ABU en NBBU

Het meest gebruikte fasensysteem is dat van de ABU, omdat hun cao algemeen bindend verklaard is, maar ook het systeem van de NBBU wordt gebruikt.
Het fasensysteem van de ABU bestaat uit drie fasen (A, B of C), dat van de NBBU uit vier fasen (1, 2, 3 of 4). Fase A staat ongeveer gelijk aan fase 1 en 2, fase B aan fase 3 en fase C aan fase 4. Als leverancier geef je in e-UUR aan voor welke flexkrachten de fasetelling moet gelden. Je hoeft de fasetelling dus niet per se voor al je flexkrachten in te stellen.

Fasetelling in e-UUR

Aan de hand van het voor de flexkracht ingestelde contract (looptijd van het contract, het aantal contracten) en het aantal gewerkte weken houdt e-UUR voor je bij in welke contractfase van de uitzend-cao de flexkracht zit. e-UUR geldt daarbij als attentiemiddel, maar zet de flexkracht niet automatisch door. Je moet de flexkracht dus nog handmatig doorzetten naar een nieuwe fase in het fasensysteem van e-UUR.

Badge op uw dashboard

Wanneer een contract (bijna) afloopt of een fase (bijna) eindigt, geeft e-UUR daar een melding van. Als leverancier stel je zelf in wanneer je deze melding wilt ontvangen, namelijk hoeveel weken vooraf en bij welke situatie. Zo zijn er meldingen in te stellen voor einde contract, einde fase, wanneer de flexkracht pensioengerechtigd is, bij onderbreking en wanneer er uren buiten contract of buiten de fase worden geschreven. De meldingen ontvang je in het berichtencentrum in e-UUR, zodat je deze lijst als een to-do-list kunt bewerken.

MEER WETEN OVER DE MOGELIJKHEDEN VAN E-UUR? VRAAG DAN VRIJBLIJVEND EEN DEMO AAN

Demo aanvragen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!