Zeg eens… Hoe compliant ben jij als het gaat om de inlenersbeloning?

Honderd procent compliance

Het is daarom goed om eens stil te staan bij hoe compliant jij eigenlijk bent als het om de inlenersbeloning gaat. En dan hebben we het niet alleen over het juist toepassen van toeslagen en vergoedingen, maar ook over een correcte urenverwerking op basis van de cao-regels van jullie inleners. Is dit iets wat je nog steeds handmatig doet, waardoor de kans op fouten erg groot is? Of werk je al met een gedigitaliseerde oplossing, omdat je weet dat honderd procent compliance goed is voor de tevredenheid van je flexkrachten en inleners?

De inlenersbeloning: écht niet meer handmatig

Geloof ons: de inlenersbeloning moet je als uitzender of payroller anno 2019 écht niet meer handmatig (willen) doen. Er kleven simpelweg te veel risico’s aan. Een gemiddelde cao heeft minimaal 50 pagina’s (met uitschieters tot maar liefst 250 pagina’s) en iedere cao wordt jaarlijks of soms tweejaarlijks vernieuwd. Het handmatig verwerken van die cao’s is dus beslist niet eenvoudig en fouten liggen iedere dag op de loer.

Geautomatiseerde urenverwerking op basis van de cao-regels

Maar dat niet alleen, een geautomatiseerde urenverwerking op basis van de cao-regels bespaart je ook tijd. Veel tijd. Niet voor niets schreven we er de afgelopen tijd al meerdere blogs over, zoals:

Tip: door met de zoekfunctie op onze website op ‘inlenersbeloning’ te zoeken, vind je nog veel meer artikelen. ‘Waarom al die blogs?’, vraag je je misschien af. De reden dat wij hier zoveel aandacht aan besteden, is dat wij nog bij te veel uitzend- en payrollorganisaties zien dat het makkelijker kan. Sneller kan. Beter kan. Slimmer kan. En meer compliant kan. Kortom: wij willen bewustwording creëren. Ook bij jou. En natuurlijk, we prediken ook een beetje voor eigen parochie. Zo eerlijk zijn we wel. Wij hebben immers een ideale oplossing die jou direct compliancy oplevert: de automatische cao-ontrafelaar Xplican.

Automatische cao-ontrafeling: steeds meer uitzenders en payrollers kiezen ervoor

Hoewel veel uitzend- en payrollorganisaties nog niet stilstaan bij de voordelen van automatische cao-ontrafeling, zijn er gelukkig ook uitzenders en payrollers die dat wél doen. Adecco bijvoorbeeld. Hun ervaringen met onze cao-ontrafelaar kun je in deze klantcase lezen. Maar ook Timing, Logistic Force, Consolid en Factory4Work.

Genoeg inspiratie voor jou, dus. We dagen je daarom uit om twee dingen te doen: 1) eens goed na te denken over hoe compliant jij eigenlijk bent en 2) je in te lezen in de mogelijkheden op het gebied van automatische cao-ontrafeling. De kans dat jij na het doorlopen van die twee stappen andere keuzes maakt qua het toepassen van de inlenersbeloning, schatten wij erg hoog in.

Lees meer over de ervaringen van Xplican

Populaire artikelen:

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd gedaan is allang verleden tijd. Verschillende software oplossingen helpen je...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt niet alleen lastiger om voldoende flexkrachten te leveren, ook interne...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij het onboarden van een nieuwe medewerker komt veel...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend