Meer weten?

Wat is werving en selectie?

Laten we bij het begin beginnen: wat is werving en selectie eigenlijk? Wikipedia zegt hier het volgende over:

“Werving en selectie, ook wel recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk […].”

In het geval van jouw organisatie houdt werving en selectie in dat jij voor inleners op zoek gaat naar flexkrachten. Ook de selectie van de juiste kandidaten neem je in dit geval van hen over. Op deze manier ontzorg je de inlener van A tot Z. Werving en selectie van de juiste kandidaten voor vacatures is namelijk belangrijk, maar kost vaak erg veel tijd. Juist daarom besteden inleners dit graag aan jou als specialist uit. Goed om te weten: werving en selectie wordt soms ook wel recruitment genoemd.

De stap naar online uitzenden maken

Werven en selecteren is niet voor iedere uitzend- of payrollorganisatie een logische keuze. Maar het is wel een keuze die steeds meer uitzenders en payrollers maken. Wil je ook na de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), op 1 januari 2020, namelijk je flexibiliteit behouden, dan móet je de stap naar online uitzenden maken. Of beter gezegd: dan moet je een allocatieve functie gaan vervullen. Een allocatieve functie vervullen betekent dat je vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar brengt, kortom: werven en selecteren.

Geautomatiseerd werven en selecteren

Waarom kiezen voor werving en selectie software e-UUR

Steeds meer payrollorganisaties, maar ook nog steeds veel uitzendorganisaties, zoeken daarom naar goede werving en selectie software. Hiermee kunnen zij gemakkelijk, snel en doeltreffend online uitzenden. Ben jij ook op zoek naar portal die jou in de werving en selectie kan ondersteunen? Dan is e-UUR een goede keuze. In de werving en selectie module in e-UUR bouw je eenvoudig vacatures op en kun je die vacatures gemakkelijk plaatsen op je eigen jobboard én op gekoppelde vacaturesites (zoals Indeed). Ook helpt onze software je met het inrichten van het selectieproces. Daarnaast heeft onze werving en selectie software nog drie belangrijke voordelen.

  • Wanneer je besluit om met goede werving en selectie software te werken, heb je minder recruiters nodig om hetzelfde resultaat te krijgen. Handig, want het vak van recruiter is een krapteberoep.
  • Met e-UUR kun je de stap maken naar online uitzenden. Dat gaat verder dan alleen werving en selectie. Je kunt geselecteerde krachten in onze software ook gelijk doorzetten naar de onboarding.
  • e-UUR is volledig te branden in de unieke huisstijl van jouw organisatie.

e-UUR: uitgebreide werving en selectie software

Kies je voor e-UUR, dan kies je bovendien voor de meest uitgebreide werving en selectie software (inclusief handige app!). e-UUR is namelijk een zeer volledige flexportal, waarin onder meer online urenregistratie is verwerkt. Ook kun je in e-UUR verlof- en vakantie-uren (dus: verlofregistratie) bijhouden en onkosten declareren. Daarnaast vind je in de portal een digitaal dossier én is het mogelijk om digitaal nieuwe flexkrachten op contract te nemen en te onboarden. We lichtten in de vorige alinea al een tipje van de sluier op. En dat onboarden gaat erg ver. Zo kun je eenvoudig met nieuwe flexkrachten communiceren, bijvoorbeeld door na de onboarding diverse documenten beschikbaar te maken. Denk aan informatie over de eerste werkdag, zodat flexkrachten goed voorbereid aan het werk gaan.

Verder hebben wij voor e-UUR een handige importtool ontwikkeld, waarmee je vanuit een Excel-, CSV- of Txt-bestand met één druk op de knop alle uren en onkosten in e-UUR kunt importeren. En ben jij payroller? Dan kun je in e-UUR eveneens bemiddelaars toevoegen die zelf ook taken kunnen uitvoeren.

e-uur app

Inzetten op online uitzenden

Wil jij in 2020 ook inzetten op online uitzenden? En ben je op zoek naar werving en selectie software die jou als uitzender of payroller helpt om hier eenvoudig en efficiënt invulling aan te geven? Ontdek dan alle voordelen van de werving en selectie module in e-UUR in onze uitgebreide white paper.

White paper aanvragen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!