: Tijd, een sterke foutenreductie, meer werkplezier.

Digitaal op contract nemen: jouw nieuwe situatie

Je start de onboarding van een nieuwe flexkracht – Freek weer, in dit geval. Freek ontvangt vervolgens gegevens waarmee hij kan inloggen in jouw online omgeving. Hier kan hij zijn NAW-gegevens invullen, overige gegevens invullen en een kopie van zijn paspoort of ID-kaart achterlaten. Eigenlijk zijn we daarmee nog te summier, want je kunt in deze omgeving álle gegevens uitvragen die jij maar nodig hebt. Vervolgens worden op basis van de gegevens automatisch de juiste documenten gegenereerd. Freek krijgt daarna vanzelf een seintje dat er documenten klaarstaan om te ondertekenen. Dat ondertekenen gebeurt met een digitale handtekening, dus op zijn smartphone, tablet of computer. Vervolgens is het de beurt aan jou of een andere tekenbevoegde binnen jouw organisatie. Na die ondertekening worden de documenten automatisch geëxporteerd naar de backoffice. Jij bent klaar, en Freek is klaar om aan de slag te gaan.

onboarding papier vs. digitaal
Onboarding papier vs. digitaal

Binnen vijftien minuten flexkrachten onboarden

Anno 2019 is dit geen droomsituatie, maar een situatie die vandaag nog werkelijkheid kan worden. Er zijn namelijk tools op die markt waarmee ook jij binnen vijftien minuten nieuwe flexkrachten kunt onboarden. Het resultaat?

  • Voor uitzenders: betere dienstverlening aan jouw flexkrachten.
  • Voor payrollers: snel grote hoeveelheden op contract nemen.
  • Voor zowel uitzenders als payrollers: een tijdbesparing van maar liefst tachtig procent ten opzichte van het oude proces.

Efficiënt onboarden, doe jij het al?

Met digitaal onboarden is het papieren proces verleden tijd en krijgt iedere flexkracht een vliegende start. Het op contract nemen van flexkrachten gebeurt namelijk volledig geautomatiseerd. Je hebt continu grip op jouw processen, dankzij e-UUR.

Start met efficiënt onboarden

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend