De laatste tips, tricks, updates & nieuws
De 4 voordelen van geautomatiseerde cao ontrafeling
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

15 november 2018

Het handmatig controleren van gewerkte en geschreven uren op cao-regelgeving is een lastige, tijdrovende en foutgevoelige klus. Met een online cao-ontrafelaar/tijdinterpretatie-tool kun je het toekennen van onkostenvergoedingen en toeslagen aan je flexkrachten automatiseren. Automatiseren klinkt leuk, maar wat heb je nu echt aan een cao-ontrafelaar/tijdinterpretatie-tool? In deze blog lichten we de vier belangrijkste voordelen toe!

Waarom zou je het toekennen van toeslagen en onkostenvergoedingen moeten automatiseren?

In Nederland hebben we meer dan 1000 cao’s. Al deze cao’s zorgen ervoor dat het voor jou als, uitzender of payroller, lastig is om alle toeslagen en vergoedingen handmatig te verwerken, daarnaast is het ook nog eens een zeer tijd intensieve klus. Naast de bestaande cao’s kent Nederland ook de inlenersbeloning. De inlenersbeloning realiseert ‘gelijk werk, gelijk belonen’. De inlenersbeloning verplicht uitzenders om flexkrachten, vanaf de eerste werkdag, te belonen volgens de inlenersbeloning. Wil je meer weten over de inlenersbeloning? Lees dan onze blog over de inlenersbeloning!

Daarnaast zijn cao’s zeer vatbaar voor interpretatie. Dit betekent dat als je verschillende personen de cao-regels laat verwerken, ze waarschijnlijk allemaal de regels anders interpreteren en verwerken. Vaak kost dit veel tijd om te herstellen en het maakt het lastig om kwaliteit te garanderen.
Het voordeel van een cao-ontrafelaar is dat je vastlegt welke toeslagen en vergoedingen uitgekeerd moeten worden, zodat deze niet meer verschillen van elkaar en je flexkrachten volgens de cao en inlenersbeloning betaald worden. Zelfs als een collega, met specifieke kennis over de inlener, op vakantie is.

Als je gaat investeren in een gestructureerde geautomatiseerde oplossing. Is het belangrijk om voor een tool te kiezen welke zowel ‘simpele’ als zeer complexe cao’s en klantafspraken ondersteunt. Zo kun je bij cao-wijzigingen vrij eenvoudig aanpassingen doorvoeren, zonder de hele cao door te moeten nemen. Kies je voor een online oplossing? Dan werk je eenvoudig online, via de Cloud en een beveiligde verbinding, net zoals bij internetbankieren.

Wat zijn nu echt de voordelen van een cao-ontrafelaar?

Wil je eenvoudig tijd besparen?
Het verwerken van de cao-regelgeving en de inlenersbeloning is een arbeidsintensieve, lastige, maar ook foutgevoelige klus. Een van de grote voordelen van een cao-ontrafelaar is dat de tool ervoor zorgt dat de verwerking veel sneller uitgevoerd kan worden. Dit resulteert in een grote ontlasting van je backoffice. Let ook hier op of de tool beschikt over een drag-and-drop-editor. Dit maakt het namelijk veel gemakkelijker om eenvoudig blokken heen en weer te slepen, zodat je met een paar drukken op de knop een cao-profiel ‘in elkaar klikt’. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je wijzigingen gelijk inzichtelijk zijn.

Kwaliteit verhogen?
Naast de tijdbesparing zorgt een cao-ontrafelaar ook voor het verhogen van je kwaliteit. De tool zal tijdens het registreren van gewerkte uren automatisch de cao-regels en de juiste vergoedingen en toeslagen toepassen. Hierdoor worden niet-rendabele werkzaamheden van je medewerkers automatisch uitgevoerd, waardoor hij of zij productiever kan worden ingezet. Ook is er bij een goede automatisering sprake van een sneller en efficiënter proces. En de fouten die door handwerk nog wel eens gemaakt worden? Die zijn nu voorgoed verleden tijd.

Eenvoudig inlenerspecifieke afspraken nakomen?
Een van de andere voordelen van een cao-ontrafelaar is dat je eenvoudig inlener/klantspecifieke afspraken na kunt komen. De juiste tool zorgt ervoor dat je bij iedere inlener altijd automatisch de juiste afspraken te pakken heeft. Door ook de vooraf gemaakte afspraken in je interpretatie van de cao op te nemen, kom je altijd de gemaakte afspraken na. Zelfs wanneer een collega, met veel kennis van die ene inlener, op vakantie is.

Een makkelijke integratie met je backoffice?
Als laatste bespreken we de integratie van je backoffice. Het is belangrijk om cao-ontrafelaar te kiezen welke eenvoudig kan koppelen met je backoffice. De koppeling maakt het mogelijk om volledig geautomatiseerd je uren te verwerken. Je inleners of flexkrachten registreren hun uren, welke na accordering doorgezet worden naar de cao-ontrafelaar. Hierdoor is dubbele invoer echt verleden tijd. Dit resulteert erin dat je eenvoudig tijd bespaard en je kwaliteit en zekerheid kunt garanderen.

Hoe verwerken andere uitzenders en payrollers hun uren volgens de cao-regels?
Wil je weten hoe andere uitzenders of payrollers werken met een cao-ontrafelaar? Lees dan het verhaal van Consolid of van Timing.
Zij delen hun ervaring, waar ze tegenaan liepen en hoe het is opgelost.

Wil je direct starten?
Wil je weten hoe je direct kunt starten? Kijk dan gerust eens naar onze cao-ontrafelaar.

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Elk bedrijf heeft verhalen te vertellen. Niet alleen verhalen over zichzelf, maar ook verhalen van klanten! Verhalen die niet alleen de doelgroep aanspreken, informeren, verrassen en beïnvloeden, maar verhalen die ook echt laten zien hoe het verschil gemaakt kan worden! Als online marketeer bij Akyla combineer ik dagelijks gave verhalen met creatieve marketing. Ik help professionals van uitzenders en payrollers om oplossingen te vinden voor specifieke problemen binnen de branche. Oplossingen die passen bij hun unieke identiteit. Oplossingen die hen helpen om hun inleners en flexkrachten beter te bedienen.

79 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.