De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Zeg eens… Hoe compliant ben jij als het gaat om de inlenersbeloning?

5 August 2019

Een boete van de SNA/SNCU. Veel uitzenders en payrollers denken, dat overkomt ons niet. Helaas, dan kom je van een koude kermis thuis. Iedere uitzender of payroller die de inlenersbeloning niet correct toepast loopt namelijk kans op een fikse boete. En er hangt je in dat geval niet alleen een boete boven het hoofd. Wat dacht je van ontevreden flexkrachten? Of reputatieschade, waardoor inleners overstappen naar de concurrent?

Honderd procent compliance

Het is daarom goed om eens stil te staan bij hoe compliant jij eigenlijk bent als het om de inlenersbeloning gaat. En dan hebben we het niet alleen over het juist toepassen van toeslagen en vergoedingen, maar ook over een correcte urenverwerking op basis van de cao-regels van jullie inleners. Is dit iets wat je nog steeds handmatig doet, waardoor de kans op fouten erg groot is? Of werk je al met een gedigitaliseerde oplossing, omdat je weet dat honderd procent compliance goed is voor de tevredenheid van je flexkrachten en inleners?

De inlenersbeloning: écht niet meer handmatig

Geloof ons: de inlenersbeloning moet je als uitzender of payroller anno 2019 écht niet meer handmatig (willen) doen. Er kleven simpelweg te veel risico’s aan. Een gemiddelde cao heeft minimaal 50 pagina’s (met uitschieters tot maar liefst 250 pagina’s) en iedere cao wordt jaarlijks of soms tweejaarlijks vernieuwd. Het handmatig verwerken van die cao’s is dus beslist niet eenvoudig en fouten liggen iedere dag op de loer.

Geautomatiseerde urenverwerking op basis van de cao-regels

Maar dat niet alleen, een geautomatiseerde urenverwerking op basis van de cao-regels bespaart je ook tijd. Veel tijd. Niet voor niets schreven we er de afgelopen tijd al meerdere blogs over, zoals:

Tip: door met de zoekfunctie op onze website op ‘inlenersbeloning’ te zoeken, vind je nog veel meer artikelen. ‘Waarom al die blogs?’, vraag je je misschien af. De reden dat wij hier zoveel aandacht aan besteden, is dat wij nog bij te veel uitzend- en payrollorganisaties zien dat het makkelijker kan. Sneller kan. Beter kan. Slimmer kan. En meer compliant kan. Kortom: wij willen bewustwording creëren. Ook bij jou. En natuurlijk, we prediken ook een beetje voor eigen parochie. Zo eerlijk zijn we wel. Wij hebben immers een ideale oplossing die jou direct compliancy oplevert: de automatische cao-ontrafelaar Xplican.

Automatische cao-ontrafeling: steeds meer uitzenders en payrollers kiezen ervoor

Hoewel veel uitzend- en payrollorganisaties nog niet stilstaan bij de voordelen van automatische cao-ontrafeling, zijn er gelukkig ook uitzenders en payrollers die dat wél doen. Adecco bijvoorbeeld. Hun ervaringen met onze cao-ontrafelaar kun je in deze klantcase lezen. Maar ook Timing, Logistic Force, Consolid en Factory4Work.

Genoeg inspiratie voor jou, dus. We dagen je daarom uit om twee dingen te doen: 1) eens goed na te denken over hoe compliant jij eigenlijk bent en 2) je in te lezen in de mogelijkheden op het gebied van automatische cao-ontrafeling. De kans dat jij na het doorlopen van die twee stappen andere keuzes maakt qua het toepassen van de inlenersbeloning, schatten wij erg hoog in.

Lees meer over de ervaringen van Xplican

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!