De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Digitale onboarding – een vliegende start voor iedere nieuwe flexkracht
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

18 March 2019

Voor effectief onboarden is het belangrijk om de juiste activiteiten op het juiste moment te doen. Wie kent het niet? Payrollers en uitzenders die met man en macht werken om de nieuwe batch flexkrachten in het systeem te krijgen, dat wordt overwerk, want ja morgen moeten ze starten. Op de eerste werkdag, nog voordat de flexkrachten beginnen met werken, moet de consultant aanwezig zijn, want de contracten moeten nog getekend worden.
Al die administratieve zaken zouden eigenlijk al voor de eerste werkdag moeten plaatsvinden. Het kan echt zoveel gemakkelijker.

Effectief onboarden, doe jij het al?

Toch zijn er nog steeds veel uitzend- en payrollorganisaties die niet effectief onboarden en waarbij niet alle administratieve zaken voor de eerste werkdag geregeld zijn. Het opstellen, versturen en laten tekenen van contracten gaat bijvoorbeeld nog gewoon nog met de hand. Dat kost veel tijd. Want stel je voor… Een nieuwe flexkracht komt bij jou op kantoor om formulieren in te vullen. Vervolgens begin jij aan de verwerking van alle gegevens: je klopt de gegevens handmatig over in jullie systeem. Vervolgens komt er een contract uit of stel je deze op. Je print het contract, stopt deze in een enveloppe en stuurt ‘m naar de nieuwe flexkracht voor ondertekening. Uit ervaring weet jij hoeveel tijd dit in beslag neemt. En dan gebeurt er iets waar je al helemáál geen tijd voor hebt… Het contract raakt zoek of komt te laat terug. Wanneer het (nieuwe) contract dan eindelijk getekend binnen is, moet deze ook nog door jou ondertekend en ingescand worden én in de backoffice ingevoerd worden.

'Wat doe jij in de tussentijd? Wacht jij tot alles goed geregeld is? Of laat jij de nieuwe flexkracht zonder getekend contract (lees: illegaal) aan het werk gaan?'

Digitaal onboarden

Met digitaal onboarden is dit allemaal verleden tijd en krijgt iedere flexkracht een vliegende start. Het op contract nemen van flexkrachten gebeurt namelijk volledig geautomatiseerd (lees: digitaal). Uitvragen van NAW-gegevens voor het contract gebeurt via de app, net als het ondertekenen van het contract. Die app is tijd- en kostenbesparend, en flexkrachten hebben altijd en overal toegang tot hun persoonlijke, digitale dossier. Dit is met name handig voor flexkrachten die tussendoor vragen hebben of snel iets willen raadplegen, ook buiten werktijden. En uiteraard is de onboarding-module gekoppeld aan jouw backoffice, zodat ook die handmatige handelingen verleden tijd zijn. Dit alles maakt het mogelijk om binnen enkele minuten flexkrachten op contract te nemen. Zelfs als grote groepen flexkrachten tegelijkertijd moeten starten, want speciaal daarvoor is de bulk import bedacht.

Continu grip op jouw processen, dankzij e-UUR

Wat jouw proces verder ook is, met de onboarding-module in e-UUR kun je deze eenvoudig zelf doorvoeren en beheren. Natuurlijk heb je daar geen hulp van Akyla bij nodig, want wij willen het liefst dat jij zo zelfredzaam mogelijk bent. Daarom hebben wij onze nieuwste module zo eenvoudig (maar toch zo uitgebreid) mogelijk opgezet. Zo houdt jij continu grip op jouw processen én op de status van jouw flexkrachten in het onboarding-proces. Het onboarden van nieuwe flexkrachten wordt op deze manier a piece of cake.

Wil je meer weten over de onboarding-module van e-UUR?

Wil je net zoals Direct Payrolling, 1,2 FTE per week besparing door te starten met de onboarding-module van e-UUR?
Bekijk dan de onboarding-module van e-UUR.
Onboarding-module bekijken

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave content met creatieve marketing. Content die niet alleen de doelgroep aanspreekt, informeert en verrast, maar content die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Met deze content help ik ondernemers en professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij de unieke identiteit van hun organisatie. Oplossingen die hen helpen onderscheidend te zijn en oplossingen die helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

101 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!