Samen met Timing hebben de ICT-specialisten van Akyla een webbased systeem ontwikkeld dat het verwerken van geschreven uren volgens de cao-regelgeving en de uitwisselen van gegevens voor urenregistratie in de uitzendbranche, sterk verbetert en vereenvoudigt. Het handmatig controleren van gewerkte en geschreven uren op cao-regelgeving is namelijk een lastige, tijdrovende en foutgevoelige klus. Het risico op fouten zoals dubbele gegevensinvoer en toepassen van verkeerde toeslagen wordt met het nieuwe systeem voorkomen. Het platform is begin 2017 als eerste geïntroduceerd bij enkele grote klanten van Timing. Het platform realiseert een enorme tijdwinst. Niet alleen voor Timing, maar ook voor inlenende bedrijven. De ervaringen met het werken ermee zijn daarnaast bijzonder positief.

Digitale ontrafeling van cao’s

Veel tijdswinst wordt behaald met de zogeheten ‘digitale ontrafeling’ van cao’s, dankzij het Akyla-systeem: Xplican. Bij de urenverwerking en de salarisadministratie voor flexkrachten moet gewerkt worden volgens de geldende cao-regelingen in de branche waar de flexkracht op dat moment werkzaam is. In de praktijk betekent dit dat een cao door het uitzendbureau vooraf moet worden ‘ontrafeld’. Bij ieder nieuw bedrijf moest Timing alle onderdelen die van belang zijn voor de verloning, vooraf selecteren en opnemen in het systeem, zodat de overwerkvergoedingen e.d. automatisch werden berekend. Waardoor het koppelen van registratiesystemen in combinatie met het ontrafelen van cao’s, voorheen altijd een bijzonder arbeidsintensief proces was. Per klant nam dat doorgaans meerdere dagen werk in beslag.

Drag-and-drop-editor

De cao-ontrafeling is nu teruggebracht tot een dag werk. Het nieuwe platform is door Akyla uitgerust met Xplican. Als online cao-ontrafelaar automatiseert Xplican namelijk het toekennen van onkostenvergoedingen en toeslagen aan de flexkrachten van Timing. Tijdens het registreren van gewerkte uren past Xplican automatisch cao-regels en dus ook de juiste vergoedingen en toeslagen toe. Het platform is uitgerust met een speciale ‘drag-and-drop-editor’ om geldende cao-bepalingen eenvoudig te selecteren, te slepen en te activeren binnen het systeem.

Hiermee kan Timing voor een inlenend bedrijf in één keer alle onderdelen van een cao ‘inregelen’ die van belang zijn voor de correcte verloning en facturatie van uitzendkrachten. Dit betekent een enorme tijdwinst terwijl het risico op fouten ook voor dit onderdeel aanzienlijk wordt verkleind. Een dergelijke tool bestond tot dusverre nog niet binnen de uitzendbranche. Akyla heeft de cao-ontrafelaar pas geleden geüpdatet, waardoor het nu ook mogelijk is om bouwblokken toe te voegen. Hierdoor is het nog eenvoudiger om een grote hoeveelheid cao-profielen te beheren.

Meer gemak voor flexkrachten

Tot slot betekent het platform ook gemak voor flexkrachten. Het grote voordeel voor de flexkrachten is dat ze op elk gewenst moment de eigen uren- en salarisadministratie kunnen inzien via de Timing-portal of de Timing/e-UUR-app. Daarnaast hoeven zij niet meer zelf ervoor te zorgen dat hun uren ook in het systeem van Timing worden geregistreerd, maar voeren deze uitsluitend in via het systeem van de opdrachtgever.

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!