Nieuwe flexkrachten onboarden kan ook coronaproof – en dit is hoe
Nieuwe flexkrachten onboarden kan ook coronaproof – en dit is hoe

31 August 2020

Het duurt niet heel lang meer voordat een nieuw jaar aanbreekt, 2021 in dit geval. Een moment waarop veel uitzenders en payrollers weer nieuwe flexkrachten verwelkomen. Maar hoe ontvang je die, als jullie kantoor vanwege COVID-19 nog steeds verlaten is en jij en je collega’s thuiswerken? En praktisch gezien: hoe zorg je dat de verse flexkrachten hun gegevens voor de inschrijving bij je aanleveren? Of hun arbeidscontract, het loonheffingsformulier en de bruikleenovereenkomst ondertekenen? Oftewel, hoe doe je dat, onboarding in tijden van corona? De oplossing op deze vraag lees je in deze blog.

Snel en gemakkelijker nieuwe flexkrachten onboarden

Een flexkracht komt op kantoor, vult daar op papier zijn of haar gegevens in en tekent fysiek een arbeidsovereenkomst? Dat is niet meer van deze tijd. Wat zeggen we: voor de meeste uitzenders en payrollers is dit ouderwetse proces zelfs niet meer mogelijk. Tijd om dit proces eenvoudiger te maken, en vooral: coronaproof. Dat doe je met e-UUR, ons platform voor flexwerk. Sneller en gemakkelijker nieuwe flexkrachten onboarden dan met de module in ons platform voor flexwerk e-UUR kán bijna niet.

De belangrijkste voordelen van digitaal flexkrachten onboarden

Met de onboarding-module bepaal je ten eerste zelf wanneer je welke gegevens uitvraagt. Arbeidscontracten genereer je vervolgens ook digitaal en laat je daarna meteen digitaal ondertekenen. Deze ondertekende contracten worden daarna direct doorgezet naar de backoffice, omdat deze met e-UUR gekoppeld is. Onnodige handelingen en papierwerk zijn daardoor verleden tijd. En wil je meerdere flexkrachten tegelijkertijd onboarden, bijvoorbeeld omdat je bij een bepaalde inlener een groep plaatst? Weet dan dat het ook mogelijk is om grote batches met nieuwe flexkrachten te importeren. Bovendien zorgt de module in e-UUR ervoor dat je jouw inleners altijd op maat van dienst kunt zijn. Wil een nieuwe inlener dat je het onboarding-proces anders inricht dan je nu al gewend bent? Geen probleem. Je stelt namelijk binnen enkele minuten een nieuwe onboarding samen die precies voldoet aan de wensen en eisen van die ene klant.

Digitaal onboarden in e-UUR: zo werkt het

Tip: lees ook eens deze blog die we eerder al eens schreven over snel en efficiënt digitaal onboarden. Je leest in dit artikel precies hoe de onboarding in ons platform voor flexwerk werkt. Ben je meer visueel ingesteld? Bekijk dan de afbeeldingen hieronder, waarin je ziet hoe de digitale onboarding in e-UUR verloopt.

onboarding paper vs. digitaal

Digitaal onboarden hóeft niet afstandelijk en onpersoonlijk te zijn

Wees overigens niet bang dat dit proces van digitaal onboarden – waarmee je al binnen vijftien minuten flexkrachten op contract neemt – afstandelijk en onpersoonlijk is. Natuurlijk, als je jouw flexkrachten niet meer in het echt ontmoet kan het gevaar op de loer liggen dat ze emotioneel ‘afhaken’. Maar het hóeft niet afstandelijk en onpersoonlijk te zijn. Doordat je het onboardingproces in e-UUR custom kunt inrichten, kun je ook van digitale onboarding een beleving maken. Deel tijdens de onboarding bijvoorbeeld leuke video’s of vlogs uit je organisatie, interessante brochures, handige tips of ander materiaal waarmee je nieuwe flexkrachten bij jouw uitzend- of payrollorganisatie betrekt. Wát je digitaal doet is cruciaal voor het succes van onboarding in deze tijd. En met e-UUR heb je daar zelf alle keuze in.

Start ook met digitaal onboarden

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!