Belangrijk nieuws! Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel

Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar: alle informatie overzichtelijk in één blog

De voordelen van het werken met een cao-profiel

Cao-ontrafelaar Xplican (jouw tool voor digitaal ontrafelen) werkt met een cao-profiel waarin je de regels vanuit de cao en de inlenerspecifieke afspraken opneemt. Een dergelijk profiel richt je eenmalig in. Hoe dat in z’n werk gaat lees je in de blog Gemakkelijk tijd besparen bij het berekenen van de juiste vergoedingen. Na het eenmalig inrichten past Xplican op basis van het profiel tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels – en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen – toe. Jouw vier belangrijkste voordelen bij het werken met een cao-profiel? Komen ze:  

1. Je bespaart veel tijd

Als je de cao’s van jouw inleners er tijdens de urenverwerking constant bij moet pakken, wordt het tackelen van de inlenersbeloning en de cao-regels tijdrovend en onderhoudsgevoelig. Met een cao-profiel voorkom je dit probleem.

2) Eenduidige interpretatie

Door de urenontrafeling te automatiseren heb je nooit meer discussie over het toepassen van de juiste inlenersbeloning. Er is geen ruimte meer voor interpretatie en je bent volledig compliant. Vooral als meerdere mensen op verschillende vestigingen zich bezig houden met urenontrafeling, kun je met automatisering zorgen voor meer uniformiteit.

3) Verloning loopt altijd door

De verloning loopt altijd soepel door – ongeacht vakanties en ziekte. Je hebt niet langer één cao-expert in dienst, maar kunt rekenen op een heel team dat kennis heeft van de cao’s van alle inleners. Alle gegevens staan immers in de cao-profielen, en iedereen in jouw organisatie kan hiermee werken. Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar, op basis van cao-profielen, is dan ook dé manier om de kennis uit de hoofden van jullie cao-experts te halen én te digitaliseren.

4) Eenvoudig nieuwe inlener aansluiten

Sluit je een nieuwe inlener aan, met een nieuwe cao? Een cao-profiel is vrij gemakkelijk te kopiëren en aan te passen aan de inlenerspecifieke regels. Wijzigt de cao van een bepaalde inlener? Die wijzigingen voer je in het cao-profiel gemakkelijk door.

5) Voldoen aan de inlenersbeloning

Door gebruik te maken van cao-ontrafeling krijgen flexkrachten altijd uitbetaald volgens de inlenersbeloning en de geldende cao-regels. Komt er controle van de SNA/SNCU of een externe partij, dan kun je digitaal laten zien dat jouw organisatie de inlenersbeloning correct toepast. Daarmee kun je hoge boeten voorkomen.

Voorbeeld van cao profiel in onze urenontrafelaar

Compliance als het gaat om de inlenersbeloning

Benieuwd naar meer gevolgen van het inperken van de ruimte voor eigen interpretatie? Lees dan de blog De inlenersbeloning digitaliseren? Waarom en hoe? Deze organisaties gingen je voor. En geloof ons: honderd procent compliance als het gaat om de inlenersbeloning is ook goed voor de tevredenheid van je flexkrachten en inleners.

Digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar: zij gingen je voor

Hoewel veel uitzend- en payrollorganisaties nog niet stilstaan bij de voordelen van digitaal ontrafelen met een cao-ontrafelaar, zijn er gelukkig ook uitzenders en payrollers die dat wél doen. Adecco bijvoorbeeld, maar ook Logistic Force en Consolid.

Lees ook

Flexkrachten onboarden in 5 min? 10 onmisbare features!

Onboarding Automation Checklist De tijd dat alles op papier werd...

Groeien of juist kosten besparen? Zo haal je het maximale uit je automatisering

Het is voor uitzendbureau door de krapte op de arbeidsmarkt...

Akyla versnelt onboarding flexkrachten met Rabobank en Signicat

Dit artikel tot stand gekomen in samenwerking met onze partner...

Meer tijd besparen?

Zet de volgende stap in automatisering.

Geheel vrijblijvend

Wij gaan verder als:

Sinds januari zijn wij samengevoegd met ons moederbedrijf Textkernel. Op deze website vind je nog steeds relevante informatie over ons mid-office platform.