De laatste tips, tricks, updates & nieuws
De flexbranche weer motor voor werk

13 November 2018

Het herstel op de arbeidsmarkt houdt aan. Zowel het aantal banen als het aantal vacatures nam de laatste twee kwartalen toe, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Flexkrachten zijn daarbij vaak de voorhoede van herstel. De economie trekt aan en bedrijven hebben meer mensen nodig, maar zijn nog wel voorzichtig in het aannemen van vast personeel. Het inhuren van flexkrachten is dan een goede oplossing.

Uitzenduren op hoogste peil sinds 2008

Volgens cijfers van het CBS ligt het aantal uitzenduren dan ook op het hoogste peil sinds het derde kwartaal van 2008, toen de kredietcrisis uitbrak. Het aantal uitzenduren is al sinds de tweede helft van 2013 aan het stijgen, met grote uitschieters omhoog. De grootste stijging was volgens de ABU-Marktmonitor te zien in mei dit jaar (18 procent) en vooral in de industriële en administratieve sector. De technische sector steeg hier in diezelfde periode zelfs nog bovenuit, met een groei van 23 procent in aantal uitzenduren en 20 procent in omzet.

50 procent van de banengroei

Het aantal banen van werknemers bij uitzendbureaus name in het laatste kwartaal toe met 18.000. In een jaar tijd groeide het aantal banen in de uitzendbranche bovendien met 63.000, 10 procent. En ook de cijfers uit de UWV Arbeidsmarktprognose zijn positief. De cijfers laten zien dat de flexbranche de motor voor werk is: in 2015 en 2016 is de branche verantwoordelijk voor 50 procent van de banengroei. Dit jaar gaat het om 28.000 banen en volgend jaar om nog eens 23.000 banen.

Bron cijfers: Reflex, het magazine van de ABU

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!