Moeite met de overstap naar digitale urenregistratie? Niet na het lezen van deze blog

Van handmatige urenregistratie naar digitale urenregistratie

Op dit moment horen we nog regelmatig van uitzenders en payrollers dat ze moeite hebben om de overstap te maken van handmatige urenregistratie naar digitale urenregistratie. Dat kan twee redenen hebben: 1) ze vinden het zelf lastig of 2) hun inleners willen of kunnen niet digitaal werken. Terwijl digitaal werken juiste vele malen gemakkelijker is dan handmatig werken. Flexkrachten kunnen zelf online hun uren ingeven en de inlener kan vervolgens eenvoudig via één druk op de knop – direct vanuit zijn of haar mailbox – goedkeuren. En voor de grote aantallen is er, tenminste in ons platform voor flexwerk, de importtool. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd deze manier van werken je scheelt. Voor jou en je collega’s, je flexkracht én je inlener. Carla Drent-Klei van Factory4Work vertelde het ons ook: “Voorheen waren we iedere week twee volle dagen (!) bezig met het verwerken van de uren. Uren kwamen op allerlei manieren bij ons binnen: per telefoon, per mail en zelfs nog per fax. Als ik er aan terug denk…” En de collega van onze klant Debby Smits van Logistic Force was voorheen twintig uur per week bezig met de urenregistratie, maar: “De laatste keer dat ik haar sprak gaf ze aan dat dit nu vermindert is naar slechts vijf uur per week. Ze heeft zelfs de urenregistratie van nóg één van onze vestigingen op zich genomen.”

Urenbriefjes digitaal invullen, ondertekenen en verwerken

Urenbriefjes invullen, ondertekenen en verwerken hoeft dus écht niet meer handmatig. En het levert je tijd op – en véél ook – als je kiest voor digitaal. Maar die tijdwinst is niet de enige reden om nu voor digitale urenregistratie te kiezen. Zeker nu – tijdens de pandemie – is handmatig werken alles behalve handig. Briefjes verzamelen op kantoor, deze handmatig ondertekenen en met de hand verder verwerken… Niet wenselijk, zoals je begrijpt. En ook andere irritaties met papieren urenbriefjes zijn verleden tijd als je ervoor kiest om digitaal te gaan. Denk aan…

·         Urenbriefjes handmatig checken en vervolgens overtypen in Excel of een (urenregistratie)pakket. Dit kost je al snel vele uren. Hierdoor raak je gefrustreerd en is het moeilijk om fouten te voorkomen.

·         Flexkrachten die simpelweg vergeten om op papier hun gewerkte uren in te leveren, en waar jij dus tijd aan kwijt bent om ze te herinneren.

·         Inleners die te laat accorderen, en waar jij dus achteraan moet bellen of mailen.

·         Weinig inzicht in de status van de verwerking van uren, waardoor flexkrachten (onnodig) contact met je zoeken en vragen om een update.

Kies vandaag nog voor digitale urenregistratie

Hoe kun je deze irritaties voorkomen? Door te kiezen voor digitaal werken – en daar kun je vandaag nog mee beginnen! Wil je de urenregistratiemodule in ons platform voor flexwerk e-UUR zelf ontdekken? Vraag dan een online presentatie aan, waarbij wij je laten zien hoe een platform voor flexwerk er voor jouw organisatie uitziet. En natuurlijk besteden we in die presentatie meer dan voldoende aandacht aan de urenregistratie. Klinkt goed, niet? Vraag hier jouw demo aan.

Ontdek e-UUR

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend