Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Maak het verwerken van reiskosten eenvoudiger!

Declaraties verwerken

Bij het verwerken van de reiskostendeclaraties komen de meeste fouten voor. Het komt vaak voor dat er bijv. kilometers worden ingevoerd, terwijl men bedragen of uren moet invullen of er worden komma’s of punten verkeerd geplaatst. Dit zorgt voor een niet éénduidige aanlevering en foutieve verwerking. Daarnaast is het haast niet controleerbaar waar de fout dan gemaakt wordt, omdat een declaratie vaak een heel proces doorgaat. Daar komt nog bij dat meestal aan het einde pas geconstateerd wordt dat de vergoeding niet juist is. Bij veel uitzenders en payrollers is het declareren en verwerken van de onkosten dan ook een proces wat onnodig veel tijd en geld kost.

Automatiseer je declaratieproces!

Bij veel uitzenders of payrollers verloopt de verwerking van declaraties vaak nog volledig handmatig, waardoor het voor de flexkracht en backofficemedewerker meer dan eens voor irritatie zorgt. Het automatiseren van het declaratieproces biedt dan zeer zeker uitkomst!

Door het proces te automatiseren wordt het eenvoudiger om declaraties te verwerken, wat er voor zorgt dat je als backofficemedewerker weinig omkijken meer heeft naar de verwerking en dat je flexkrachten de juiste vergoedingen ontvangen.

Bij het berekenen van de reiskosten raden we je aan om gebruik te maken van een betrouwbare tool. Bekijk dus of je portal beschikt over deze mogelijkheid. Het zal je werk een stuk gemakkelijker maken.

Google Maps is wereldwijd de meest gebruikte navigatie tool. Veel organisaties gebruiken Google Maps dan ook om het aantal gereden kilometers te berekenen. In Google Maps is het vrij eenvoudig om een begin adres en eind adres in te voeren. De tool berekent vervolgens de kortste route naar de opgegeven bestemming. Het aantal kilometers dat hieruit naar voren komt, is het aantal kilometer waarmee je de vergoeding dient te berekenen.

Waarom raden we Google Maps aan? Op deze manier ben je, tijdens een controle, in staat om aan te tonen dat er een berekening is gemaakt met een betrouwbare tool. En voor je flexkrachten is het overzichtelijk, zij kunnen dankzij deze oplossing met een begin- en eind postcode gemakkelijk het aantal gereden kilometers berekenen en vervolgens doorgeven.

Wat zijn de regels bij een reiskostenvergoeding?

De Belastingdienst heeft aangegeven dat het uitgangspunt voor de vaste vergoeding de meest gebruikelijke route moet zijn. Er zijn al diverse zaken geweest waarbij de fiscus bepaalde dat de kortste route de gebruikelijke route was. Dit heeft geleid tot flinke naheffingen, zelfs wanneer de kortste route helemaal geen snelle of logische route was.
Een richtlijn is dat het in elk geval om zakelijke kilometers moet gaan. Als iemand bijvoorbeeld een stuk omrijdt omdat hij die route prettiger vindt of omdat hij of zij de kinderen moet ophalen, dan worden de extra kilometers niet als zakelijk gezien en zul je voor het bepalen van de vaste vergoeding van de kortere route moeten uitgaan.

Wil je meer weten over digitaal reiskosten declareren en het automatiseren ervan?

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengegaan met ons moederbedrijf Textkernel. Onze website zal eind april 2024 overgaan naar Textkernel website. Tot dit tijd vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.