Stap in de toekomst

Digitaal werven kan niet zonder werving en selectie software

Als de markt straks weer aantrekt, wordt er een kandidatenmarkt voorspeld. Voor jou als uitzender of payroller betekent dit een markt waarin de partij met de juiste flexkracht de opdracht bij de inlener wint. Om ervoor te zorgen dat jij die winnaar bent, is uitstekende werving en selectie van cruciaal belang. Maar hoe je dit online, op afstand? De voorlopers in de markt zoeken óf gebruiken al werving en selectie software en andere digitale mogelijkheden om hun werving en selectie proces te optimaliseren. Oftewel: zij zijn klaar voor digitale werving anno 2021. En jij…Ben jij er al klaar voor?

Het recruitmentlandschap is de afgelopen jaren drastisch veranderd. De opkomst van digitale platformen (zoals jobboards, Facebook en LinkedIn) heeft de selectieprocedures aanzienlijk versneld. Daarnaast heeft digitale werving geleid tot meer respons en zichtbaarheid van kandidaten. Ook verwachten kandidaten steeds gemakkelijkere en snellere sollicitatieprocedures, bijvoorbeeld online of via videobellen. Wil jij ook instappen in deze trend van digitaal werven, dan kun je niet langer zonder werving en selectie software. De júiste software, welteverstaan.

De voordelen van de juiste werving en selectie software

Kies je die juiste werving en selectie software, dan ervaar je verschillende voordelen. Natuurlijk kun je gemakkelijk, snel en doeltreffend digitaal werven en selecteren. Maar er is méér. Lees maar mee.

  1. Je verhoogt je productiviteit. Start je vandaag nog met geautomatiseerd en digitaal werven en selecteren, dan ben je direct minder tijd kwijt aan administratieve taken. Je kunt meer doen in dezelfde tijd én met hetzelfde team.
  2. Je hebt meer grip op je processen. Digitale werving geeft je volledige controle over de verschillende rollen in het werving en selectie proces. Jij bepaalt wie in de software wat mag doen.
  3. Zoeken en matchen wordt gemakkelijker. Dankzij handige features stel je snel en eenvoudig vacatures op, die je daarna op je eigen jobboard post én net zo gemakkelijk doorstuurt naar vacaturewebsites. Zo weten flexkrachten jouw vacatures altijd te vinden. En die ideale flexkracht met de vacature matchen, zodat je de inlener over de streep trekt om voor jouw uitzend- of payrollorganisatie te kiezen? Dat is daarna simpel.

Werving en selectie software e-UUR

Laten we er geen doekjes om winden: de drie genoemde voordelen ervaar je gegarandeerd met de werving en selectie module in ons platform voor flexwerk e-UUR. “Maar wat onderscheidt e-UUR dan van andere recruitment software?”, horen we je zeggen. Dat lijstje van onderscheidende waarden groeit en groei. Het begint al met het feit dat je met e-UUR geheel geautomatiseerd werft en selecteert. Maar ook de flexibiliteit in e-UUR vinden onze klanten noemenswaardig. Net als in de rest van e-UUR richt je ook in de werving en selectie module namelijk zelf je eigen processen naar wens in. Bovendien plaats je dankzij slimme integraties vanuit e-UUR heel gemakkelijk nieuwe vacatures op je eigen website en op externe applicaties, zoals Indeed.

bouw een kandidatenpool op

Werving en selectie software met cv parsing

Bovendien is de werving en selectie module in e-UUR voorzien van een cv parsing-functie. Relevante informatie wordt uit het cv van de flexkracht ontleed en daarna automatisch en op de juiste plek in e-UUR opgeslagen. Naam, geboortedatum, woonplaats, werkervaring, vaardigheden: het zijn zomaar wat gegevens die uit een cv gehaald kunnen worden. Je hebt dus altijd direct veel informatie over een nieuwe flexkracht tot je beschikking. Ook bouw je met cv parsing in e-UUR voor iedere flexkracht aan een volledig profiel.

Daarmee komen we op het laatste punt dat digitale werving met e-UUR zo interessant maakt. In e-UUR bouw je een kandidaten database op, oftewel: een kandidatenpool. Heb je een nieuwe vacature, dan kun je vanuit die kandidatenpool automatisch een match maken met de meest geschikte flexkracht. Die match volg je vervolgens op in onze onboarding module. Je genereert eenvoudig digitaal het contract en andere documenten (denk aan het loonheffingsformulier) en laat deze gelijk digitaal ondertekenen. Zo kan de flexkracht razendsnel bij jouw inlener aan de slag.

Meer weten digitaal werven met de werving en selectie software in e-UUR?

Wil je meer weten over (de werving en selectie software in) e-UUR, omdat je inmiddels overtuigd bent dat met ons platform digitaal werven ook voor jou mogelijk is? Download dan onze white paper om meer te lezen.

 

Gemakkelijk, snel en doeltreffend digitaal werven en selecteren

Ontdek het gemak van e-UUR

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!