Met fasetelling wordt het rechtspositiesysteem uit de cao voor flexkrachten bedoeld. Uiteraard is fasetelling in e-UUR ook mogelijk!

Privacy in de flexbranche, een hot topic

ABU en NBBU

Het meest gebruikte fasensysteem is dat van de ABU, omdat hun cao algemeen bindend verklaard is, maar ook het systeem van de NBBU wordt gebruikt.
Het fasensysteem van de ABU bestaat uit drie fasen (A, B of C), dat van de NBBU uit vier fasen (1, 2, 3 of 4). Fase A staat ongeveer gelijk aan fase 1 en 2, fase B aan fase 3 en fase C aan fase 4. Als leverancier geeft u in e-UUR aan voor welke flexkrachten de fasetelling moet gelden. U hoeft de fasetelling dus niet per se voor al uw flexkrachten in te stellen.

Fasetelling in e-UUR

Aan de hand van het voor de flexkracht ingestelde contract (looptijd van het contract, het aantal contracten) en het aantal gewerkte weken houdt e-UUR voor u bij in welke contractfase van de uitzend-cao de flexkracht zit. e-UUR geldt daarbij als attentiemiddel, maar zet de flexkracht niet automatisch door. U moet de flexkracht dus nog handmatig doorzetten naar een nieuwe fase in het fasensysteem van e-UUR.

Fasetelling e-UUR
Fasetelling 2

Badge op uw dashboard

Wanneer een contract (bijna) afloopt of een fase (bijna) eindigt, geeft e-UUR daar een melding van. Als leverancier stelt u zelf in wanneer u deze melding wilt ontvangen, namelijk hoeveel weken vooraf en bij welke situatie. Zo zijn er meldingen in te stellen voor einde contract, einde fase, wanneer de flexkracht pensioengerechtigd is, bij onderbreking en wanneer er uren buiten contract of buiten de fase worden geschreven. De meldingen ontvangt u in het berichtencentrum in e-UUR, zodat u deze lijst als een to-do-list kunt bewerken.

Relevante artikelen

business blog

Foutloos de inlenersbeloning ondersteunen

Sinds 30 maart vorig jaar bent u verplicht om al vanaf de eerste werkdag van een flexkracht de inlenersbeloning toe te passen. Kent u de cao’s van al uw inleners op uw duimpje? En hoeveel tijd kost het u iedere keer weer om op de hoogte te blijven van wijzigingen en nieuwe interpretaties?

digitale handtekening

Het fasensysteem in de cao voor flexkrachten

Flexkrachten die langere tijd via uw uitzendbureau werken, bouwen steeds meer zekerheid op. Via verschillende uitzendfasen die elkaar na verloop van tijd opvolgen, krijgt de flexkracht steeds meer mogelijkheden voor de toekomst. Het fasensysteem geldt voor alle flexkrachten die onder de ABU- (fasen A, B en C)

line IMAGE

Hoe kunnen we u helpen?

FLEX IMAGE

Vraag een online demo aan

Benieuwd naar wat onze software voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een online demo aan en wij vertellen u graag meer!

Demo aanvragen

FLEX IMAGE

Stel een vraag

Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of over ons bedrijf? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Neem contact op

FLEX IMAGE

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts, leuke nieuwtjes over Akyla en interessante weetjes over de software? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden

We horen graag van u!
Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u ons iets anders laten weten? We horen het graag. Maak gebruik van het formulier hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Liever langskomen of telefonisch contact opnemen?
Bezoekadres
Het Eeftink 11-31
7541 WH ENSCHEDE
Postadres
Postbus 517
7500 AM ENSCHEDE
Algemene gegevens
(053) 483 75 38
info@akyla.nl