post
line IMAGE
Op zoek naar de beste uitzendsoftware? Kies voor een best of breed oplossing!
Akyla - 21 June 2018
De beste uitzendsoftware - best of breed

In de uitzendbranche worden steeds meer processen gedigitaliseerd. Maar hoe vindt u in dit snel bewegende technologische tijdperk de beste uitzendsoftware oftewel de best passende oplossing voor uw wensen, eisen en doelen? Veel uitzenders en payrollers worstelen met de keuzen tussen een alles-in-één pakket of een ‘best of breed’ oplossing? In deze blog leggen we de voordelen en nadelen van beide oplossingen uit.

Waaruit bestaat het alles-in-één softwarepakket voor uitzenders en payrollers?

De alles-in-één oplossing, ook wel totaaloplossing genoemd, is speciaal opgezet om vanuit één systeem te kunnen werven, selecteren, matchen, plaatsingscontracten genereren, uren registreren, plannen, factureren en te verlonen.

Het belangrijkste voordeel van een alles-in-één software is:

– Een medewerker hoeft maar één keer in te loggen en hoeft maar één pakket te (leren) kennen. Het is dus niet nodig om te switchen tussen programma’s. Dit maakt het makkelijk om eenvoudig vanuit een enkel systeem te werken.

De nadelen die daar tegenover staan zijn:

– Hoge kosten en een vaak slechte gebruiksvriendelijkheid. Nu de flexbranche constant in beweging is, kunnen uitzenders en payrollers onmogelijk verwachten dat het alles-in-één pakket voor alle modules over de laatste kennis, trends en technologie beschikt. Het is vrijwel niet mogelijk om producten en diensten zo snel mogelijk aan te passen.

– De focus ligt bij de meeste alles-in-één pakketten voor de flexbranche vaak op de backoffice, omdat hier voldaan moet worden aan snel veranderende wetgeving vanuit de markt en omdat dit vaak hun core product is. Hierdoor is het uiteraard lastig focussen. We horen dan ook vaak dat veel totaaloplossingen niet up-to-date zijn, dit kan leiden tot vermindering van productiviteit en het achterblijven op de concurrentie. Gebruiken uw concurrenten wel de best of breed oplossing? Dan zullen ze vaak een voorsprong te danken hebben aan de hogere snelheid, flexibiliteit en het bredere scala aan mogelijkheden van een ‘best of breed’ oplossing.

– Voor de uitzenders en payrollers die willen overstappen is het vaak lastig om een overstap te realiseren, omdat de totaaloplossing overal in hun organisatie is geïntegreerd. U stapt dus niet zomaar over op een ander pakket. Dit wordt ook wel de zogenaamde vendor lock-in genoemd, waarbij geldt dat als u eenmaal voor de totaaloplossing hebt gekozen, u er nooit meer vanaf komt of alleen tegenover erg hoge kosten.

– Daarnaast kan een verouderd pakket de nodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. En dit staat weer lijnrecht tegenover de AVG / GDPR wetgeving.

 

Waaruit bestaat een ‘best of breed’ software oplossing voor de flexbranche?

Software as a Service in het kort, SaaS, is het aanbieden van applicaties via internet, als een service. Dit wordt ook wel cloud software of ‘’best of breed’’ software genoemd. De best of breed software is gericht op een deelgebied van uw bedrijfsprocessen.

De best of breed oplossingen zijn op hun deelgebied vaak superieur aan de alles-in-één oplossing. De best of breed oplossingen staan qua filosofie (de focus ligt heel bewust op een deelgebied), maar ook qua gebruikerservaring, tegenover de complexere en op deelgebieden vaak beperktere, alles-in-één oplossing.

Een ander kenmerk van deze best of breed oplossing is dat het veel minder complex is en een betere gebruikservaring heeft. Daarnaast is dankzij moderne technologie vrij simpel om via API’s uw front- & backoffice volledig te koppelen. Het kiezen van een best of breed portal en app biedt dan ook meer keuzevrijheid en flexibiliteit, zodat u in staat bent de best passende oplossingen voor uw behoeften te selecteren.

 

Wat zijn de voordelen van een ‘best-of-breed’ oplossing?

Het grote voordeel van best-of-breed is dat de oplossing zich focust op een aantal processen, daardoor beschikt de software over de laatste features en functies, waardoor het mogelijk voor u is om eenvoudig een voorsprong op uw concurrenten te behalen. Het bijkomende voordeel van een partij, welke zich focust op een best of breed oplossing, is dat ze vaak over meer branchekennis beschikken. Verder zijn dit de belangrijkste voordelen:

– U bent sneller up en running. Het is tegenwoordig vrij gemakkelijk om een best-of-breed SaaS-oplossing te implementeren. Daarnaast is het belangrijk om te vragen naar de uptime van de desbetreffende software. Een uptime van 99% is tegenwoordig vrij normaal.

– Doordat iedere deeloplossing u de meeste functionaliteit biedt bent u minder afhankelijk van één leverancier.

– Flexibel, eenvoudig zelf kiezen welke modules u wel en niet aanzet, u betaalt dus ook niet voor de modules waar u geen gebruik van maakt. Dit betekent dat softwarelicenties met uw organisatie mee kunnen groeien. Terwijl u bij een totaaloplossing vaak voor het volledige pakket betaald.

– Aangezien u alleen betaalt voor wat u nodig heeft, is dit voor bedrijven van elk formaat een erg kosteneffectieve oplossing.

Tot slot onderscheiden best-of-breed oplossingen zich consequent op een erg belangrijk vlak, namelijk op innovatie. Het verbeteren van het gebruikersgemak en het toevoegen van nieuwe functies en features staat bij de beste uitzendsoftware continu bovenaan de agenda.

Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om zelf volledig uw eigen onboarding in te kunnen richten. De juiste ‘best of breed’ oplossing gaat ook hierin een stap verder dat de standaard oplossing. De ‘best of breed’ oplossing maakt het namelijk mogelijk om niet alleen flexkrachten digitaal op contract te nemen, maar biedt u de tools om een onboarding volledig zelf in te richten.

Dit is waar de juiste ‘best of breed’ oplossing het verschil voor u gaat maken. Zo kunt u efficiënt gaan werken, daarnaast biedt het vooral mogelijkheden om nog betere service te bieden aan uw inleners en flexkrachten. En laat dit nou net de manier zijn hoe u het verschil kunt maken!

Geschreven door: Stan Olde Wieverink

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen het verschil te maken? Bekijk de mogelijkheden van e-UUR, onze best of breed oplossing!

line IMAGE

Hoe kunnen we u helpen?

FLEX IMAGE

Vraag een online demo aan

Benieuwd naar wat onze software voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een online demo aan en wij vertellen u graag meer!

Demo aanvragen

FLEX IMAGE

Stel een vraag

Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of over ons bedrijf? Deze vragen beantwoorden wij graag!

Neem contact op

FLEX IMAGE

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts, leuke nieuwtjes over Akyla en interessante weetjes over de software? Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Nu aanmelden

We horen graag van u!
Heeft u vragen over onze software, de mogelijkheden voor uw organisatie of wilt u ons iets anders laten weten? We horen het graag. Maak gebruik van het formulier hiernaast en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Liever langskomen of telefonisch contact opnemen?
Bezoekadres
Het Eeftink 11-31
7541 WH ENSCHEDE
Postadres
Postbus 517
7500 AM ENSCHEDE
Algemene gegevens
(053) 483 75 38
info@akyla.nl