De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Dít is hoe je kennis uit de hoofden van jullie cao-experts haalt én digitaliseert

7 November 2019

De inlenersbeloning is bij Akyla een hot topic. Niet voor niets, want wij merken dat veel uitzenders en payrollers het lastig vinden om op een eenvoudige manier toch compliant te zijn. Bij veel organisaties kost het namelijk nog steeds veel tijd en moeite! Ook deze blog gaat daarom over de inlenersbeloning, namelijk over het inrichten van cao-profielen. Dit is dé manier om de kennis uit de hoofden van jullie cao-experts te halen én te digitaliseren.

De cao-experts in jouw uitzend- of payrollorganisatie

Wij zien bij veel uitzend- en payrollorganisatie dat werk bij ziekte of verlof en in vakantieperiodes niet of niet goed wordt overgedragen. Eén medewerker staat bekend als ‘dé cao-expert’ of er is een klein, select clubje dat alles weet over de cao’s van jullie inleners. Maar deze mensen zijn ook wel eens ziek, nemen een dagje vrij of gaan lekker op vakantie. Kijk in zo’n geval eens kritisch naar jouw organisatie: wat gebeurt er als een medewerker of collega met alle kennis van (de cao van) die ene inlener niet aanwezig is? Wie past dan de juiste toeslagen en vergoedingen toe en zorgt er dus voor dat de verloning van jullie flexkrachten tot op de cent nauwkeurig klopt?

De juiste toeslagen en vergoedingen uitbetalen – altijd

Wat wij vaak zien gebeuren is dat de cao-kenners voor of juist na hun vrije dagen extreem druk zijn met werk dat is blijven liggen of met het corrigeren van gemaakte fouten, waardoor niet de juiste toeslagen en vergoedingen uitbetaald zijn. En soms horen we verhalen van cao-kenners die op hun vrije dag of tijdens hun vakantie keer op keer gebeld worden door collega’s die er alles aan willen doen om te voorkomen dat de verloning niet in de soep loopt – maar niet weten hoe.

Digitale cao-profielen inrichten in de oplossing

Gelukkig is er een oplossing. Het inrichten van cao-profielen is

1)      een manier om de cao-kenners in jouw uitzend- of payrollorganisatie te ontlasten;

2)      een manier om te voorkomen je dat jij of een collega zonder de juiste kennis het werk van iemand anders moet overnemen;

3)      een manier om ervoor te zorgen dat de verloning altijd correct verloopt en er geen fouten worden gemaakt.

Door in cao-ontrafelaar Xplican cao-profielen in te richten haal je de kennis (lees: de toepassingen van de verschillende regels vanuit de cao’s van jullie inleners) uit de hoofden van die collega’s die hiermee bezig zijn. Door hun kennis te digitaliseren wordt het werk overzichtelijker en is het voor iedereen in jouw organisatie inzichtelijk.

Cao-kennis automatiseren: dit levert het op

Het is bovendien veiliger, makkelijker én beter voor je werkplezier als je cao-kennis automatiseert. Zijn er wijzigingen in een cao? Geen probleem, die wijziging voer je simpelweg door in Xplican en de eerstvolgende verloning verloopt volgens de nieuwe cao-regels. Wijzigt een inlener regels? Dan geldt natuurlijk hetzelfde. En ook voor flexkrachten is het ideaal. Zij krijgen altijd precies uitbetaald waar ze recht op hebben en hoeven daarvoor alleen maar digitaal hun gewerkte uren door te geven. Xplican doet de rest.

Tijd besparen bij het berekenen van vergoedingen

Zijn de cao-kenners in jouw uitzend- of payrollorganisatie het zat om overvraagd te worden? Wil je de kennis uit hun hoofden halen, zodat ook wanneer zij niet aanwezig zijn de juiste toeslagen en vergoedingen worden toegepast? Dan wijzen we je graag op dit interessante vervolgartikel, over gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen.

Ontdek hoe je tijd kunt besparen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!