Het digitale proces rondom het onboarden van nieuwe flexkrachten uitgelegd
Het digitale proces rondom het onboarden van nieuwe flexkrachten uitgelegd

27 May 2020

Al een aantal weken wordt de ene na de andere fysieke afspraak en meeting gecancelled. En met het oog op de 1,5-meter-samenleving die ons door de coronacrisis de komende maanden te wachten staat, is elkaar fysiek ontmoeten ook nog lang geen vanzelfsprekendheid. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat jouw flexorganisatie is ingericht op digitaal werken. Op werken op afstand. Je kunt namelijk niet anders. En we stellen het zelfs nog scherper: als je nog niet digitaal werkt en je zet niet zo snel mogelijk stappen, dan is de kans dat je als uitzender of payroller in de problemen komt aanzienlijk.

Maar hoe ziet digitaal werken er in de flexbranche eigenlijk uit? We laten het je zien aan de hand van het digitale proces rondom het onboarden van nieuwe flexkrachten in ons platform voor flexwerk.

Digitaal op contract nemen van flexkrachten

Digitaal op contract nemen zonder dat er face to face iemand ontmoet wordt: het is echt mogelijk, geloof ons. Of het nu gaat om het onboarden van grote groepen flexkrachten tegelijk, het flexibel uitvragen van gegevens of het simpelweg op contract nemen van flexkrachten. Zo ziet het digitale proces er uit:

  1. Je start de onboarding van een nieuwe flexkracht in het platform voor flexwerk.
  2. De flexkracht ontvangt gegevens waarmee hij of zij kan inloggen in zijn of haar eigen omgeving in het platform. Hier kan de flexkracht zelf de NAW-gegevens invullen, overige gegevens invullen en een kopie van het paspoort of de ID-kaart uploaden. Uniek: je kunt hier álle gegevens uitvragen die jij maar nodig hebt.
  3. Op basis van de ingevulde gegevens worden automatisch de juiste documenten gegenereerd, denk aan een arbeidscontract, een bruikleenovereenkomst en een loonheffingsformulier.
  4. De flexkracht krijgt automatisch een seintje dat er documenten klaarstaan om te ondertekenen. Dat ondertekenen gebeurt volledig rechtsgeldig met een digitale handtekening, dus op de smartphone, tablet of computer.
  5. Nu is het de beurt aan jou of een andere tekenbevoegde binnen jouw organisatie om een handtekening te zetten.
  6. Nadat beide partijen de handtekening hebben gezet, worden de documenten automatisch geëxporteerd naar jouw backoffice. En goed om te weten: alle ondertekende documenten vinden jij en de flexkracht altijd terug in het digitale dossier.

Dit proces klinkt aantrekkelijk, toch? We schreven het niet voor niets al eerder: nieuwe flexkrachten digitaal onboarden is mogelijk. En meer zelfs dan dat: het is nog eenvoudig ook.

Flexkrachten onboarden via een app

Dat ‘eenvoudig’ geldt voor jou als uitzender of payroller, maar ook voor je flexkrachten.
Flexkrachten en inleners kunnen hun gegevens invoeren op zowel de computer als op hun smartphone, in een handige app. In de app kunnen ze altijd en overal bij hun gegevens. Ook het digitale dossier is hier beschikbaar. Flexkrachten vinden bijvoorbeeld hun arbeidsovereenkomst in de app, en kunnen deze hier ook ondertekenen. Wel zo snel en gemakkelijk.

Een flexibel onboardingproces, uniek voor iedere inlener

Misschien denk je na het zien van het proces: maar wat als een bepaalde inlener andere gegevens wil uitvragen dan alle andere inleners? Oftewel: wat als ik een verzoek krijg voor een afwijkend onboardingproces? Wees gerust, daar is het platform op gebouwd. De onboardingmodule in e-UUR is maatwerk voor jou en jouw inleners. Wat dit betekent? Wanneer een inlener om een aanpassing in het onboardingproces vraagt, is dit binnen enkele minuten geregeld. Binnen enkele minuten heb je zelfs een volledig nieuw onboardingproces in elkaar geklikt. Ook beschikt de onboardingmodule over een legio aan mogelijkheden om nog meer handelingen te automatiseren. Om een voorbeeld te geven: het automatisch uploaden van (digitaal) getekende arbeidsovereenkomsten in de backoffice.

Meer weten over flexibel en digitaal onboarden? Lees onze blog Meer flexibiliteit tijdens het onboarden.

Digitaal onboarden in een platform voor flexwerk

Wil jij jezelf en je collega’s ook kostbare tijd besparen? Zodat je meteen klaar bent voor de 1,5-meter-samenleving? Kies dan ook voor digitaal onboarden in ons platform voor flexwerk.

 
Ontdek hoe jij eenvoudig flexkrachten digitaal op contract kunt nemen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!