De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Digitaal wordt het nieuwe normaal – bijvoorbeeld met jouw eigen online platform

We hebben er al een paar keer aandacht aan besteed: corona. Niet voor niets, want we willen graag de kansen benadrukken die deze periode organisaties biedt. Want ja, natuurlijk zien we als Akyla zijnde de negatieve economische impact. De gevolgen zijn wereldwijd niet te overzien. Maar we zien ook iets positiefs gebeuren. Digitaal en online werken wordt steeds meer een gemeengoed. En dat fenomeen juigen we alleen maar toe. We vinden het dan ook fijn om de verhalen te horen over hoe digitaal werken op sommige kantoren leidt tot een flinke toename in productiviteit én creativiteit. Gezamenlijke lunchsessies met elkaar of met klanten voor het beeldscherm, virtuele dagstarts om even te horen hoe het gaat en het werk voor die dag met elkaar te verdelen, online brainstormsessies, interactieve ‘livestreams’, een wekelijkse online borrel voor medewerkers: de mooie voorbeelden zijn haast eindeloos.

Situatie 1: je blijft jouw huidige processen omarmen

Naast deze initiatieven gaat deze periode ons vooral veel vertellen over hoe zinvol de processen en de structuren waren waar we altijd aan hebben vastgehouden. Uitzenders en payrollers die in deze tijd hun huidige (vaak nog niet-digitale) processen blijven omarmen – en die dus niet openstaan voor vernieuwing en verbetering – komen voor een uitdaging te staan. Daar zijn wij van overtuigd. Alleen al het onboarden van nieuwe flexkrachten is een proces dat simpelweg niet meer hetzelfde kan verlopen als voorheen. Flexkrachten kunnen immers niet gemakkelijk op kantoor komen om hun contract te tekenen.

Situatie 2: je neemt jouw huidige processen goed onder de loep en denkt in kansen

Maar voor uitzenders en payrollers die júist nu hun huidige processen goed onder de loep nemen – en die daarbij denken in nieuwe mogelijkheden – liggen er kansen. En veel ook.
Er is online namelijk zóveel mogelijk. De belangrijkste mogelijkheid die het internet jouw organisatie wat ons betreft biedt, is de ruimte om je eigen platform op te starten. Lastig? Een uitdaging? Nee hoor, want je wordt ondersteund door online trainingen, webinars en een online kennisbank. En kom je er niet uit, dan is er altijd nog online consultancy. Jouw ervaren consultant ondersteunt jou dan vanuit huis. Net zo deskundig en professioneel als normaal op locatie.

Welke keuze maak jij?

Welke keuze maak jij? Omarm jij jouw huidige (niet-digitale) processen? Of grijp je liever de kansen die deze periode jou biedt, zoals het starten van een eigen online platform? Ga je voor dat laaste, dan adviseren wij je om samen te werken met een ervaren partij die goed weet hoe jouw business in elkaar zit. Dat is een belangrijke tip van ons aan jou. Want zoals Paul Chaillet, eigenaar van Go:Office, in een case zegt: “Daarmee zet je een mooie stap richting een nóg digitalere en efficiëntere toekomst!” En om je nog verder op weg te helpen, hebben we in een blog nog eens vier tips op een rij gezet. In de blog lees je de vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe software, zoals een eigen platform. Doe er je voordeel mee!

Ontdek hoe jij je eigen platform kunt opzetten

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk bedrijf heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen over zichzelf, maar ook verhalen van klanten! Verhalen die niet alleen de doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

80 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.