De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Deze 2 belangrijke besparingen levert een digitale handtekening op

“Digitalisering biedt veel kansen. Niet alleen aan de voorkant - matching van vraag en aanbod - maar vooral aan de achterkant, in operationele processen. […]”, schreef ABU onlangs in een artikel. De branchevereniging vindt het zonde dat nog te veel uitzendbureaus geen gebruik maken van de vele digitale mogelijkheden en roept op om vooral niet weg te lopen voor digitaliseren. Dat kunnen wij alleen maar beamen - en onze klanten ook.

Digitaliseren: waar te beginnen?

Mathijs Gielen van I-Cooks zegt bijvoorbeeld: “Eerst konden we nog prima uit de voeten met onze eigen gebouwde Excel-lijsten. Maar met een groeiend aantal flexkrachten en steeds grotere dossiers, was digitalisering noodzakelijk. Tijdwinst, kostenbesparing en een hogere klant- en medewerkertevredenheid: dát is wat digitalisering ons oplevert.” Meer, sneller en beter: dat zijn dus de drie belangrijkste voordelen van digitaliseren. Maar waar te beginnen? De komende weken delen we verschillende tips en mogelijkheden met je. In deze blog: de digitale handtekening.

Tijd besparen met een digitale handtekening

Als je begint met digitaliseren, is het verstandig om eerst te kiezen voor een administratieve handeling die je een grote tijdbesparing oplevert als je ‘m niet meer handmatig hoeft te doen. En tijdbesparing is één van de twee belangrijkste voordelen van de digitale handtekening. Documenten printen, ze in een enveloppe doen en er een postzegel op plakken, de documenten vervolgens opsturen voor ondertekening en daarna wachten op de papieren bevestiging is ontzettend tijdrovend. Met deze handelingen ben je er trouwens nog niet eens, want de handgetekende documenten moeten daarna óók nog gedigitaliseerd en ingevoerd worden in een dossier. En dat terwijl je flexkrachten en inleners ook 24/7 digitaal kunt laten ondertekenen op hun computer, tablet of smartphone. Het hele proces van printen en opsturen om het vervolgens in te scannen is dan verleden tijd. Of het nu gaat om een arbeidscontract, een bevestiging van uitzending, een uitzendovereenkomst, een bruikleenformulier of een inleenovereenkomst.

Geld besparen met een digitale handtekening

Werken met een digitale handtekening is niet alleen efficiënt, het levert je ook een flinke kostenbesparing op – écht flink. Je kunt namelijk tot tachtig procent besparen als je overstapt van de natte handtekening naar een digitale handtekening. Voor dat percentage zijn we uitgegaan van een gemiddelde uitzender, die jaarlijks ongeveer 450 documenten voor ondertekening aanbiedt. Het kost deze uitzender € 5.512,50 om al deze documenten handmatig te verwerken en te laten ondertekenen. Zou diezelfde uitzender met de digitale handtekening in e-UUR werken, dan betaalt hij € 2,- per document en dus € 900,- voor 450 documenten. Daar komen de kosten voor de digitale handtekening nog bij op. Bij de meeste documenten zijn twee handtekeningen nodig, wat neerkomt op 900 handtekeningen. Per handtekening betaalt de uitzender € 0,50 – voor 900 handtekeningen is dit € 450,-. De totale kosten zijn dan € 1.350,-. Voilà: een kostenbesparing van tachtig procent!

Extra leestip: in deze blog vind je de volledige berekening van deze kostenbesparing.

Besparen met een digitale handtekening

Wil jij ook tijd én geld besparen door over te stappen naar digitaal ondertekenen? Let’s get started!

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!