e-UUR binnen Koers Oost

Koers Oost Personeelsdiensten, een Overijsselse uitzendorganisatie met drie vestigingen, maakt sinds de zomer van 2015 gebruik van e-UUR. In die periode startte Koers Oost namelijk met een aparte BV voor hun payrolling, zodoende het ideale moment om ook met e-UUR te starten. “We wilden klein beginnen en e-UUR niet gelijk voor onze hele organisatie inzetten”, vertelt Celine Pas, intercedent bij Koers Oost Personeelsdiensten in Rijssen. “Op deze manier konden we e-UUR rustig leren kennen en kregen we beter inzicht in dingen die we nog op maat aan wilden laten passen. Wanneer je meteen organisatiebreed start en je eventuele kinderziektes tegenkomt, krijgen al je klanten met problemen in jouw opstartfase te maken.”

“Voorheen hadden we er een dagtaak aan”

Voordat Koers Oost de keuze voor e-UUR maakte, werd er nog ouderwets met doordrukvellen gewerkt. “Zoals je zult begrijpen kostte ons dit ontzettend veel tijd. Onze flexkrachten moesten de vellen op komen halen of we verstuurden ze (nog tijdrovender!) per post. De ingevulde doordrukvellen werden vervolgens met de hand overgetikt, waarbij er nog wel eens fouten werden gemaakt – fouten maken is immers menselijk. Alle urenbriefjes werden zodoende bijzonder goed gecontroleerd voordat ze door konden voor verloning. Je kunt je voorstellen dat we hier met 150 flexkrachten – alleen al op onze vestiging in Rijssen! – een dagtaak aan hadden”, vertelt Pas.

Importeren met slechts een klik op de knop

Inmiddels houdt per vestiging één consulent zich bezig met e-UUR, maar in principe kan iedereen binnen Koers Oost met de software werken. “We hebben namelijk met al onze medewerkers de training gevolgd, zodat er altijd e-UUR kennis in huis is – ook tijdens vakantie of ziekte”, zegt Pas. “In eerste instantie werken we alleen nog met de modules urenregistratie en importtool. Vooral de importtool vinden we ontzettend handig. We hebben één klant die iedere week zeven tot negen Excel-sheets aanlevert waar de uren van zo’n dertig tot veertig flexkrachten staan. Voorheen kostte het verwerken van zo’n sheet ons gemakkelijk een uur, nu importeren we de geschreven uren met slechts een klik op de knop naar e-UUR.”

'“Net als wij zijn ook onze klanten die met e-UUR werken erg tevreden. Ze vinden e-UUR gemakkelijk, overzichtelijk en het geeft hun én ons een stukje extra controle.”'

“Onze klanten zijn stuk voor stuk erg tevreden”

Omdat Koers Oost redelijk nieuw is in de wereld van e-UUR, zijn nog niet alle klanten over op het gebruik van e-UUR. “We zitten inmiddels op tachtig procent. Sommige organisaties gaan met al hun inleners tegelijk over, wij hebben er zoals eerder al gezegd juist heel bewust voor gekozen om het rustig op te bouwen. We zijn daarom gestart met de ‘simpele’ klanten. Dat wil zeggen: de klanten die iedere week hetzelfde aantal uren aanleveren voor hetzelfde aantal flexkrachten. Zo konden wij e-UUR optimaal leren kennen voordat we aan de ‘lastigere’ klanten zouden beginnen. Klanten die al met e-UUR werken, zijn stuk voor stuk erg tevreden. Ze vinden e-UUR gemakkelijk, overzichtelijk en het geeft hun én ons een extra stukje controle.”

“De consultant en helpdesk staan altijd voor ons klaar”

“Dankzij Akyla konden we onze klanten vooraf al goed voorlichten over de komende overgang naar e-UUR. We hebben tijdens de implementatie namelijk handleidingen aangeleverd gekregen, die we hebben aangepast aan onze specifieke situatie en die we gebruiken om onze klanten te informeren. Dat werkt erg goed, zeker in combinatie met telefonische support. En hebben we zelf vragen, dan staan de consultants en helpdesk van Akyla altijd voor ons klaar.”

Over Koers Oost Personeelsdiensten

Koers Oost Personeelsdiensten is een regionale uitzendorganisatie met als kerntaak het schakelen en bemiddelen tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Naast uitzenden heeft Koers Oost Personeelsdiensten veel ervaring op het gebied van verzuimbegeleiding en re-integratieaspecten, waar veel werkgevers mee te maken krijgt. Ook heeft de organisatie jarenlange expertise op het gebied van in- en uitstroom van personeel en het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar passend werk. Hierin gaan Koers Oost Personeelsdiensten net een stapje verder: in alles staat namelijk aandacht voor de mens centraal. Binding krijgen met klanten en medewerkers staat hoog in het vaandel. Koers Oost Personeelsdiensten wil de mens in kwestie leren kennen – zijn kwaliteiten, maar ook zijn kwetsbare kanten – om vervolgens samen richting te geven aan werk. Koers Oost heeft drie vestigingen in het oosten van het land, namelijk in Oldenzaal, Rijssen en Zutphen.

Direct contact

Kom direct met ons in contact. Wij helpen je graag verder!

photo-avatar-bg

Ben je enthousiast?

Ben je een uitzender, payroller of detacheerder?
Heb je vragen over onze software neem dan contact met ons op!