De laatste tips, tricks, updates & nieuws
Concurrerend blijven in de toekomst: ontdek onze belangrijkste ‘to do’ [en 3 stappen om die ‘to do’ uit te voeren]

In de flexbranche zijn de administratieve lasten hoog - maar dat hoeven wij jou als uitzender of payroller natuurlijk niet te vertellen. Onze oplossing om die lasten te verlagen ken je waarschijnlijk al wel, omdat we ‘m delen waar dat maar kan: zorg dat jouw bedrijfsprocessen en ICT-systemen slim met elkaar vervlochten zijn. Oftewel: digitaliseer. Het is zelfs onze belangrijkste ‘to do’ als het gaat om concurrerend blijven in de toekomst. Want door met digitalisering je administratieve lasten te reduceren, houd je je tarieven aantrekkelijk(er).

ABU: ‘loop niet weg voor digitalisering’

“Als softwarebedrijf is het makkelijk om deze boodschap te verkondigen. Jullie prediken voor eigen parochie”, denk je misschien. Maar we staan niet alleen achter onze boodschap. Integendeel. Zelfs de ABU adviseert je om niet weg te lopen voor digitalisering, zo schrijven ze op hun website. “Digitalisering biedt veel kansen. Niet alleen aan de voorkant – matching van vraag en aanbod – maar vooral aan de achterkant, in operationele processen. […]” Wil je dus concurrerend blijven in de toekomst, dan is nu de tijd om te starten. Maar… Hoe dan?

Stap 1: onderzoeken wat je kúnt digitaliseren

Ons antwoord op die hoe-vraag bestaat uit drie stappen. De eerste stap is relatief simpel, maar let wel: absoluut essentieel. We adviseren je namelijk om te beginnen met het in kaart brengen van je bedrijfsprocessen. Welke administratieve processen lopen er binnen jouw uitzend- of payrollorganisatie? Welke documenten zijn binnen die processen in omloop – denk aan arbeidscontracten, verlofbriefjes en urenbriefjes? En welke van die documenten worden nu nog handmatig verwerkt? Voilà, het resultaat van je onderzoek is een goed overzicht van wat je kúnt digitaliseren.

Stap 2: bepalen wat je wílt digitaliseren

Vervolgens kun je op basis van dit overzicht bepalen wat je wílt digitaliseren. Als je het ons vraagt is het verstandig om te beginnen met díe administratieve handelingen die je de grootste tijdbesparing opleveren als je ze niet meer handmatig hoeft te doen. Tijd is immers geld. En kies je ook nog eens handelingen die heel foutgevoelig zijn als je ze handmatig uitvoert, dan maak je door te digitaliseren je werk gemakkelijker, verbeter je je interne werkzaamheden én verbeter je je service richting je klanten en flexkrachten.

Stap 3: de juiste software kiezen

De laatste stap: de juiste gespecialiseerde software kiezen. Daarmee kun je namelijk vrij eenvoudig de basis automatiseren, denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie, de verlofregistratie en het ondertekenen van documenten. Wij helpen je graag om de juiste software voor jouw bedrijf te kiezen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen, maar om je snel op weg te helpen hebben we ook een speciale blog geschreven. In deze blog vind je de vijf vragen die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van nieuwe uitzend- of payrollsoftware. Je leest de blog hier.

Tot slot… Enkele leestips

Hoe belangrijk is een goede midoffice?
In 6 stappen díe midoffice vinden die bij jou past
Deze 5 taken hoef jij als backoffice medewerker nooit meer handmatig te doen

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!