Groeien met hetzelfde aantal werknemers? En hoe een platform je daarbij kan ondersteunen?

Uitzenders en payrollers moeten steeds verder digitaliseren

Dit is geen gekke ontwikkeling, want doordat er druk ontstaat op de marges moet ook in de uitzend-, en payrollbranche gedigitaliseerd worden. Je kan het je niet meer veroorloven om alles nog met de hand te doen. Volgens Marco Bastian, Directeur NBBU, moeten organisaties nu gaan profiteren van de efficiëntieslag die een platform biedt. We zien dan ook dat grote partijen, een platform inzetten als de basis voor hun business en daar vervolgens de benodigde software aan koppelen. Wat we ook  zien is dat het onze klanten ook echt tijdwinst oplevert, mits je met het juiste platform werkt.

Benieuwd naar deze efficiëntieslagen? In een eerdere blog schreven we al eens over ‘De vijf digitaliseringsslagen die jij vandaag nog moet maken’.

In het geval van Logistic Force is dat e-UUR, waarin onder meer urenregistratie, cao-ontrafeling, onboarding en – sinds kort – ook werving en selectie samenkomen. Door die toevoeging van een werving- en selectietool verandert e-UUR langzaamaan in een platform voor werk. Business architect Debby Smits, van Logistic Force, vertelde ons: “Bij de vestiging Breda, de eerste vestiging waar het platform geïmplementeerd is, was mijn collega voorheen van maandag tot en met woensdag – lees: een uur of twintig – volop bezig met de urenregistratie, de interpretatie van de cao-regels en het goed uitvoeren van de inlenersbeloning. De laatste keer dat ik haar sprak gaf ze aan dat dit nu vermindert is naar slechts vijf uur per week. Inmiddels doet ze zelfs al de urenregistratie voor een andere vestiging: ze heeft er met gemak een tweede vestiging bijgenomen.”

Groeien óndanks de druk op de flexbranche, met dezelfde mensen.

Je kunt dus zeggen dat Logistic Force flink kan groeien óndanks de druk op de branche én dat met dezelfde mensen. Daar kan een goed platform voor zorgen. Aan de grondslag van ieder platform ligt namelijk digitalisering, en iedere flexorganisatie moet zoals gezegd nú digitaliseren om efficiënter te kunnen werken en zo de veranderingen in de markt op te kunnen vangen. Maar ook veilig(er) werken is iets dat je – sinds de invoering van de AVG – niet uit het oog mag verliezen en wat je met een gerenommeerd platform kunt ondervangen.

Waarom je over zou moeten stappen naar specialistische software?

Wij zijn benieuwd, kies jij voor een platform voor werk? Helemaal in de huidige wereld van werk, waar het steeds belangrijker wordt om 1 portal ofwel 1 platform te kunnen bieden voor zowel je flexkrachten, inleners, bemiddelaars als voor je eigen medewerkers. Kies je dus voor een platform? Dan is het verstandig om te kiezen voor een specialist. Een softwareleverancier die zicht focust op een specifiek onderwerp en daar echt in uitblinkt. Je zult zien dat je dan echt stappen gaat maken! En dat werkt alleen maar prettiger voor jezelf en je medewerkers. En wat het voor je flexkrachten betekent? Waarom zouden zij nog andere uitzendbureaus bezoeken als ze op één platform:

  • Zijn of haar vacatures vindt;
  • met één profiel en met één druk op de knop kan solliciteren;
  • automatisch zijn/haar contract aangeleverd krijgt;
  •  eenvoudig online, in een app, zijn gewerkte uren, maar ook vakantie-uren en verlofregistratie kan doorgeven;
  • gemakkelijk bonnetjes en meer kan declareren;
  • en omdat het platform gekoppeld is aan de verloning- en facturatiesoftware van je backoffice zorgt je ervoor dat de flexkracht altijd correct zijn/haar salaris uitbetaald krijgt.

Wil jij ook de stap maken naar een platform voor werk?

We bieden uitzenders, payrollers en detacheerders, van klein naar groot de mogelijkheid om een platform voor werk in te zetten voor hun organisatie. Dit en méér is er mogelijk in e-UUR.

Benieuwd naar onze ervaringen? Kijk naar onze referenties van uitzenders en payrollers als AdeccoTimingLogistic Force, Go:OfficeFactory4Work. Je haalt er zeker inspiratie uit.

Meer uit jouw IT oplossingen halen?

Ontvang inspirerende voorbeelden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de impact van het Akyla platform voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend