De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Een handtekening zetten op afstand: dit is hoe het werkt (en waarom je ervoor moet kiezen)

Digitaal werken in de flexbranche: dankzij corona kunnen we niet anders. Maar hoe ziet digitaal werken er in de flexbranche precies uit? In een vorige blog lieten we dit al zien aan de hand van het proces rondom het onboarden van nieuwe flexkrachten in ons platform voor flexwerk. De digitale afhandeling van (nieuwe) contracten is hier een belangrijk onderdeel van. Die contracten worden in de module gegenereerd en hier ook digitaal afgehandeld (lees: digitaal ondertekend). Maar… Hoe werkt die handtekening eigenlijk?

Contracten ondertekenen met een digitale handtekening

Net als digitaal onboarden is digitaal contracten (en andere documenten) ondertekenen tegenwoordig een must (lees er hier meer over). Met de digitale handtekening kunnen je flexkrachten, je inleners en jijzelf 24/7 digitaal ondertekenen op de computer of smartphone. Ja, ook in de app is het zetten van de handtekening dus mogelijk – wél zo handig. Arbeidscontracten, bruikleenovereenkomsten en loonheffingsformulieren zijn de eerste documenten waar je dan aan denkt. Die zijn immers van essentieel belang voor het onboarden van nieuwe flexkrachten. Maar ook dit kan digitaal ondertekend worden:

  • Een RIF (risico inventarisatie formulier)
  • De bevestiging van uitzending
  • Verlening van een arbeidsovereenkomst
  • Een uitzendovereenkomst of de inleenovereenkomst
  • Plaatsing-gerelateerde documenten
  • Een document met huisregels
  • Een ontslagbrief

Digitaal ondertekenen van documenten

Dankzij de handtekening wordt het ondertekenen van alle genoemde documenten vereenvoudigt. Het resultaat? Een snellere doorlooptijd, tijdbesparing en een verbeterde dienstverlening. Bovendien kun je altijd eenvoudig en snel zien wie wanneer een document getekend heeft. En goed om te weten: het ondertekenen gebeurt uiteraard volledig rechtsgeldig. De handtekening voldoet namelijk aan alle eisen die zijn vastgesteld in richtlijnen van het Europese Parlement.

Push-berichten in combinatie met de digitale handtekening

Een slimme feature die in ons platform voor flexwerk is ingebouwd, is het versturen van push-berichten wanneer een belangrijk document na een bepaalde tijd nog niet ondertekend is. Deze notificaties zorgen ervoor dat de openstaande contracten en overeenkomsten alsnog getekend kunnen worden. Met een digitale handtekening, uiteraard.

Digitaal ondertekenen bespaart geld

Je bespaart met de digitale handtekening tot maar liefst 80 procent op je administratiekosten. Je hoeft namelijk niet langer papier, inkt, postzegels en meer van dit soort ‘ouderwetse’ dingen aan te schaffen. Contracten en documenten gemakkelijk, op afstand én volledig rechtsgeldig ondertekenen, bespaart jouw organisatie dus veel geld.

Gratis demo digitale handtekening

Ook eenvoudig werken op afstand? e-UUR kan je hierbij helpen. Wil je meer weten? Dan is het aanvragen van een gratis online demo voor de digitale handtekening jouw eerste stap. Let’s get started!

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave content met creatieve marketing. Content die niet alleen de doelgroep aanspreekt, informeert en verrast, maar content die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Met deze content help ik ondernemers en professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij de unieke identiteit van hun organisatie. Oplossingen die hen helpen onderscheidend te zijn en oplossingen die helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

104 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!