Eén overzicht met de beste blogs voor flexorganisaties
Eén overzicht met de beste blogs voor flexorganisaties

Ook dit jaar kijken we weer terug naar de beste gelezen blogs van 2021.
Ben je benieuwd welke van die blogs het best gelezen werden? Pak er dan een kop koffie bij, plan een half uurtje vrij en klik op de button voor onze top tien. Veel leesplezier!

1. Hoe belangrijk is een goede midoffice

“Als je de mid- en backofficeprocessen niet goed op orde hebt, loopt het geld je organisatie uit”, schreven Martijn Remmelzwaal en Henk Geurtsen (Experts in Flex) in een artikel in magazine Flexmarkt. In deze blog vertellen we je meer over het belang van de midoffice, waarom veel organisaties de midoffice onderschatten en wat daar de gevolgen van zijn.

Lees de blog

2. Digitaal ontrafelen: alle info overzichtelijk in 1 blog

Urenverwerking is niet langer tijdrovend. Niet alleen omdat dit geautomatiseerd verloopt, maar ook omdat de kans op het maken van fouten sterk wordt gereduceerd (lees: jij dus minder tijd kwijt bent aan correcties). Kortom: je houdt méér tijd over voor dingen die je wél leuk, interessant en uitdagend vindt. Klinkt goed toch, deze situatie? Geloof ons, hij is binnen handbereik: je hoeft alleen maar voor digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar te kiezen. In deze blog vind je alle informatie over digitaal ontrafelen met onze eigen ontrafelaar Xplican op een rij.

Lees de blog

3. In 5 stappen de midoffice vinden die bij jou past

Een midoffice kan jouw bedrijf maken of, als je écht verkeerd kiest, breken. Toch kiezen veel uitzenders en payrollers hun midoffice alsof het een pakje boter is. Oké, we chargeren natuurlijk, maar dat veel organisaties te snel een keuze maken is een feit. Daarom hebben wij in deze blog een handige checklist voor je gemaakt.

Lees de blog

4. Vier trends Werving & Selectie

De wereld verandert – ook in jouw vakgebied als uitzender of payroller. Van digitalisering tot het gebruik van geautomatiseerde recruitmentsoftware en kunstmatige intelligentie: de trends en ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. En ook in deze snel veranderende wereld wil jij talentvolle flexkrachten aan je binden. In deze blog komen de vier laatste trends naar voren die invloed hebben op jouw werving en selectie.

Lees de blog

5. De 6 cao-elementen van de inlenersbeloning

De inlenersbeloning: Want hoe pas je ‘m toe? Wat doe je als een inlener geen cao heeft? Mag je eigenlijk ook van de inlenersbeloning afwijken en zo nee, wat zijn de consequenties als je het toch doet? Om je op weg te helpen, vertellen wij in deze blog meer over de inlenersbeloning.

Lees de blog

6. De vaste arbeidsomvang uitgelegd in 8 vragen

Met de invoering van de WAB, op 1 januari 2020, heeft de overheid geprobeerd de positie van flexkrachten te versterken en de kloof tussen vaste contracten en flexibele contracten kleiner te maken. Als het goed is, is dit niets nieuws voor je. Maar wist je ook al dat je sinds de komst van de WAB, onder de payrollconstructie, verplicht bent om een flexkracht na twaalf maanden een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang? In deze blog vertellen we je aan de hand van acht veelgestelde vragen alles over deze maatregel.

Lees de blog

7. Akyla e-UUR en Caoloon.com slaan handen ineen

Op basis van de geldende cao geautomatiseerd het bruto uurloon berekenen en dit direct zichtbaar maken in het onboardingstraject voor flexkrachten en opdrachtgevers. Voor uitzenders, detacheerders en payrollers die met Akyla e-UUR werken is het sinds kort mogelijk. Via een API is de online tool Caoloon.com namelijk geïntegreerd in de onboarding-module in e-UUR. “Deze integratie maakt ons online platform nóg completer.”

Lees de blog

8. Bereken automatisch het bruto uurloon in je onboarding

Op basis van de geldende cao geautomatiseerd het bruto uurloon berekenen en dit daarna direct zichtbaar maken voor flexkrachten en inleners: het kan sinds kort in e-UUR. Via een API (lees: een koppeling) is de online tool Caoloon.com namelijk geïntegreerd in onze onboarding-module. Deze integratie maakt ons online platform voor jou als uitzender of payroller nóg completer. Maar… wat doet de koppeling nu exact? En wat levert het jou op? Je leest het in deze blog.

Lees de blog

9. Bouw vandaag aan je bedrijf van morgen

In de wereld waarin we leven zijn technologie en digitalisering belangrijker dan ooit. Je ziet het aan Adyen, Klarna en Airbnb: slechts een paar voorbeelden van organisaties die hun sector wakker hebben geschud met hun digitale aanpak en die daardoor in korte tijd zijn doorgegroeid van start-up naar grootmacht. Om niet voorbij gestreefd te worden door concurrenten die al wél digitaal werken, zijn ook veel flexorganisaties flink bezig met de transitie naar digitaal werken – of ze staan aan het begin ervan. In deze blog geven wij je handige tips.

Lees de blog

10. De digitale onboarding in 5 voordelen uitgelegd

Eenvoudig en snel nieuwe flexkrachten en inleners op contract nemen: dát is wat iedere uitzender én payroller wil. Onboarding is voor ieder uitzendbureau of payrollbureau namelijk een belangrijke, maar helaas ook vaak tijdrovende taak. In deze blog ontdek je de vijf voordelen van het werken met een digitale onboarding.

Lees de blog

 

Dat waren ze, onze vijftien best gelezen blogs van 2021.

Ook volgend jaar blijven we je inspireren met nieuws uit de flexbranche, handige tips en trends uit ons werkgebied. Blijf onze blog dus volgen, maar voor nu: fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en blijf gezond!

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!