Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar: alle informatie overzichtelijk in één blog

De voordelen van het werken met een cao-profiel

Cao-ontrafelaar Xplican (jouw tool voor digitaal ontrafelen) werkt met een cao-profiel waarin je de regels vanuit de cao en de inlenerspecifieke afspraken opneemt. Een dergelijk profiel richt je eenmalig in. Hoe dat in z’n werk gaat lees je in de blog Gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen. Na het eenmalig inrichten past Xplican op basis van het profiel tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels – en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen – toe. Jouw vier belangrijkste voordelen bij het werken met een cao-profiel? Komen ze:

1)      Als je de cao’s van jouw inleners er tijdens de urenverwerking constant bij moet pakken, wordt het tackelen van de inlenersbeloning en de cao-regels tijdrovend en onderhoudsgevoelig. Met een cao-profiel voorkom je dit probleem.

2)      De verloning loopt altijd soepel door – ongeacht vakanties en ziekte. Je hebt niet langer één cao-expert in dienst, maar kunt rekenen op een heel team dat kennis heeft van de cao’s van alle inleners. Alle gegevens staan immers in de cao-profielen, en iedereen in jouw organisatie kan hiermee werken. Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar, op basis van cao-profielen, is dan ook dé manier om de kennis uit de hoofden van jullie cao-experts te halen én te digitaliseren.

3)      Sluit je een nieuwe inlener aan, met een nieuwe cao? Een cao-profiel is vrij gemakkelijk te kopiëren en aan te passen aan de inlenerspecifieke regels.

4)      Wijzigt de cao van een bepaalde inlener? Die wijzigingen voer je in het cao-profiel gemakkelijk door.

Voldoen aan de inlenersbeloning

Wanneer je toeslagen en vergoedingen handmatig toepast en wanneer je de cao-regels van jullie inleners voor de urenverwerking handmatig interpreteert, is de kans op het maken van fouten altijd aanwezig… En dat wil je natuurlijk niet. Daarom is één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar de volgende: met een cao-ontrafelaar is er niet langer ruimte voor eigen interpretaties. Die reden heeft een belangrijk gevolg: flexkrachten krijgen altijd uitbetaald volgens de inlenersbeloning en de geldende cao-regels. Komt er controle van de SNA/SNCU of een externe partij, dan kun je digitaal laten zien dat jouw organisatie de inlenersbeloning correct toepast. Dat is natuurlijk een extra motivatie, want je voorkomt hiermee een hoge boete.

Compliance als het gaat om de inlenersbeloning

Benieuwd naar meer gevolgen van het inperken van de ruimte voor eigen interpretatie? Lees dan de blog De inlenersbeloning digitaliseren? Waarom en hoe? Deze organisaties gingen je voor. En geloof ons: honderd procent compliance als het gaat om de inlenersbeloning is ook goed voor de tevredenheid van je flexkrachten en inleners.

Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar: zij gingen je voor

Hoewel veel uitzend- en payrollorganisaties nog niet stilstaan bij de voordelen van digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar, zijn er gelukkig ook uitzenders en payrollers die dat wél doen. Adecco bijvoorbeeld, maar ook Timing, Logistic Force, Consolid en Factory4Work. Sluit jij je binnenkort bij dit rijtje mooie namen aan?

Hoe belangrijk is IT voor de uitzendbranche?

Blijf op de hoogte van de nieuwste IT ontwikkelingen voor de Flexbranche. 

Je kunt je op elk moment uitschrijven

Lees ook

In 5 minuten een flexkracht onboarden

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Signicat Bij...

Hoe belangrijk is goede midoffice software?

Het aanbod voor IT oplossingen voor de uitzendbranche is divers. Er zijn verschillende applicaties die je als uitzendbureau of payroller...

Flexmarkt interview: “De oplossing voor een krappe arbeidsmarkt ligt voor het oprapen”

In het Flexmarkt ICT magazine van april 2023 werden onze CEO’s Martin Schievink (Akyla) en Gerard Mulder (Textkernel) geïnterviewd door...

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf

Geheel vrijblijvend