Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Is het versturen van loonstroken, via e-mail, AVG proof?

Avg-proof loonstroken versturen: een gids voor uitzenders

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heeft een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop uitzenders loonstroken naar hun flexwerkers sturen via e-mail. Het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze communicatie AVG-proof is om boetes en privacykwesties te voorkomen. In dit artikel bieden we een duidelijke gids voor je als uitzender over hoe je AVG-compatibele loonstroken via e-mail kunt versturen en wat je moet veranderen om aan de AVG-voorschriften te voldoen. Bovendien introduceren we een oplossing waarmee je AVG-proof loonstroken via e-mail naar je flexwerkers kunt versturen.

Waarom AVG-compliance belangrijk is voor je als uitzender bij mail versturen

De AVG legt strenge regels op met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens bij het versturen van e-mail. Als uitzender ben je verantwoordelijk voor de persoonlijke informatie van je flexwerkers, die vaak op loonstroken te vinden is. Een datalek bij het versturen van e-mail kan ernstige gevolgen hebben voor je organisatie en het vertrouwen van je flexwerkers schaden. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat je loonstroken via e-mail AVG-proof zijn.

Hoe AVG-proof is loonstroken via e-mail versturen?

 • Toestemming en communicatie bij mail versturen: Ten eerste moet je expliciete toestemming van je flexwerkers verkrijgen om loonstroken via e-mail te versturen. Het is belangrijk om duidelijk met hen te communiceren over hoe je hun persoonsgegevens zult beschermen bij het versturen van e-mail.
 • Encryptie bij e-mail versturen: Gebruik versleutelde e-mailverzending om persoonsgegevens te beschermen bij het versturen van e-mail. Standaard e-mail is niet veilig genoeg voor het versturen van loonstroken.
 • Veilige opslag van wachtwoorden bij e-mail versturen: Als je wachtwoorden gebruikt voor toegang tot loonstroken bij het versturen van e-mail, zorg er dan voor dat deze veilig worden opgeslagen.
 • Recht om vergeten te worden bij e-mail versturen: Flexwerkers hebben het recht om vergeten te worden bij het versturen van e-mail. Dit betekent dat je hun gegevens bij e-mailverzending moet kunnen wissen als ze hierom vragen.

De gevolgen van niet voldoen aan de AVG bij mail versturen

Het is van vitaal belang om te begrijpen wat er op het spel staat als je niet voldoet aan de AVG bij het versturen van e-mail. De gevolgen van niet-naleving kunnen aanzienlijk zijn:

 • Hoge boetes bij mail versturen: De AVG stelt aanzienlijke boetes op voor inbreuken op de gegevensbescherming, met boetes tot wel 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet, afhankelijk van welk bedrag hoger is bij e-mailverzending.
 • Reputatieschade bij mail versturen: Datalekken en inbreuken op de AVG bij e-mailverzending kunnen leiden tot ernstige reputatieschade. Het verlies van het vertrouwen van flexwerkers en klanten bij e-mailverzending kan een langdurige impact hebben.
 • Juridische problemen bij mail versturen: Organisaties kunnen te maken krijgen met juridische stappen bij e-mailverzending van individuen wiens persoonsgegevens zijn aangetast door inbreuken op de AVG.
 • Operationele onderbrekingen bij mail versturen: Het omgaan met AVG-inbreuken bij e-mailverzending kan aanzienlijke operationele onderbrekingen veroorzaken en leiden tot hoge kosten voor onderzoek en herstel.

Onze oplossing voor AVG-proof loonstroken via e-mail versturen

We begrijpen dat het waarborgen van AVG-compliance complex kan zijn bij het versturen van e-mail. Binnen ons platform kun je als uitzender AVG-proof loonstroken via e-mail versturen naar je flexwerkers. Onze oplossing omvat:

 • Toestemmingsbeheer bij e-mail versturen: Vereenvoudig het proces van toestemming verkrijgen van flexwerkers voor loonstroken via e-mail via ons platform.
 • Versleutelde communicatie bij e-mail versturen: We bieden versleutelde communicatie om de veiligheid van persoonsgegevens te waarborgen bij e-mailverzending.
 • Eenvoudig beheer van gegevens bij e-mail versturen: Ons platform is ontworpen om te voldoen aan het “Recht om Vergeten te Worden” bij e-mailverzending. Je kunt flexwerkersgegevens bij e-mailverzending eenvoudig en snel verwijderen wanneer dat nodig is.

Door gebruik te maken van onze oplossing, kun je als uitzender met vertrouwen AVG-proof loonstroken via e-mail versturen naar je flexwerkers en minimaliseer het risico van gegevenslekken bij e-mailverzending.

Blijf niet achter in de wereld van AVG-compliance bij e-mailverzending. Ontdek vandaag nog hoe onze oplossing je kan helpen om loonstroken AVG-proof via e-mail te versturen naar je flexwerkers en minimaliseer het risico van boetes en reputatieschade bij e-mailververzender.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.