Akyla
De laatste tips, tricks, updates & nieuws
De thuiswerkkostenvergoeding en Xplican: een gouden combinatie
Stan Olde Wieverink

Stan Olde Wieverink

15 March 2022

Je zet de verwarming aan als het buiten koud is, pakt regelmatig een lekkere kop koffie of thee en zet die ene lamp nét even wat feller zodat je tijdens je online meetings goed te zien bent. Voor wie thuis werkt zijn deze kosten voor onder meer de verwarming, elektriciteit, water, koffie en thee voor eigen rekening. Met een belastingvrije thuiswerkkostenvergoeding kun je deze extra uitgaven van thuiswerkers compenseren - en dat geldt ook voor flexkrachten. Werkt jouw uitzend- of payrollbureau inderdaad met zo’n thuiswerkvergoeding? Of denk je erover om deze in te voeren? In deze blog vertellen wij graag hoe je deze vergoeding in onze cao-ontrafelaar Xplican administreert.

Wel of geen thuiswerkkostenvergoeding voor flexkrachten?

Even een stap terug, want is een thuiswerkkostenvergoeding eigenlijk verplicht? Het antwoord is ‘nee’. Het kan zijn dat in de cao-regels staan over het vergoeden van thuiswerken, maar is er geen cao van kracht dan ben je niet wettelijk verplicht om een thuiswerkkostenvergoeding te geven. Wil je jouw flexkrachten wél tegemoetkomen? Dan is dat als je het ons vraagt een goede keuze. Hiermee laat je namelijk aan flexkrachten zien dat jij een goede werkgever bent. Ook onderscheid je je zo van uitzend- en payrollbureaus die ervoor kiezen om geen vergoeding te geven – en die zijn er genoeg. In de huidige, krappe arbeidsmarkt is het geven van een thuiswerkvergoeding dus een slimme manier om flexkrachten aan te trekken en aan je te binden.

Hoe hoog mag de thuiswerkkostenvergoeding zijn?

Kies je er inderdaad voor om flexkrachten een thuiswerkvergoeding te geven? Dan mag je flexkrachten een onbelaste vergoeding geven van maximaal € 2,- per dag. Dit bedrag is tot stand gekomen door onderzoek van Nibud. Ook als flexkrachten maar een deel van de dag thuiswerken mag je € 2,- belastingvrij uitbetalen, dus zonder hier loonheffing over te betalen. Goed om te weten: de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer (maximaal € 0,19 per kilometer) blijft ook bestaan. Per dag mag je óf de thuiswerkkostenvergoeding óf de reiskostenvergoeding geven.

Een vaste vergoeding berekenen

Met flexkrachten die regelmatig thuis (blijven) werken, kun je vaste afspraken maken over het aantal dagen per week waarop ze thuiswerken. Zo kun je een vaste vergoeding berekenen en hoef je niet per werkdag bij te houden welke vergoeding je toekent. Ben je benieuwd hoe je zo’n vergoeding precies berekent, scroll op deze pagina van de Rijksoverheid dan eens naar beneden naar de afbeelding. Hierin wordt de berekening met drie voorbeelden duidelijk uitgelegd.

De thuiswerkkostenvergoeding en Xplican

Nu je alles weet over de thuiswerkkostenvergoeding, vertellen we je graag hoe je deze in onze cao-ontrafelaar Xplican administreert. In Xplican kun je eendaagse ritten toe te passen, zoals bijvoorbeeld genoemd in de TLN CAO. Je kunt de functie gebruiken om onbelast een vergoeding toe te kennen, en dat kan sinds kort ook een andere vergoeding dan de eendaagse rit zijn. Door een vergoeding de naam ‘Thuiswerkkostenvergoeding’ mee te geven, is duidelijk dat het om een netto thuiswerkcompensatie gaat. Zo heb je per flexkracht altijd inzichtelijk óf je een vergoeding hebt betaald en zo ja, hoeveel.

Stan Olde Wieverink

Over Stan Olde Wieverink

Marketing @ Akyla

107 artikelen van Stan

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!